VIDEO: / Svjetskim prvacima ni Sveti Nikola ne pomaže

Uz utakmicu Irske i Hrvatske, odigrano je još nekoliko zanimljivih utakmica diljem Europe.

11.8.2011.
1:39
VOYO logo

Svjetski prvaci Španjolci su gostovali u Italiji na stadionu Svetog Nikole u Bariju i u još jednoj prijateljskoj utakmici napustili su teren pognute glave. Domaćini su slavili 2:1, a da se gostima ne piše dobro već je u 11. minuti dao nagovijestiti Montolivo, nakon asistencije Criscita.

Momčad Vicentea del Bosquea vratila se u igru iz kaznenog udarca u 37. minuti kojeg je u pogodak pretvorio Xabi Alonso. Ipak, zasluženo slavlje Talijanima u 84. minuti donio je Aquilani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravu ljepoticu odigrali su u Stuttgartu Njemačka i Brazil. Iako prvo poluvrijeme nije nagoviještalo takav rasplet, u vatrometu golova u drugom preciznije su pogađali domaćini i pobijedili sa 3:2.

Schweinsteiger je Nijemce doveo u vodstvo u 61. minuti iz kaznenog udarca. Samo šest minuta kasnije Götze je zabio na asistenciju Kroosa za 2:0. U 71. minuti vidjeli smo novi jedanaesterac na utakmici, ovog puta na drugoj strani. Precizan je bio Robinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu domaćina osigurao je Schurrle u 80. minuti, nakon lijepe asistencije Schweinsteigera. U samoj završnici utakmice pogotkom za 3:2 svoju cijenu još je malo digao Neymar.

Slavenu Biliću svakako su bile najzanimljivije utakmice naših protivnika u skupini. Grčka je na gostovanju u Bosni i Hercegovini odigrala 0:0. Malta je kao domaćin pobijedila Centralnoafričku Republiku 2:1, dok je Izrael izgubio u pravoj golijadi protiv Obale Bjelokosti 4:3. Latvija je u Rigi izgubila od Finske 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju hrvatskih trenera Kužeova Albanija je u utakmici punoj preokreta pobijedila Kranjčarevu Crnu Goru sa 3:2. Poveli su Albanci u 33. minuti, međutim pogocima na kraju prvog i početkom drugog dijela Crna Gora je okrenula njihovo vodstvo. Ipak, Kužeova je momčad do pobjede došla pogocima u 64. i 69. minuti.

Naš protivnik u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine Srbija izgubila je na gostovanju u Rusiji 0:1. Pogodak odluke dogodio se u 53. minuti, a slavlje domaćinu donio je Pogrebnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih utakmica valja izdvojiti remi Slovenije i Belgije (0:0), te Francuske i Čilea (1:1), kao i pobjedu Škotske nad Danskom 2:1.

Vezani članci:

arti-201108020160006 arti-201107310040006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo