VIDEO: / U strašnim sukobima s policijom poginulo četrdesetak ljudi!

Četrdesetak osoba poginulo je u nedjelju navečer u Kairu u sukobu nogometnih navijača Zamaleka i policije.

8.2.2015.
22:18
VOYO logo

Liječnici su službeno objavili broj ozljeđenih navijača. Ozlijeđenih je za sada 74 dok se za poginule spominje brojka 40. Poginuli navijači su većinom ugušeni i pregaženi uslijed stampeda do kojeg je došlo nakon što je policija upotrijebila suzavac kako bi rastjerala navijače. A dio njih je poginuo usred samih sukoba sa policijom.

"Bili smo na stadionu kada su neredi započeli van stadiona", govore očevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukobi su izbili na utakmici lokalne lige između Zamaleka i Enppija, i to pred samim stadionom u Kairu. Veliki broj navijača htio je bez karte ući na stadion. Policija je pokušala spriječiti upad navijača, i iskra nasilja se upalila. Do te mjere da je sve gorilo oko stadiona. Podivljali navijači su, tada, napali policijsko vozilo i zapalili ga bakljama. Vatrogasci su uspijeli požar ipak staviti pod nadzor

List Ahram iz Kaira objavio je i slike preminulih navijača prekrivene navijačkim zastavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Zamaleka, pod nazivom Bijeli vitezovi (White Knights) tvrde da je policija bila ona koja je izazvala nerede, a da je za navijače bila otvorena samo "malena metalna vrata okružena bodljikavom žicom". I da je to kulminiralo sukobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice egipatske domaće lige održavaju se pred vrlo ograničenim brojem navijača otkad je prije tri godine 70 navijača poginulo u najgorem sportskom incidentu u povjesti te zemlje. A, očito, ništa se od tada nije promijenilo. Barem što se kobnih izgreda tiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan je policijski auto bio zapaljen van stadiona, a policija je u sukobima upotrijebila gumene metke i suzavac", govori jedan od očevidaca.

Nevjerojatno je da se, unatoč događanjima ispred stadiona, utakmica ipak odigrala i završila 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ograda se srušila kako je masa krenula naprijed, na što je policija počela nasumično ispaljivati suzavac. Odjednom se na hrpi našlo barem 50 ljudi, a mi koji smo imali sreću ne završiti tamo, izvlačili smo one s dna kako ne bi ostali pregaženi", objašnjavu očevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo