VIDEO: / Totalna katastrofa Arsenala na San Siru!

Milan je u prvoj utakmici osmine finale Lige prvaka napravio veliki korak prema sljedećoj fazi.

15.2.2012.
11:33
VOYO logo

Milan. Stadion: San Siro. Sudac: Viktor Kassai (Mađ)

Strijelci: 1:0 - Boateng (15), 2:0 - Robinho (38), 3:0 - Robinho (49), 4:0 - Ibrahimović (79)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan: Abbiati, Mexes, Abate, Thiago Silva, Antonini, Van Bommel, Seedorf (12. Seedorf), Nocerino, Boateng (70. Ambrosini), Ibrahimović, Robinho (85. Pato)

Arsenal: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny (44. Djourou), Gibbs (68. Oxlade-Chamberlain), Rosicky, Arteta, Ramsey, Song, Van Persie, Walcott (46. Henry) Milan je na krilima fantastičnog Ibrahimovića razbio Arsenal i na korak je do plasmana u najelitnije europskog nogometno natjecanje. Seriju je prekrasnim golom otvorio Boateng u 15. minuti. Do kraja prvog dijela Rossoneri su uspjeli udvostručiti svoje vodstvo. U 38. minuti po lijevoj strani prošao je Ibrahimović i ubacio za Robinha, koji je glavom pogodio za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak nastavka dao je nagovjestiti da Arsenalu prijeti katastrofa. Igrala se 49. minuta kada je Ibra još jednom proigao Robinha, koji je lijepo pogodio s ruba šesnaesterca za velikih 3:0. Točku na i u 78. minuti postavio je Zlatan Ibrahimović s bijele točke.

U drugoj utakmici dana Zenit je kao domaćin u ludoj završnici pobijedio Benficu 3:2. Sve je riješeno u posljednjim minutama utakmice, u koju su Rusi ušli s prednošću 2:1. Gosti su preko Cardoza izjednačili u 87. minuti, ali samo minutu kasnije veliko slavlje domaćinu donio je Roman Širokov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Milan je već u prvoj utakmici napravio veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. Na San Siru Arsenalu su zabili četiri gola, po dva u svakom poluvremenu.

90' - Pokušaj Emanuelsona. Udarac Nizozemca otišao je daleko od vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Iz igre je izašao Robinho. Posljednje minute Alegri priliku je dao Patu.

81' - Žuti karton za Ambrosinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LpQS8SIoAWvtAY1K
szólj hozzá: ACM4-0ARS

79' - GOOOOOOOOLLLLL za Milan. Ibrahimović je sam preuzeo odgovornost i iako je vratar Arsenala pogodio stranu, udarac je bio predobar i Rossoneri imaju velikih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78'- Jedanaesterac za Milan. Djourou je srušio Ibrahimovića i dobio je za to žuti karton.

76' - Nova prilika za Van Persieja. Krenula su dva braniča Milana na jednu loptu, ali su jedan drugome zasmetali, pa se lopta odbila do nečuvanog Nizozemca na desnoj strani. On je malo iskosa odlučio pucati iz prve, ali bilo je to točno u Abbiatija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Song dobio žuti karton. Ibrahimović je krenuo u kontru, a na 40-ak metara zaustavio ga je nesportski Kamerunac zbog čega je ušao u sučevu knjižicu.

70'- Druga izmjena u Milanu. Umjesto strijelca prvog gola Boatenga u igri je Ambrosini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - U igri je Oxlade-Chamberlain. Ušao je umjesto Gibbsa.

66' - Lijepa akcija Arsenala. Pokrenuo je Song akciju, dodao za Henryja, koji je petom proigrao Van Persieja. Nizozemac je bio nečuvan na 15 metara te je pucao iz prve, ali je njegov udarac odlično obranio Abbiati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Žuti karton za Mexesa. Srušio je Francuz Rosickog na 30 metara od gola i zbog toga ušao u sučevu knjižicu. Iz prekida je Van Persie je pokušao proigrati Henryja, ali je opasnost na vrijeme osjetio Abbiati i uzeo loptu.

55' - Boateng još jednom pobjegao obrani Arsenala. Još je jednom veznjak Milana utrčao iza obrane Topnika, ali je loše primio jednu dugu loptu i propala je prilika Rossonera za četvrti gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=lGTsPDp1s2jL2hVO
szólj hozzá: ACM3-0ARS

49' - GOOOOOOOLLL za Milan!Ibrahimović se izborio za jednu loptu na 20 metara od gola Arsenala i još jednom proigrao Robinha, koji je odmjerenim udarcem s ruba 16 metra pogodio za vodstvo Milana 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Henry je u igri od prve minute nastavka. Iz igre je izašao neprimjetni Walcott.

Kraj prvog dijela. Milan nakon prvih 45 minuta ima prednost od 2:0 nad Arsenalom. I to potpuno zasluženo. Pogotke su zabili Boateng i Robinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Prvi žuti karton na utakmici. Zbog prekršaja na vrataru Arsenala u sučevu knjižicu ušao je Antonini.

44' - Izmjena kod Arsenala. Iz igre je zbog ozljede izašao Koscielny, a ušao je Djourou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=B9YmOuO1X0Nr3YBs
szólj hozzá: Milan vs Arsenal 2:0 Robinho

38' - GOOOOOOOOOLLLL za Milan. Ibrahimović je izbjegao zaleđe i po lijevoj strani ušao u kazneni prostor Arsenala. Primjetio je Robinha u sredini i nabacio mu loptu, a Brazilac je glavom pogodio za vodstvo Milana 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Dva pokušaja Nocerina. Prvi udarac blokirala je obrana Arsenala, a drugi je otišao daleko iznad gola.

25' - Arsenalov prvi udarac u okvir gola. Pucao je Van Persie, ali bilo je to točno u Abbiatija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Odličan udarac Nocerina. Odlučio se veznjak Milana za udarac sa 20-ak metara, ali otišlo je to malo iznad gola Engleza.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ixSEvoUfk06qFTc0
szólj hozzá: ACM1-0ARS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - GOOOOOOOOOLLLLL za Milan. Boateng je primio jednu loptu od Nocerina i odlično pucao iskosa s desne strane. Lopta je odsjela pod gredu gola Arsenala za vodstvo Milana od 1:0.

12' - Prva izmjena u Milanu. Seedorf je zbog ozljede morao izaći iz igre, a na teren je umjesto njega ušao još jedan Nizozemac Emanuelson.

8' - Zaprijetio je Abate. Prva velika prilika za Milan, ali je udarac Abatea iskosa s desne strane otišao s vanjske strane mreže.

3' - Rosicky pucao s 20 metara. Oprobao je Čeh udarac na samom početku utakmice, ali bilo je to neprecizno i otišlo je daleko od gola Abbiatija.

1'- Počela je utakmica na San Siru. Milan je krenuo prvi s centra.

Talijani su u padu forme i ova im utakmica i nije baš legla u pravo vrijeme. No, dobra je vijest da se među kandidate za momčad vraćaju donedavno ozlijeđeni Nesta, Boateng i Pato, sva su trojica izdržala trening u ponedjeljak i na dispoziciji su treneru Massimilianu Allegriju. Uoči dvoboja s Englezima, iskusni Milanov Nizozemac Clarence Seedorf upozorava: "Svake godine Arsenal igra važnu ulogu u Ligi prvaka. To je momčad koja je uvijek dobro izbalansirana, spoj je mladih i iskusnih igrača i trener Arsene Wenger već godinama radi pravi posao. Za mene je Arsenal svakako momčad koja može osvojiti Ligu prvaka", pun je Seedorf hvalospjeva za Arsenal.

Inače, podsjetimo da je ovaj veteran postao prvi igrač koji je Ligu prvaka osvojio s tri kluba – 1995. s Ajaxom, 1998. s Realom i 2003. s Milanom, s kojim je 2007. još jednom bio na vrhu Europe. "Svaki igrač sanja o osvajanju tog trofeja. Osvojiti Ligu prvaka jednak je užitak kao kad postanete otac", kaže 35-godišnji Seedorf. Još jedan veteran bit će u fokusu San Sira – Arsenalov napadač Thierry Henry u srijedu će, naime, odigrati posljednju utakmicu za engleski klub u kojem je bio na dvomjesečnoj posudbi i vraća se u SAD, u New York Red Bulls. "Ne razmišljam na način da mi je to posljednja utakmica za Arsenal, ne želim biti u prvom planu. Želim samo pomoći momčadi da ostvari što bolji rezultat uoči uzvrata", rekao je Henry za The Independent i dodao: "Zabijemo li Milanu barem dva gola, a izgubimo utakmicu, recimo, 2:3, bio bi to dobar rezultat za nas uoči uzvrata na Emiratesu. Važno je da im zabijemo gol", najavljuje Henry, koji je uz izvrsnog Van Persiea zabio najviše golova za Arsenal u zadnjih šest utakmica. Van Persie je zabio sedam, a Henry tri gola.

Sukobi između skupine navijača londonskog Arsenala i talijanske policije izbili su u Milanu uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka koja se igra na San Siru u srijedu navečer, javila je talijanska agencija Ansa.

Engleski navijači bacali su boce i limenke na policiju i Milanove navijače na središnjem gradskom trgu Piazza del Duomo, ispred katedrale iz 14. stoljeća koja dominira trgom.

Sve je počelo verbalnim sukobom između četvorice Milanovih navijača i skupine od 200-njak simpatizera Arsenala. Policija je zaustavila gostujuće navijače, koji su nakon toga počeli bacati boce.

Jedan Arsenalov navijač zadobio je ozljede glave, a drugi je uhićen.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo