VIDEO: / Real sa četiri gola najavio dolazak u Zagreb

Nogometaši Real Madrida u dvoboju trećega (drugog odigranog) kola Primere pobijedili su gradskog rivala Getafe sa 4:2. Četiri dana uoči gostovanja u Zagrebu igrom, međutim, nisu impresionirali.

11.9.2011.
0:24
VOYO logo

Pokazala je slavna madridska momčad podosta slabosti pri svome drugome ovosezonskom prvenstvenom nastupu, a prvome pred svojom publikom: prije dva su tjedna igrači Josea Mourinha kao gosti deklasirali Zaragozu 6-0.

Ovaj su put dosta teško pobijedili neugodni Getafe, koji se opirao do 59. minute, kada je Cristiano Ronaldo zabio za 2-1 iz penala koji je sam iznudio, kako se čini, ne sasvim čisto. Kontakt je postigao Portugalac sam zakačivši za nogu Closa Gomeza, koja je u tom trenutku mirno stajala ukopana u tlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim je drugim pogotkom na utakmici, nakon fantastične asistencije Cristiana Ronalda i loše procjene gostujućeg vratara, u 69. minuti na 3-1 povisio Karim Benzema, također strijelac za 1-0 vodstvo Madriđana. Francuz je zabio prvi gol nakon Realove fantastične akcije brzih i kratkih odigravanja.

Miku je svojim drugim pogotkom za goste smanjio na 3-2 u 73. minuti, da bi konačan rezultat, iz soloakcije nakon Kakina proigravanja petom, postavio Gonzalo Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom su pobjedom Madriđani pobjegli Barceloni na dva boda razmaka (6-4) nakon prvih dviju odigranih utakmica najvećih rivala u Primeri.

Real je igrao u sljedećem sastavu: CasillasRamos, Pepe, Carvalho, MarceloAlonso, CoentraoDi Maria (od 71. Kaka), Özil (od 86. Higuain), Ronaldo – Benzema (od 88. Granero).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Lyona, suparnici zagrebačkom Dinamu u skupini Lige prvaka, privremeno su u subotu, prvi put ove sezone, izbili na prvo mjesto ljestvice Le Championnata. U dvoboju petog kola francuskog prvenstva igrači Remija Gardea na gostovanju su pobijedili novog prvoligaša Dijon 2-1.

Doveo je goste u vodstvo zadnji vezni igrač Maxime Gonalons u šestoj minuti. Nakon što su domaći izjednačili krajem poluvremena, napadač Lyona i francuske reprezentacije Bafetimbi Gomis trećim je ovosezonskim pogotkom donio gostima pobjedu u 53. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Lovren, koji je za pobjedničku momčad odigrao svih 90 minuta na mjestu lijevog stopera, u 79. je minuti propustio lijepu priliku za pogodak. Iznenadila ga je od nekoliko suigrača promašena lopta nakon ubacivanja Kima Källströma iz kornera.

Nogometaši amsterdamskog Ajaxa, suparnici zagrebačkog Dinama u skupini Lige prvaka, pobijedili su na gostovanju u Almelu Heracles 3-2 u posljednjemu subotnjem srazu petog kola Eredivisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodili su domaći od 31. minute pogotkom Overtooma, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade Siem de Jong izjednačio, a u 64. minuti i doveo goste u vodstvo. Miralem Sulejmani svojim je četvrtim ovosezonskim pogotkom doveo momčad Franka de Boera u vodstvo koje domaći više nisu uspjeli sustići: Glynor Plet je u 89. minuti postavio na konačnih 3-2.

Vezani članci:

arti-201109081147006 arti-201109080662006 arti-201109081025006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo