Villarreal je bananu platio 12.000 eura

Disciplinska komisija pri Spanjolskom nogometnom savezu (RFEF) kaznila je Villarreal s 12.000 eura zbog nedavnog rasistickog incidenta.

7.5.2014.
20:08
VOYO logo

Incident se dogodio 27. travnja tijekom utakmice spanjolske Primere izmedu Villarreala i Barcelone. U 76. minuti utakmice u trenucima dok je Villarreal vodio 2:1 Alves se spremao za izvodenje jednog kornera kada je pokraj njega na travnjak s tribina doletjela banana. Alves je na ovaj rasisticki ispad odreagirao smireno, odgrizao i pojeo komadic banane i izveo korner, a dvije minute kasnije njegovo je ubacivanje dovelo do izjednacujuceg gola za 2:2.

Iz RFEF-a su obrazlozili da je prilikom izricanja kazne u obzir uzeta cinjenica da je Villarreal identificirao pocinitelja i kaznio ga dozivotnom zabranom dolaska na utakmice na El Madrigal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon incidenta doslo je do prave eksplozije poruka podrske Alvesu u borbi protiv rasizma putem drustvenih mreza, a brojni slavni slavni nogometasi poput Luisa Suareza ili Sergija Aguera objavili su vlastite fotografije na kojima se vidi jedu bananu.

//www.youtube.com/embed/_Zcvvd4llyE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo