VIDEO: / Ovako to izgleda kad se Messi ne šali!

Slavljenik Sergio Agüero postigao je vodeći pogodak za Argentinu u 4:0 slavlju nad Ekvadorom u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetskog prvenstvo 2014. godine.

3.6.2012.
10:33
VOYO logo

Izbornik Alejandro Sabella odlučio je od 1. minute pružiti dobru predstavu navijačima na do posljednjeg mjesta ispunjenom stadionu Monumental u Buenos Airesu, pa je na travnjak poslao Lionela Messija, Angela di Mariju, Gonzala Higuaina i spomenutog Agüera.

Spomenuti četverac je odmah navalio na gol gostujuće momčadi, a prvi je zaprijetio Messi, kojem je udarac nakon svega nekoliko minuta igre obranio dobro postavljeni Alexander Dominguez. No, nogometaši Ekvadora nisu uspjeli dugo odolijevati napadima Gauča, pa su kapitulirali u 20. minuti kada je slavljenik 24. rođendana, Agüero, poentirao nakon sjajnog dodavanja Di Marije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći se na listu strijelaca upisao napadač Real Madrida, Higuain, nakon asistencije Lionela Messija u 30. minuti prvog dijela. Svega nekoliko minuta prije toga, Higuain je zapucao odličnu priliku koju mu je pripremio asistent kod prvog pogotka Di Maria. Ekvador se još nije oporavio od drugog, a već je stigao treći pogodak i to u režiji najboljeg strijelca prve španjolske nogometne lige (Primera) - Messija. Higuain je vratio "uslugu" napadaču Barcelone kojem nije bilo teško matirati gostujućeg vratara za uvjerljivih 3:0.

U drugom dijelu je Ekvador zaigrao puno bolje i čvršće u obrani, pa mu je pošlo za nogom da primi tek jedan pogodak. Strijelac za konačnih 4:0 bio je Di Maria, a asistent je, kao i kod drugog pogotka, bio omaleni čarobnjak iz Rosarija - Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Argentina je izbila na vrh ljestvice južnoameričkih kvalifikacija za SP 2014. godine u Brazilu, s bodom više od Čilea, i dva od Urugvaja. Potonji, doduše, ima utakmicu manje na svom kontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo