VIDEO: / Nikica Jelavić i Rangersi nisu uspjeli

U sedmom Old firmu sezone Rangers i Celtic su odigrali 0:0, čime je momčad Nikice Jelavića ozbiljno ugrozila šanse za osvajanje naslova.

24.4.2011.
20:13
VOYO logo

Inače, utakmicom je dominirao domaći Rangers, imali su nekoliko izglednih prilika, a i hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić (igrao cijelu utakmicu) bio je u dva navrata vrlo blizu pogotka - u 10. i 15. minuti centimetri su ga dijelili od drugog pogotka u Old firm derbijima.

No, najveću priliku utakmice propustio je Grk Giorgios Samaras, koji u 82. minuti nije iskoristio kazneni udarac nakon prekršaja Davisa na Stokesu. Domaći vratar McGregor, koji je imao nekoliko fenomenalnih obrana u drugom dijelu, odlično je obranio udarac grčkog reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xidv6z

U svom četvrtom nastupu protiv Celtica, Jelavić je ostao na jednom golu, onom kojega je zabio 20. ožujka kada je u produžecima donio Rangersima pobjedu 2:1 i trofej Liga kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, uskršnji dvoboj bio je 395. u povijesti Old firm derbija - Rangersi su ostali na 157 pobjeda, Celtic ih ima 143, a bio je ovo 95. remi.

Što se prvenstvenih utakmica tiče, Rangersi i dalje imaju prednost - 117 pobjeda u odnosu na 98 Celticovih, dok je ovo bio 85. remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskršnji Old firm bio je 56., te ujedno i posljednji u trenerskoj karijeri menadžera Rangersa Waltera Smitha, koji će trenersko kormilo prepustiti drugoj klupskoj legendi Allyju McCoistu.

Zbog nereda na Old firmu igranom početkom ožujka, ovu je utakmicu osiguravalo dodatnih 1000 policajaca, a dan prije i na sam dan derbija, škotska je policija provela niz racija kako bi pohvatala navijače koji su internetom širili sektarijansku mržnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo