VIDEO: / Jos nevideno u Hrvatskoj! Na Maksimiru ovo necete dozivjeti

MNK Futsal Dinamo je pred svojim navijacima u dramaticnoj zavrsnici slavio protiv prvaka Hrvatske Alumnusa s 4:3, i osvojio regionalni Kup.

9.12.2014.
8:44
VOYO logo

Igraci Futsal Dinama i Alumnusa izlazili su na parket kosarkaskog centra Drazen Petrovic, a tad su se podigle stotine plavo - bijelih zastavica slozene u bar bojama Dinama, uz navijacki poklic "Sampion je Dinamo", obradu stare navijacke pjesme pridosle iz Engleske, koju Boysi pjevaju vec zaista dugi niz godina. Poruka "Izadji na teren, kao lav se bori, i - pobjedi", rekla je sve. Bad Blue Boysi su svojim igracima dali veliku navijacku injekciju, koja je Futsal Dinamu dala snage i hrabrosti, da u neizvjesnoj zavrsnici postigne dva gola, i u posljednjim trenucima preokrene iz 2:3, u 4:3, za svoj prvi trofej u povijesti.

//www.youtube.com/embed/kGVsP2ljZ5I

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko tko je bar jednom krocio na utakmicu Futsal Dinama ove sezone, mogao je osjetiti jos nevidenu sinergiju igraca i navijaca. Konstantno pune dvorane i gromglasno navijanje, pokazuju kako je navijacki Zagreb itekako ziv. Atmosfera dozivljena u Ciboni u ponedjeljak na vecer bila je uistinu jedinstvena.

//www.youtube.com/embed/LMJbc6Hrhe0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Citava dvorana je sat i pol navijala bez prestanak, i stvorila nevideno navijacko ludilo koja je uslo u zagrebacku navijacku povijest. A ta navijacka povijest vise nije na Maksimiru. Nazalost. I tu pocinje i zavrsava ova nasa prica. Jer, i dok "veliki" Dinamo naslove prvaka Hrvatske slavi na praznom i depresivnom Maksimiru, pred nekiliko stotina navijaca, Futsal Dinamo puni dvorane. I to vec ulazi u rubriku vjerovali ili ne.

"Dolazim na skoro svaku utakmicu Futsal Dinama, i ono sto tu dozivljavamo, zaista je jedinstveno. Evo, samo kad pomislim na tu atmosferu, sva se najezim", prica nam 35 - godisnja Marina, inace majka troje djece Grge, Karle i Marte, s kojima redovito pohodi utakmice Futsal Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji klinci nakon svake tekme pitaju kad opet idemo. Na svakoj utakmici navijaju, nose salove, ljube jedan drugoga. Tu jednostavno nema straha od nekih nereda. Evo, bas protiv Alumnusa je moja najstarija kcer, osmogodisnja Marta, otisla sama do tate medu Boyse. Bez straha da ce joj netko nesto napraviti. Jer nece, ti decki nisu takvi, i sve je u najboljem redu. Ova prica je prepozitivna da bi bilo drugacije. Ma predoboro je, jedva cekamo novu utakmicu", objasnjava nam Marina.

//www.youtube.com/embed/BHylYywTpC4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj navijacki "hobi" se pretvorio u najljepsu navijacko - nogometnu pricu na ovim prostorima, a i sire, slicnu koju je Medvescak imao u inicijalnoj sezoni EBE lige 2009/10., kada su apsolutno svi poludjeli za Medvjedima. Ovo je nalik tomu, samo jos navijacki puno jace, jer je zacinjena pravim ultras navijacima, buntom, i vjerom u bolji Dinamo, Dinamo naroda, bez mrlja i zakulisnih radnji, kako to objasnjavaju Bad Blue Boysi. Atmosfera u Ciboni pokazuje kako bi jednog dana Maksimir mogao izgledati, a mi se samo mozemo nadati kako ce to vrijeme uskoro i doci...

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo