VIDEO: / Srna i Dudu doživjeli neugodno iznenađenje

Nogometaši ukrajinskog prvaka Šahtara iz Donjecka u 14. kolu nacionalnog prvenstva ubilježili su prvi poraz. Bolji je bio Metalist iz Harkiva s 2:1.

23.10.2011.
19:43
VOYO logo

Za momčad Šahtara od početka su zaigrali hrvatski reprezentatvci Darijo Srna, kao kapetan, te Eduardo da Silva koji je na poluvremenu svoje mjesto ustupio Costi. Gosti iz Harkiva poveli su u posljednjim trenucima prvog poluvremena preko Villagre, a kada su u 54. minuti golom Torsiglierija došli do udvostručenja prednosti iznenađenje je bilo na vidiku.

Mhtarjan je u 60. minuti smanjio na 2:1, pa se činilo da aktualni prvaci mogu barem do boda, no gosti su izdržali do kraja, iako su od 82. minute igrali s čovjekom manje jer je Gueye dobio drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo tek druga pobjeda Metalista nad Šahtarom u 29 ogleda, a jedino slavlje prije nedjeljnog ostvarili su još 2004. godine. Ovo je prvi prvenstveni poraz Šahtara, a sjajni Metalist koji ove sezone igra odlično i u prvenstvu Ukrajine i u Europa ligi trenutno izbija na prvo mjesto s bodom više od kluba iz Donjecka.

Ukoliko u utakmici koja je na rasporedu nešto kasnije Dinamo iz Kijeva kao domaćin pobijedi Zoriju, što je realno za očekivati, Kijevljani bi se popeli na vrh, a Šahtar bi pao na treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110200338006 arti-201110201117006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo