ZABORAVLJENI PROMAŠAJ / VIDEO Pronašli smo snimku posljednjeg Livajinog promašenog penala prije ovog vikenda: Prošlo je punih 9 godina

Image
Foto: Screenshot YouTube

Kasnije je rasparao obranu Južnoamerikanaca  krasnom asistencijom za Antu Rebića koji je pogodio za konačnih 0:1

17.10.2022.
9:42
Screenshot YouTube
VOYO logo

Marko Livaja promašio je u subotu prvi jedanaesterac nakon više od devet godina. Od povratka u HNL udarni Hajdukov igrač frustrirao je vratare neumoljivošću s bijele točke zabivši čak 15 u nizu. Dodamo li tome još tri koja je zabio u dresu AEK-a njegov niz do subote je bio 18 od 18 što je statistički nevjerojatno, ako znamo da je prosječan postotak realizacije udaraca s bijele točke u Europi između 80 i 85 posto.

No kako svakom nizu dođe kraj, došao je i ovom Livajinom. Vratar Gorice, Banić, ga poznaje još iz mladih dana, ostao je strpljiv i prvi uspio pričekati Hajdukovu desetku. Prije 15. listopada jedini zabilježeni Livajin promašaj s bijele točke se zbio u ljeto 2013. godine kada je nastupao na Svjetskom U20 prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je pri rezultatu 0:0 stao oči u oči s vratarem Urugvaja. Poslao ga je Livaja u jednu stranu, a loptu u drugu no pogodio je vratnicu. Kasnije je rasparao obranu Južnoamerikanaca  krasnom asistencijom za Antu Rebića koji je pogodio za konačnih 0:1. Drugim riječima ni jedan od dva promašena penala u karijeri, Livajine momčadi nije koštalo bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo