VIDEO: / Luda večer u Ligi prvaka! Talijani izletjeli u 'zadnjim sekundama'

Odigrano je posljednje kolo Lige prvaka u skupinama E, F, G i H.

11.12.2013.
9:32
VOYO logo

Chelsea - Steaua 1:0 (Ba 10) Schalke - Basel 2:0 (Draxler 51, Matip 57)

Redoslijed: 1. Chelsea 12 2. Schalke 10 3. Basel 8 4. Steaua 3 Chelsea je s minimalnih 1:0 na Stamford Bridgeu golom Dembe Ba savladao Steauu i potvrdio prvo mjesto u skupini, dok je Schalke u Gelsenkirchenu pobijedio Basel i tako izborio osminu finala. Schalkeu je jedino pobjeda igrala za prolaz u nokaut-fazu, a do nje su stigli golovima Juliana Draxlera i Joëla Matipa u razmaku od sedam minuta drugog poluvremena. Valja reći da im je posao bio uvelike olakšan zbog isključenja Baselovog braniča Ivana Ivanova već u 31. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marseille - Borussia Dortmund 1:2 (Diawara 14 / Lewandowski 4, Großkreutz 87) Napoli - Arsenal 2:0 (Higuain 74, Callejon 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Borussia Dortmund 12 2. Arsenal 12 3. Napoli 12 4. Marseille 0 Nogometaši Napolija savladali su Arsenal sa 2:0 na svom San Paolu u utakmici 6. kola skupine F Lige prvaka, ali su usprkos tomu ostali kratki za plasman u osminu finala. Napoliju je trebalo minimalno 3:0, no nisu uspjeli.

Prvi gol na susretu postigao je Gonzalo Higuain u 73. minuti. Od 76. minute Arsenal je igrao bez isključenog Mikela Artete, a Napoli je do kraja brojčanu nadmoć iskoristio za još jedan gol koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade postavio Callejon za konačnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/video/embed/6705067

Borussia je protiv Marseillea povela ranim golom Roberta Lewandowskog već u 4. minuti, ali se Marseille uspio vratiti deset minuta kasnije preko Souleymanea Diaware. Već u 34. minuti Marseilleu je isključen Dimitri Payet i Borussia je tako imala puno vremena i prostora za postizanje pobjedničkog gola. Großkreutz je zabio u 87. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid - Porto 2:0 (Raul Garcia 14, Diego Costa 37) Austria Beč - Zenit 4:1 (Hosiner 44, 51, Jun 48, Kienast 90 / Keržakov 35)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 16 2. Zenit 6 3. Porto 5 4. Austria Beč 5 U skupini G dalje idu madridski Atletico i Zenit, s tim da je ruska momčad u zadnjem kolu izgubila utakmicu u Beču od Austrije s čak 4:1, dok je Porto poražen u Madridu s 2:0. Atletico je sve riješio već u prvom dijelu kada su strijelci za petu pobjedu u Ligi prvaka bili Raul Garcija i Diego Costa. Zenita je pogotkom Aleksandra Keržakova u 35. minuti poveo, no uslijedio je nevjerojatan odgovor Bjeličinih igrača u vidu četiri pogotka (dva Philipp Hosiner, po jednom Tomas Jun i Roman Kienast).

Barcelona - Ajax 6:1 (Pique 7, Pedro 39, Neymar 44, 48, 58, Tello 72 / Samaras 88) Milan - Ajax 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Barcelona 13 2. Milan 9 3. Ajax 8 4. Celtic 3 Milan na svom San Siru nije smio izgubiti od Ajaxa kako bi se plasirao dalje, te je uspio u tome odigravši utakmicu bez pogodaka. Cijela je utakmica dobila novi smisao od 22. minute kada je domaći nogometaš Riccardo Montolivo glupo i bezrazložno startao s leđa na Poulsena i zaradio crveni karton.

Milan je do kraja strahovao za osminu finala, ali je nekako, uz mnogo muke, sačuvao nulu, spasio se od Ajaxovih napada i prošao dalje. Barcelona na svom Camp Nou svladala Celtic 6:1, a potpuni junak utakmice je bio Brazilac Neymar koji je postigao tri pogotka. Preostali su strijelci za Barçu bili Gerard Pique, Pedro i Cristian Tello, a na kraju je i Celtic došao do počasnog pogotka preko Georgiosa Samarasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo