VIKEND VELIKIH DERBIJA: /

Portugalski O Classico, nizozemski De Klassieker, rurski derbi, Napoli dočekuje Juve...

Image

Nakon stanke koja je bila posvećena kvalifikacijama za SP, nogomet se vraća ligaškim natjecanjima.

1.4.2017.
8:00
VOYO logo

Od ostalih sportova, rukometaši PPD Zagreba gostuju u Veszpremu u osmini finala Lige prvaka, dok košarkaši Cedevite igraju majstoricu za plasman u finale regionalne ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

subota:

Premier liga, 30. kolo: Liverpool - Everton (13:30)

Vikend u Premier ligi započinje Merseyside derbijem, po 228. put igraju gradski suparnici Liverpool i Everton. Među njima je samo šest bodova razlike, "redsi" su četvrti s 56 bodova, Everton je sedmi s 50 bodova, a pobjedom bi skočio na petu poziciju. No, to se nije dogodilo od 2010. godine, a na Anfieldu niz Liverpoolove neporaženosti protiv Evertona traje još i dulje, od 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je poslao privatni zrakoplov kako bi se brazilski reprezentativci Coutinho i Firminho vratili što prije i što svježiji dočekali subotnji derbi na Old Traffordu. Dejan Lovren vjerojatno neće biti u prvih 11, ali bi se, oporavljen od ozljede, trebao naći u sastavu Livepoola.

Bundesliga, 26. kolo: Schalke - Borussia (15:30)

Ovaj vikend se po 150. put igra glasoviti rurski derbi, Schalke na Veltins Areni dočekuje mrsku mu Borussiju Dortmund. U povijesti je svega nekoliko igrača nastupalo u dresu obje momčadi, što puno govori o suparništvu ova dva susjedna kluba. Među njima bio je i bivši vratar reprezentacije Jens Lehmann, zatim Andreas Möller i Steffen Freund. Trener "žuto-crnih" Thomas Tuchel ne može, uz već ranije ozlijeđene Marca Reusa i bolesnog Marija Götzea, računati na Andrea Schürrlea koji je igrajući za reprezentaciju u Azerbajdžanu dobio udarac u stopalo, zatim Erika Druma i Sebastiana Rodea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schalke je kod kuće posljednji put pobijedio Borussiju prije tri godine. Na ljestvici, Borussia je treća s 46 bodova, što je mjesto koje joj i sljedeće godine jamči mjesto u Ligi prvaka, dok je Schalke u "zlatnoj sredini", deveti s 33 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometna Liga prvaka, (uzvratna utakmica osmine finala): Veszprem - PPD Zagreb (17:30)

Rukometaši Zagreba u prvoj su utakmici osmine finala Lige prvaka pred svojom publikom u Areni izgubili 22:23. Iako su Mađari favoriti u ovom dvoboju, gol razlike definitivno je dostižan za momčad Silvija Ivandije. Mogli su domaćini s još povoljnijim rezultatom putovati na uzvrat, ali je Tin Kontrec u posljednjim sekundama pogodio vratnicu.

Zagrebaši su pokazali da se mogu nositi s prošlogodišnjim finalistom Lige prvaka, uostalom, ove sezone su Veszprem svladali u SEHA ligi.

1. HNL, 26. kolo: Dinamo - Osijek (19 sati)

Nakon stanke u prvenstvu zbog reprezentativnih akcija, Dinamo i Rijeka nastavljaju utrku za prvaka. Uoči derbija na Rujevici sljedećeg vikenda, "modrima" u goste dolazi ove sezone iznimno neugodna momčad Osijeka. Trećeplasirana momčad prvenstva koja je u Maksimiru ove sezone prekinula veliki niz Dinama koji do te utakmice u rujnu, čak šest godina nije izgubio u Maksimiru, u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primeira, 27. kolo: Benfica - Porto (21:30)

Najveći derbi portugalskog nogometa, O Clássico, koji se u subotu igra na Estadio da Luzu u Lisabonu, ove godine mogao bi odlučiti o državnom prvaku. Naime, Benfica je vodeća momčad Primeire, ali ima samo bod više od drugoplasiranog Porta. Prva utakmica ove sezone završila je remijem 1-1, ali su gosti iz Porta prošle godine uspjeli slaviti na Luzu. Benfica je prije tri godine zadnji put pobijedila Porto, a sad igra utakmicu sezone protiv najvećeg suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna napadač Porta Andre Silva dokazao je da je u sjajnoj formi, zabio je i u kvalifikacijama, u 3:0 pobjedi protiv Mađara. Ove sezone za klub je postigao 15 golova, treći je strijelac portugalskog prvenstva. Ima pogodak više od najboljeg Benficinog strijelca Kostasa Mitroglua.

Finale francuskog Liga kupa: Monaco - PSG (21 sat)

Veliki derbi francuskog nogometa igra se u finalu Liga kupa. Na stadionu Louis II Monaco dočekuje PSG. Dvoboj momčad s vrha Le Championnata, sad će odlučiti o prvom trofeju sezone. Monaco je ove sezone dogurao do četvrtfinala Lige prvaka izbacivši Manchester city, dok je PSG u već legendarnoj utakmici ispao protiv Barcelone izgubivši 1:6 u uzvratu. Najveća prijetnja hrvatskom vrataru Danijelu Subašiću bit će Edinson Cavani iza kojeg je neuspješni tjedan u kojemu je njegov Urugvaj doživio dva poraza u južnoameričkim kvalifikacijama za SP. S druge strane, Kylian Mbappe i Adrien Rabiot bit će suparnici nakon što su proveli tjedan dana zajedno u francuskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nedjelja

Eredivisie, 28. kolo: Ajax - Feyenoord (14:30)

U nedjelju se igra nizozemski De Klassieker, utakmica dva najveća suparnika, Ajaxa i Feyenoorda, po 188. put. Gosti iz Rotterdama na Ajax Arenu dolaze s šest bodova prednosti ispred drugoplasirane momčadi iz Amsterdama i uspjehom kod najvećeg suparnika vjerojatno bi zapečatili naslov nizozemskog prvaka. Bit će to sudar dviju momčadi koje su u sjajnoj formi. Ajax je odličan kod kuće, "kopljanici" su dobili deset od posljednjih 11 utakmica na svom terenu, dok je Feyenoord slavio u 12 od posljednjih 13 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier liga, 30. kolo: Arsenal - Manchester City (17 sati)

Derbi "razočaranih" igra se u nedjelju na Emiratesu. Obje momčad ispale su u osmini finala Lige prvaka. Bayern je u dvije utakmice "topnicima" zabio deset golova, dok je Guardiolin City ispao protiv nezadrživog Monaca. "Građani" su treći na ljestvici, s 12 bodova iz Chelseaja i dva iz Tottenhama, a iza njih su dva kola u kojima su remizirali, protiv Liverpoola i Stokea. Što reći za Arsenal koji je u dubokoj krizi. Wengerova momčad potonula je na šesto mjesto, a u posljednjih pet utakmica ima čak četiri poraza. Još jedna sezona u lovu na naslov je izgubljena, Arsenal će se do kraja sezone boriti za mjesto koje vodi u Europu, što je do sada bio Wengerov "forte" i osigurač dugogodišnjeg ugovora s klubom.

La Liga, 29. kolo: Real Madrid - Alaves (16:15)

Real je prije dva kola ponovno zasjeo na čelno mjesto u Primeri. Sve se dobro odvija za Zidaneovu momčad koja ima dva boda više i utakmicu manje od drugoplasirane Barcelone. U goste Luki Modriću i društvu sad dolazi Alaves, 10. momčad prvenstva. Posljednjih godina, Real je redovito pobjeđivao ovu baskijsku momčad, u prvom dijelu sezone slavio u gostima s 4:1. Prije 16 godina, a u međuvremenu je Alaves cijelo desetljeće bio u drugoj ligi, Baski su uspjeli osvojiti posljednji bod protiv Madriđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale ABA lige (3. utakmica): Cedevita - Partizan (19 sati)

Košarkaši Cedevite morat će za plasman u finale ABA lige, čije je osvajanje označeno kao prioritet ove sezone kod hrvatskog prvaka, igrati "majstoricu" s Partizanom. Beogradski "crno-bijeli" uspjeli su, po prvi put ove sezone, svladati Cedevitu. Prošlog vikenda, Amerikanac Hatcher donio je pobjedu Partizanu dvije sekunde prije kraja i sad je momčad Veljka Mršića pred imperativom pobjede. Za malu utjehu, čak i favorizirana Crvena zvezda, u drugom polufinalu protiv Budućnosti mora igrati treću utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. HNL, 26. kolo: Cibalia - Rijeka (19 sati)

Prvoplasirana Rijeka, s četiri boda prednosti pred Dinamom, uoči derbija s Modrima na Rujevici, gostuje kod posljednjeplasirane Cibalije. Vinkovčani se, unatoč teškoj situaciji na ljestvici, ne predaju. Promijenili su i trenera, Mladen Bartolović debitirat će upravo protiv Rijeke. Cibalia se pokazala "tvrd orah" i za Dinamo, koji je u Vinkovcima slavio nakon vrlo dvojbenog penala nad Soudanijem. Domaćin više nema što čekati, ako želi ostati u ligi, mora početi osvajati bodove i protiv izrazitog favorita, kakav je lider prvenstva Rijeka.

Serie A, 30. kolo: Napoli - Juventus (20:45)

Nakon ozljede Marka Pjace, koja je šokirala cijeli klub, Juventus gostuje kod Napolija, momčadi koju je nedavno pobijedio u prvoj utakmici polufinala Kupa, slaveći u Torinu s 3:1. Nedjeljnji derbi u 30. kolu Serie A, možda je i posljednja prilika da se "zakuha" prvenstvo, jer Juve, devet kola prije kraja, ima osam bodova više od Rome i deset više od Napolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La liga, 29. kolo: Granada - Barcelona (20:45)

Barcelona je u potjeri za Realom, skupo je Enriqueovu momčad koštao poraz u gostima kod Deportiva La Corune. Sad Katalonci gostuju kod pretposljednje momčadi Primere, koja je u nizu od tri poraza i debelo u zoni ispadanja. Mršavih 1:0 iz prvog dijela sezone trebalo bi biti upozorenje za Barcelonu, pogotovo kad se zna u kakvom se raspoloženju Lionel Messi vratio s južnoameričkih kvalifikacija, gdje je, nakon što je Argentini donio pobjedu protiv Čilea, zbog psovanja suca zaradio suspenziju od četiri utakmice. No, zato je Neymar bio spektakularan u dvije pobjede Brazila...

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo