VIDEO: / Veliki gradski derbi odlučen nakon pogreške

U derbiju 18. kola Serie A nogometaši Intera upisali su 6. pobjedu u nizu. U gradskom sudaru pogotkom Milita nadvisili su Milan s 1:0.

15.1.2012.
23:16
VOYO logo

Sada je definitvno jasno kako je Claudio Ranieri uspio posložiti momčad Intera koja je spremna potpuno se uključiti u borbu za Scudetto. Nakon katastrofalnog starta Ranieri je preuzeo momčad doslovno na dnu ljestvice, a sada su svega šest bodova iza lidera Juventusa odnosno pet manje od Milana.

Bio je ovo i prvi poraz aktualnih prvaka nakon 2. listopada prošle godine kada ih je u Torinu svladao Juventus 2:0. U ogled s Interom trener Milana Massimilano Allegri odlučio je ući s Patom u napadu uz Ibrahimovića, što su talijanski mediji odmah ocijenili zahvalom brazilskom napadaču za lojalnost klubu pošto je ovog tjedna odbio transfer u Paris Saint Germain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je i Inter na klupi ostavio dva vrlo važna oporavljenika, Wesleya Sneijdera i Diega Forlana, gostujući sastav bolje je stajao na terenu. Pogodak odluke stigao je u 54. minuti kada je jednu loptu Zanettija, upućenu s desnog krila paralelno s linijom šesnaesterca, Abate krivo procijenio, promašio, a ona je stigla do Milita.

Ovaj se odmah sjurio po lijevoj strani u kazneni prostor i prizemnim udarcem u dalji kut matirao Abbiatija. Nakon toga uslijedili su silni napadi Milana, međutim nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata gostiju. Najbliže golu bili su još kod 0:0 kada je Van Bommel pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo