VIDEO: / Gospodo iz Dinama, ovako to izgleda kada klub ima navijace!

Kosarkaski centar Drazen Petrovic svjedocio je spektaklu u reziji Bad Blue Boysa i MNK Futsal Dinama. U fantasticnoj atmosferi Futsal Dinamo je osigurao naslov jesenskog prvaka II.

2.12.2014.
12:40
VOYO logo

KC Drazen Petrovic u ponedjeljak na vecer je svjedocio potresu od bar 6 stupnjeva Richterove ljestvice. Razlog? Navijanje Bad Blue Boysa koji su svojim glasovima i fanaticnoscu odveli svoj Futsal Dinamo prema jos jednoj pobjedi u II. HMNL Sjever, ovoga puta protiv Patriota 5:0 (2:0).

Dupkom ispunjena dvorana jos je jednom pokazala kako to izgleda kada klub ima navijace koji ga bodri. Prema nekim procijenama, u dvorani je bilo oko 6 000 ljudi koji su dosli pozdraviti jesenske prvake, i dati im snage za nove pobjede u buducnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto se tice utakmice, od samoga pocetka to je bila jednosmjerna ulica za Patriot. Futsal Dinamo je od pocetka uzeo stvar u svoje ruke, i u 17. minuti golom Marka Pavlovica poveo s 1:0. Samo dvije minute poslije, Futsal Dinamo je poveo s 2:0 golom Ivana Zorica. Navijaci su tada pali u trans. Razvile su se desetine velikih i malih zastava, koje su svojom vizualnoscu cinili poseban dekor ove utakmice. Vrijedi spomenuti kako je vodstvo grupe danima pozivalo sve navijace koji ce prisustvovati ovom spektaklu, da dodu sa salovima i zastavama, da svi zajedno naprave dekor za pamcenje.

//www.youtube.com/embed/8XaFONANOaQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugom poluvremenu Boysi su svojim gromoglasnim navijanjem nastavili nositi svoje malonogometase prema uspjehu. Nagrada je dosla vec u 36. minuti, kada Pavlovic sa svojim drugim pogotkom nagovjestava potpuni potop Patriota. Tako je i bilo. Do kraja utakmice u strijelce su se upisali jos Franja i Pezelj. Nakon sto je sudac oznacio kraj utakmice, pocela je prava ludnica. Dvorana je doslovno ekslodirala od navijanja, sve je podsjecalo na neka davno zboravljena vremena, romanticarska vremena, kada je Dinamo zivio sa svojim navijacima. Pjesma, skandiranje, ludnica, navijacki kaos u dvorani... sve se mijesalo, a kultno kosarkasko zdanje je odzvanjalo mozda i kao nikad prije.

"Ovo je fantasticno. Bio sam prisutan na puno sportskih dogadaja ali nista slicno nisam dozivio. Drago mi je da su nam nadlezne institucije dopustile koristenje ove dvorane i da smo uspjeli napraviti spektakl kakav ce se dugo pamtiti. Misljenja sam kako smo organizacijski sve odradili gotovo savrseno, unatoc izrazito zahtjevnoj utakmici i broju gledatelja koji nije okupio niti jedan sportski dogadaj u gradu ove jeseni.“, izjavio je predsjednik Futsal Dinama Juraj Fabijanic za sluzbenu klupsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivsi profesionalni nogometas, sada igrac Futsal Dinama Antonio Franja takoder je prokomentirao slavlje protiv Patriota i nestvarnu atmosferu u dvorani.

"Zbog ovoga sam se poceo baviti sportom. Fantasticna atmosfera, i jedino sto mi trenutno prolazi glavom je da molim Boga da ovo netko ili nesto ne unisti jer ovo je savrsenstvo. Toliko sam ponosan i sretan da sam se rodio u ovom gradu, da mogu igrati pred ovakvom publikom koja nas je nosila pjesmom od prve do zadnje minute.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji su ovakvo navijanje dozivjeli tijekom svoje karijere bio je igrac pobjednickog sastava Tomo Sokota:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela ekipa se polako navikava na ovakvu atmosferu jer je ona postala sve cesca na nasim utakmicama. Presretni smo sto imamo ovakvu podrsku iza sebe, sto smo im na najbolji moguci nacin zahvalili na podrsci koju su nam pruzali cijelu polusezonu. Cilj smo ostvarili, gledamo prema naprijed i zelimo se plasirati u prvu ligu. Uz ovakvu podrsku i ovakve navijace samo nam je nebo granica.“

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo