Pogledajte dirljivi oproštaj navijača od preminule nogometne legende

Nogometni svijet se oprašta od velikog Eusebija, a navijači Benfice su mu odali počast na stadionu Luz.

6.1.2014.
16:59
VOYO logo

Eusebio je u nedjelju preminuo u 71. godini od zatajenja srca, a ta je vijest pogodila mnoge nogometne velikane i navijače.

Tijekom 60-ih godina prošloga stoljeća bio je jedan od najopasnijih napadača te je tijekom 15 godina karijere u Benfici osvojio 11 naslova prvaka, dok je dva puta bio proglašavan za najboljeg strijelca Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju Portugala je postigao 41 pogodak u 64 nastupa, od toga devet na SP-u 1966. kada je bio najbolji strijelac natjecanja te Portugal odveo do trećeg mjesta.

Na Benficinom stadionu Luz je pred desetak tisuća navijača održana komemoracija za Eusebija, a prema njegovoj želji, lijes s njegovim tijelom je napravio krug po stadionu kako bi ga navijači mogli pozdraviti posljednji put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/DcQM_gDvHWg Posljednji pozdrav Crnoj Panteri

Portugalska vlada je proglasila trodnevno žalovanje. Zastave su spuštene na pola koplja, predsjednik Portugala Anibal Cavaco Silva je izjavio kako su "izgubili jednog od najvoljenijih sinova", a sportski dnevni tisak je legendarnog nogometaša na vječni počinak ispratio naslovima 'Zbogom legendo' i 'Vječan'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo