VIDEO: / Počelo podcjenjivanje Helsinkija!

Zanimljivi su dojmovi Dinamovih trenera nakon 3. pretkola Lige prvaka.

20.7.2011.
13:27
VOYO logo

Iako je Helsinki u uzvratu, nakon 3:0 u Walesu, sa 10:0 isprašio Bangor City, Dinamovi špijuni nisu uopće impresionirani viđenim u glavnom gradu Finske. Na susretu su bili sportski direktor Zoran Mamić i Jurčićev pomoćnik Damir Krznar.

"Dojam je da je Helsinki približne snage Neftçiju. S tom razlikom da su Finci ipak bolje organizirana momčad, discipliniranija u igri", javio je Krznar iz Helsinkija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tome bi se dalo zaključiti da će ipak biti teži zalogaj od Azerbajdžanaca?

"Iskreno, ne bih rekao, podjednake su te dvije momčadi, nemaju nekakvih posebnih pojedinaca. Tek se više istaknuo igrač s brojem četiri na desnom boku (Alexander Ring), dosta se zabija u suparničku polovicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Finci goste isprašili s deset komada u mreži, Krznar nije impresioniran.

"Istina, ali Bangor je pokazao da je čisti amaterski klub i nije mjerilo Helsinkijeve snage", zaključio je Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako to nije najveća pobjeda u povijesti Lige prvaka (šest je puta zabilježen taj rezultat), veći su 11:0 bukureštanskog Dinama protiv Crusadersa te 12:2 Feyenoorda protiv Reykjavika, vrijedna je. Stoga pomalo brine ponašanje Dinamovih trenera.

Jurčić nakon slabašnog Neftçija govori: 'Ova igra je put do velikog rezultata u Europi'. Krznar pak tvrdi da Helsinki nije puno bolji od Azerbajdžanaca, po čemu ispada da bi Dinamo lako trebao proći u 4. pretkolo. Problem je što iskusni treneri u ovakvim situacijama ne hvale sami sebe, a podcjenjuju druge na temelju dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i ako je Krznarova procjena 'nisu ništa jači od Neftcija' realna, možda bi bilo pametnije da je igrači nisu čuli. Podsjetimo, prva utakmica igra se već sljedećeg tjedna, u srijedu, 27. srpnja u Helsinkiju, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201107080868006 arti-201107130482006 arti-201107180085006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo