VIDEO: / Najgori biser lude večeri Lige prvaka!

Nakon velike igre i minimalnog poraza protiv Reala, Dinamo je u 2. kolu skupine D Lige prvaka i dalje bez ijednog boda.

28.9.2011.
0:45
VOYO logo

Lyon. Stadion Gerland. Gledatelja: 30.000. Sudac: Pavel Kralovec (Češka)

Strijelci: 1:0 - Gomis (23.'), 2:0 - Kone (42.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon: Lloris, Réveillère, B. Koné, Lovren, Cissokho, Gonalons, Källström, Briand, Grenier, Bastos, Gomis

Dinamo: Kelava, Leko, Vida, Tonel, Ibanez, Calello, Pokrivač, Badelj, Sammir, Kovačić, Beqiraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se ono najgore. Agresivni Lyon od prve je minute preplašio Dinamo na punom Gerlandu i kao tsunami izbrisao sve dogovoreno u svlačionici Krune Jurčića. Zagrepčanima kao da su se odsjekle noge, a Francuzi su letjeli Kelavinim šesnaestercom puno slobodnije od Ronalda i Benzeme na Maksimiru prije dva tjedna.

Krenimo redom. Već u 3. minuti, najopasniji igrač domaćina, Bafétimbi Gomis ostao je sam pred Kelavom, ali je s nekoliko metara pucao visoko preko gola. Bila je to samo najava preteške večeri za nekontroliranu igru hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/kjnGVYLCk77yygKUaeZl/mov/1

Dinamova obrana bila je stalno na iskušenjima, sjajni Domagoj Vida preduhitrio je nekoliko stopostotnih prilika Lavova, a Zagrepčani su prvu naznaku šanse imali tek u 19. minuti, kad je Sammira na rubu šesnaesterca pravovremenim uklizavanjem zaustavio Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako se Dinamo držao do 23. minute, a onda je, kao toliko puta dosad, sam sebi zabio gol. Tragičar je ovoga puta bio Nikola Pokrivač, koji je uletio u momčad dva dana prije utakmice i u večeri odluke napravio katastrofalnu, neshvatljivu pogrešku.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/7M7RtSjFDwtKV5iqnzn2/mov/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenucima kad je Dinamo počeo nešto igrati, Pokrivač je jednu loptu s tridesetak metara u panici vratio prema Kelavi, a zapravo ravno u noge Gomisu. Bilo je to proigravanje iz snova. Mali Drogba opravdao je svoj nadimak, majstorski se sjurio u kazneni prostor te savršenim lobom matirao novog vratara Vatrenih, koji je rukama samo mogao zaplivati po zraku.

Na polovici poluvremena, Dinamo je krenuo po izjednačenje. Pucao je Ibanez iz slobodnog udarca, pa je iz daljine pokušao i Calello, ali prava prilika došla je u 31. minuti kad je Ibanez sjajno ubacio loptu u peterac domaćina, ravno pred Beqiraja, koji je zaigrao umjesto Rukavine. Fatos je, nažalost, bio za desetak centimetara prekratak, bila bi to stopostotna šansa za nekog malčice bržeg napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par minuta kasnije Tonel je blokirao Bastosa i spriječio veće vodstvo gostiju, a Dinamo je odgovorio brzom kontrom, koju je povukao raspoloženi Vida, u maniri Velimira Zajeca. Nažalost, Sammirov udarac s ruba šesnaesterca na završetku akcije bio je nedovoljno precizan.

Kraj prvog dijela bio je isti kao i početak. Prvo je Gomis promašio stopostotnu priliku, a onda se pokazala sva nemoć Dinamove obrane. Nakon ubačaja iz kornera, Kone je ostao sam k'o duh pred Kelavom i nije mu bilo teško nakloniti se za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić je na poluvremenu zamijenio nemoćne Kovačića i Badelja Tomečakom i Šimunićem, ali vodstvo od 2:0 bilo je skoro nemoguće stići. Lavovi su i na početku drugog dijela držali obranu Dinama u stanju panike, a Modri su tek dvadesetak minuta prije kraja susreta uspjeli zaprijetiti kapetanu Llorisu na vratima domaćina.

Kruno Jurčić se uhvatio za glavu kad je Lovren u 69. minuti blokirao udarac Sammira u izglednoj prilici s ruba šesnaesterca, a već u sljedećoj akciji doživio je još veći šok. Nakon prvog Dinamovog kornera na utakmici, u fantastičnoj se prilici u petercu našao Vida, Dinamov igrač večeri na Gerlandu, ali njegov se udarac s 'tri metra' od bloka odbio u novi korner. Ulazak Ante Rukavine umjesto nesretnog Pokrivača u 75. minuti nije promijenio baš ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leko je pet minuta prije kraja mogao zabiti počasni pogodak, lijepo se sjurio u Llorisov šesnaesterac, ali nije imao dovoljno snage za pravi udarac.

Do kraja utakmice, Lyon je rutinski odradio prvu pobjedu u skupini D te izbio na drugo mjesto iza stopostotnog Reala, koji je na San Bernabeu razbio Ajax 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon – Dinamo 2:0 (Gomis 23, Kone 42) Real Madrid – Ajax 3:0 (Ronaldo 25, Kaka 41, Benzema 49) Redoslijed: 1. Real Madrid 6 bodova 2. Lyon 4 3. Ajax 1 4. Dinamo 0

Vezani članci:

arti-201109261280006 arti-201109271214006 arti-201109270898006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo