VIDEO: / Susret u kojem su se dogodila dva čuda!

Američka Samoa, jedna od najgorih svjetskih reprezentacija, upisala je prvu pobjedu u FIFA-inim natjecanjima, a susret će ostati upamćen i po tome što je za domaćina nastupio transvestit.

24.11.2011.
19:47
VOYO logo

Američka Samoa, jedna od najgorih svjetskih reprezentacija, je u kvalifikacijama za SP 2014. godine pobijedila Tongu s 2:1 i tako došla do prve pobjede u 17 godina i 30 poraza od kojih je najpoznatiji onaj protiv Australije (31:0).

"Ovo će biti dio povijesti, kao i onaj poraz protiv Australije. Ne mogu to sada objasniti, previše sam uzbuđen", izjavio je Thomas Rongen, izbornik 204. reprezentacije svijeta na FIFA-inoj ljestvici koji je reprezentaciju preuzeo u listopadu, nakon što je dobio otkaz u američkoj U-20 momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka Samoa ima gol razliku 229-12 otkako je 1994. godine odigrala prvu međunarodnu utakmicu, a povijesnu pobjedu je označio i nastup transvestita Johnnyja Jayieha Saelue, biološkog muškarca koji cijeli svoj život vjeruje da je žena. Vjeruje se da je to prvi takav slučaj u FIFA-inoj povijesti.

"Momčad me prihvatila i poštujemo se međusobno. Sve je to dio kulture", riječi su Saleue koji je proglašen za igrača utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja zaista imam ženu koja igra na poziciji centralnog braniča. Možete li to zamisliti u engleskoj ili španjolskoj reprezentaciji?", upitao je novinare izbornik Rongen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo