VIDEO: / Ona je ispred Messija i Ronalda! Nogometašica oduševila cijeli svijet!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je u srijedu deset kandidata za najljepši pogodak 2014.

12.11.2014.
21:42
VOYO logo

Na popisu nema najboljih svjetskih nogometaša Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a kandidati za nagradu su napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović za pogodak petom Bastiji, sada već bivši napadač Atletico Madrida Diego Costa za 'škarice' u susretu protiv Getafea, Nizozemac Robin van Persie za sjajan pogodak glavom protiv Španjolske na svjetskom prvenstvu u Brazilu, Kolumbijac James Rodriguez za volej protiv Urugvaja u osmini finala SP-a, kao i Australac Tim Cahill također za volej protiv Nizozemske na Mundijalu.

Meksikanac Marco Fabian se našao u izabranom društvu zbog loba u pobjedi Cruz Azula u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Pueble, a na popisu se još nalaze napadač Sanfrecce Hiroshime Japanac Hisato Sato, napadač Vancouver Whitecapsa Brazilac Camilo Sanvezzo, napadač Fulhama Pajtim Kasami, te Irkinja Stephanie Roche za pogodak u susretu nacionalnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/jswYdzqNAGg

Roche je zabila prekrasan dalekometni gol iz voleja ljevicom nakon što se prethodno tehniciranjem riješila svojih čuvarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/qpBvBRn4juw

Za najbolji gol godine može se glasovati na internetskoj stranici fifa.com, a prvi krug glasovanja trajat će do 1. prosinca kada će lista biti smanjena na tri gola. Drugi krug glasovanja će trajati do 12. siječnja 2015. kada će biti proglašen pobjednik tijekom svečanosti proglašenja najboljeg nogometaša godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/9KDHwklDStY

Prošle godine slavio je Zlatan Ibrahimović, a dosadašnji dobitnici ove nagrade bili su i Slovak Miroslav Stoch (2012), Brazilac Neymar (2011), Turčin Hamit Altintop (2010) i Portugalac Cristiano Ronaldo (2009).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/P_RNpquJZ-k //www.youtube.com/embed/T0B2IKXRs3Y //www.youtube.com/embed/cYaROUmMOVU //www.youtube.com/embed/iGPZf_aF82M //www.youtube.com/embed/E6ba9VXCWkE //www.youtube.com/embed/tSjFpOw7ye4 //www.youtube.com/embed/bEr-K8IGnok

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo