VIDEO KOJI MORATE POGLEDATI: / Danas je zvijezda Eura, a evo što je Bilićev miljenik radio prije deset godina!

Image
Foto: Screenshot
10.6.2016.
10:12
Screenshot
VOYO logo

Dimitri Payet i N'Golo Kante su doživjeli eksploziju u debitantskoj sezoni u Premier ligi i izborili mjesto u momčadi koju vodi Didier Deschamps. I dok je Payet ipak bio poznato ime, ali do dolaska u West Ham daleko od statusa zvijezde, za Kantea je do prije godinu dana uistinu malo tko znao. No, Payet se prometnuo u ključnu figuru uspješne sezone momčadi koju vodi Slaven Bilić, a što tek reći za Kantea koji je dominirao veznim redom senzacionalnog engleskog prvaka Leicestera?

Dječačić Kante

Priča kaže da Kantea prošlo ljeto nije poznavao gotovo nitko ni u samom Leicesteru. Doveden iz Caena uz banalnu odštetu ovaj sramežljivi 25-godišnjak dječjeg lica stajao je ispred klupskog trening-centra čekajući prijevoz kad mu je prišao jedan od zaštitara i zabrinuto ga pitao čeka li mamu i tatu! Svega nekoliko mjeseci kasnije više nije bilo takvih zabuna. Svi su dobro zapamtili neumornog trkača za kojeg se danas otima pola Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Payet u West Hamu nije imao takvih problema, ali zanimljiv je bio početak njegove karijere. Rođen na otoku Reunionu u Indijskom oceanu ovaj specijalist za slobodne udarce je igrao u lokalnim klubovima Saint-Philippe i Saint-Pierroise prije nego što ga je u svoju omladinsku školu doveo Le Havre. No, mladi Payet se tamo nije snašao, pričalo se da ima težak karakter i nakon četiri godine se vratio na Reunion. Novu priliku mu je pružio Nantes, ali dobio je samo amaterski ugovor tako da je morao raditi u trgovini odjećom kako bi mogao preživjeti. Iz tog vremena datira i video u kojem Payet pokazuje svoje umijeće - slaganja pulovera! Tko bi tada rekao da će deset godina kasnije nositi dres francuske reprezentacije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo