VIDEO: / Sammir slomio Fince i 'zahvalio' Biliću

Hrvatski prvak je u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka gubio od Helsinkija od 13. minute.

27.7.2011.
22:11
VOYO logo

Helsinki. Stadion: Finnair Stadium. Gledatelja: 11.000. Sudac: Libor Kovarik.

Strijelci: 1:0 - Ring (13.'), 1:1 - Rafinha (19.'-a.g.), 1:2 - Sammir (76.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HJK: Wallen, Ring, Rafinha, Sadik (od 78.' Litmanen), Lindström, Bah, Ojala, Riihilahti, Pukki (od 82.' Pelvas), Sumusalo, Zeneli (od 62.' Sorsa).

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez, Leko, Badelj, Alispahić (od 69.' Kovačić), Sammir (od 89.' Callelo), Beqiraj (od 59.' Rukavina), Krstanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamova ekspedicija zadovoljna se vraća iz Finske gdje je u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka na umjetnoj travi pobijedila Helsinki 2:1 i tako donekle ostvarila želju trenera Krune Jurčića da već na gostovanju riješe pitanje prolaska u sljedeću fazu natjecanja.

Čovjek odluke bio je Sammir koji je u srijedu saznao da je još jedan korak bliže hrvatskoj reprezentaciji, a to kao da mu je dalo krila te je odlučio dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finci su na svom terenu napali već od prve minute pa je već u trećoj Kelava spašavao vrata nakon udarca Pukkija.

S druge strane je probao Leko, pa je uzvratio Ring, a u 11. minuti ni Sammirov udarac s 20 metara nije pronašao put do gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zato je to u 13. minuti uspjelo Ringu koji je doveo svoju momčad u vodstvo nakon što je Kelava nepotrebno istrčao na 16 metara. Lijepo je prihvatio dugu loptu i prebacio Dinamovog golmana.

No samo šest minuta kasnije Finci su hrvatskom prvaku bacili 'pojas za spašavanje'. Beqiraj je ubacio s desne strane, a branič Rafinha je jako loše reagirao i pospremio je loptu u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je nakon novog pokušaja Rafinhe nakon pola sata utakmice malo primirio igru, a do kraja poluvremena uzbuđenje je izazvala tek situacija iz 44. minute kada je Krstanović 'zakuhao frku'. Napadač Modrih odlično je navukao na sebe dvojicu igrača i iskosa s desne strana pucao, a golman domaćina uspio je samo odbiti loptu. Ipak, Beqiraj je bio prespor pa je ispred njega Rafinha uspio izbiti loptu.

Finci su agresivnije ušli u nastavak, orijentirali su se na kontre, a iz jedne takve Pukki je u 51. minuti pucao sa ruba 16 metara, ali vratar Dinama je uspio to zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute kasnije Bah je 'slučajno' pogodio vratnicu nakon udarca iz voleja s 20 metara, a minutu kasnije je Sadik pucao, a Kelava spasio Dinamo nakon krive procjene kapetana Badelja.

Dinamov vratar opet se iskazao u 67. minuti kada je Pukki nabacio s lijeve strane, Tonel u sredini zakasnio sa reakcijom, i lopta je došla do Sadika. No Kelava je odličnom reakcijom uspio spriječiti novo vodstvo Finaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaest minuta prije kraja zabljesnuo je Sammir, koji je rutinski završio lijepu akciju koju je započeo Badelj te osigurao pobjedu i relativno miran uzvrat u Maksimiru za točno tjedan dana.

Vezani članci:

arti-201107270858006 arti-201107270086006 arti-201107260800006 arti-201107260464006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo