VIDEO: / Nepravde koje su od genija napravile budale!

Jeste li ikada razmišljali o top-listi najljepših, najboljih, a pritom poništenih golova?

15.2.2013.
8:48
VOYO logo

Pogledajmo malo što se sve događalo u nogometnom svijetu nepravde, i tko su zvijezde koje su morale otrpjeti silnu nepravdu nakon svojih genijalnih poteza.

1. Zločesti dečko britanskog nogometa u dresu Sjeverne Irske, George Best, postigao je zgoditak nakon što je iskoristio nepažnju vratara engleske reprezentacije Gordona Banksa. Glavom je oduzeo loptu vrataru dok se ovaj poigravao s njim, poentirao i doživio posvemašnje razočaranje jer su mu poništili sasvim regularan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Clive Allen je za svoj Crystal Palace postigao sjajan zgoditak iz slobodnog udarca, lopta se zabila u nosač grede, ušla iza crte barem osamdesetak centimetara, nosač je loptu izbio u polje. Nije to percipirao niti glavni, niti pomoćni sudac, uzalud su bili prosvjedi na terenu, jer ni to nije bio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kevin Keegan, možda najbolji engleski igrač svih vremena, svoju je 'golgotu' doživio u dresu Southamptona protiv Manchester Uniteda. Postigao je gol 'škaricama', no sudac je dosudio zaleđe. Ne Keeganu zacijelo, nego njegovom suigraču, iako je Keegan pucao okrenut leđima prema golu. 'Takav gol zaista je grijeh ne priznati', pisali su engleski novinari u komentarima utakmice, a Keeganov šokiran pogled sve je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Karl-Heinz Rummenige često je bio strijelac odlučujućih i neobičnih golova, a pogodak protiv Talijana bio mu je poništen zbog visoko uzdignute noge u jednom skoku ispred talijanskih vratiju. Možda taj pogodak i ima elemente za poništiti ga, no vrijedi ga vidjeti, takav skok u nogometu ne viđa se često...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Platinijev gol za Juventus protiv Argentinos Juniorsa poništen je zbog tko zna čega. Takvo namještanje lopte i volej, bez ikakve greške ili nepravilnosti zacijelo je iritirao suca koji je želio biti u prvom planu. Nakon što je veselje zbog gola potrajalo, pa se sudac sjetio poništiti gol, Platini je ostao ležati na travnjaku i ironično pljeskao sucu na skandaloznoj odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Zamislite vratara u zaleđu... Upravo se to dogodilo znamenitom i oštroumnom vrataru Manchester Uniteda, Peteru Schmeichelu, koji je u zadnjim sekundama dvoboja protiv Wimbledona otrčao u napad kod izvođenja kornera. Nabačena lopta je glavom kasnije proslijeđena do Schmeichela koji zabija nogom, no požurio je i realno bio u zaleđu. Taj je gol, pak, može se reći bio opravdano poništen. No, priča o vrataru u zaleđu uvijek je interesantna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Thierry Henry je igrajući za Arsenal jednom postigao zgoditak tako da je oduzeo loptu vrataru u trenutku dok ju je ovaj pokušavao ispucati u igru. Zbog nedorečenog pravila o ometanju vratara, gol je poništen, iako Henry nije ni dodirnuo vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. A sjećate li se ovoga gola...Pedro Mendes iz Tottenhama je s centra tukao prema vratima, čuvar mreže Manchester Uniteda loptu je ispustio iz ruku, ova je otišla skoro metar iza gola, vratar ju je izbio, a gol nije dosuđen. Glavni sudac je bio na centru, pomoćni tridesetak metara od korner linije, nisu mogli jasno vidjeti što se dogodilo i na sveopće iznenađenje pustili su da se igra nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Robbie Fowler iz Liverpoola nemalo je bio iznenađen nakon što je poništen pogodak njegove momčadi protiv Birminghama. Iako je on bio u zaleđu i već skočio da bi izveo škarice, loptu je dotakao i poslao u gol igrač Birminghama. Po današnjim pravilima, zbog utjecaja na igru taj je raritetni gol poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Sjajan gol Ronalda glavom dok je još igrao za Manchester United bio je poništen zbog nepravilnog izvođenja udarca iz kuta. No, po snimci nije jasno je li bio dosuđen korner ili je igra trajala u kontinuitetu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11. A pogodakFranka Lamparda za Englesku protiv Njemačke na svjetskoj smotri prije tri godine, kada je lopta nakon njegovog udarca pogodila u vratnicu i otišla ohohooo iza gol-crte, potakao je po tko zna koji puta rasprave o uvođenju računalne tehnologije u nogomet. Što je najgore, pomoćni sudac bio je u poziciji da donese ispravnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. PortugalacRonaldo postigao je nakon silnih driblinga i varke tijelom krasan gol lobom, lopta je preletjela vratara i išla prema mreži, a na samoj gol-liniji taknuo ju je glavom njegov suigrač koji se u trenutku udarca nalazio u zaleđu. Bijes Ronalda nakon sudačke odluke i reakcije njegovog suigrača bio je golem. Takav gol, a poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo