DELIJE SU UPALE NA TRENING DINAMU UOČI PARTIZANA 1997. U BEOGRADU: / Teško je i za povjerovati što su potom napravili

Image
Foto: Screenshot: You Tube

'Oni su tada u jednom trenutku rekli ma 'je*ite im majku Grobarsku'

23.4.2020.
10:57
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Na Facebook stranici "Sportska sjećanja" naišli smo na zanimljivu priču o tome kako su Delije gledale na utakmicu mrskog im Partizana pred povijesni dvoboj protiv tadašnje Croatije, današnjeg Dinama, odnosno što su poručili hrvatskim nogometašima. Pretpostavlja se da su to Cigani, kako za sebe govore i skandiraju Delije (mi smo Cigani, najjači smo najjači), napravili upavši na trening dan prije utakmice u Beogradu. Stoga, odlučili smo ju podijeliti s vama kroz sjećanje prigodnog dokumentarca Telegrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JE LI VAM SAD JASNO KAKVA JE SINOĆ BILA ONA ISMAJLIJEVA GLUPOST? /

No, Tudor je pokazao m*da, veća od svojih igrača; 'Čestitam mu na tome'

Image
JE LI VAM SAD JASNO KAKVA JE SINOĆ BILA ONA ISMAJLIJEVA GLUPOST? /

No, Tudor je pokazao m*da, veća od svojih igrača; 'Čestitam mu na tome'

'5 komada - 20 godina poslije'

Naime, prije skoro tri godine Telegram je napravio i objavio dokumentarni film u trajanju od 23:19 minuta pod nazivom "5 komada, 20 godina kasnije (Dinamo - Partizan)", a povodom 20-godišnjice epske utakmice u kojoj je Partizan doživio kataklizmu, pravi potop pred dupkom ispunjenim maksimirskim tribinama. Svašta se dogodilo u tom periodu. U tih dvadeset godina gledali smo turbulentni razvoj hrvatske demokracije i društva, uz brojne padove i teškoće, koje euforija maksimirske večeri nije dala naslutiti...

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Telegramova novinarska ekipa na čelu s tadašnjom svojom novinarkom, renomiranom Silvanom Menđušić, napravila je dokumentarac o čuvenoj utakmici, kroz razgovore sa sudionicima i svjedocima vremena poput legendarnog centarfora Igora Cvitanovića, ondašnjeg predsjednika Croatije Zlatka Canjuge i bivšeg predsjednika HNS-a Branka Mikše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi sudar jednog hrvatskog i srpskog kluba nakon rata

Inače, susret Croatije, kluba kojem je predsjednik Franjo Tuđman zajedno sa svojom svitom nametnuo ime i tako naljutio i doslovno zaratio s narodom, navijačima, Bad Blue Boysima, svima koji nisu htjeli da samovolja jednog čovjeka uništi sve ono zašto su se borili prije i za vrijeme rata, bio je prvi sudar jednog hrvatskog i srpskog kluba nakon rata, koji je 1995. okončan pobjedom hrvatske vojske i slobodom naše države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, svakako je to bio jedan od najbolnijih poraza Partizana. Dinamo je u prvoj utakmici u Beogradu izgubio s 1:0 zbog gola Isailovića Dragana, da bi u Zagrebu pomeli tadašnjeg prvaka Srbije, čiji golman Ivica Kralj i dan danas ne može zaboraviti tu noćnu moru za njega i sve partizanovce.

Dvadeset godina kasnije, 2017., Igor Cvitanović podsjetio se kako su navijači Zvezde upali na trening Dinama prije prve utakmice i što su poručili igračima rivala. Dinamovci u Beogradu nisu imali nikakvih problema. Zanimljivo da je ratni zločinac i kriminalac Željko Ražnatović Arkan bio na stadionu Partizana, iako je bio Zvezdaš i bivši vođa Delija koji, ruku na srce, nikad veze nije imao s navijačkom supkulturom nego isključivo s kriminalnom i bolesnim orgijanjem po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za vrijeme rata, gdje se okušao i kao "biznismen" švercanjem svega i svačega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Toliko o antagonizmu Hajduka i Dinama'

Naravno, Cvitanović je u cilju komentiranja odnose navijačkih grupa u Hrvatskoj, prvenstveno Dinama i Hajduka, kako bi pokazao da rivalitet može biti mnogo gori od onog Boysa i Torcide, ispričao sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo u Beograd i došli su navijači Zvezde pozdraviti Roberta Prosinečkog i Gorana Jurića, koji su igrali u Zvezdi. Došli su ih pozdraviti jer su ostavili jako dobar dojam tamo, igračke su legende tamo. Oni su u jednom trenutku rekli 'je*ite im majku Grobarsku'. Toliko o antagonizmu Hajduka i Dinama", kazao je proslavljeni golgeterski plavi as Igor Cvitanović, koji je u Zagrebu Partizanu strpao dva gola. Tu njegovu izjavu možete vidjeti u priloženom videu od 3:14.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo