VIDEO: / Favoriti uz poteškoće do Lige prvaka

Arsenal, Lyon, Benfica, BATE i Plzen posljednjih je pet klubova koji su osigurali natjecanje po skupinama u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

25.8.2011.
0:50
VOYO logo

Udinese nije uspio ponoviti odličnu predstavu s Emiratesa od prije osam dana, što je Arsenal iskoristio i preokretom u nastavku osigurao mjesto u Ligi prvaka. A nije Wengeru sve išlo po planu. Naime, u 39. minuti Di Natale je nakon asistencije Pinzija doveo domaćine u vodstvo i tako izjednačio rezultat iz prve utakmice.

U nastavku su Topnici zaigrali bolje, a kao nagrada stigao je izjednačujući pogodak u 55. minuti. Gervinho je probio lijevu stranu i dao povratnu loptu u sredinu. Na nju je prvi natrčao Van Persie i pogodio za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo četiri minute kasnije Udinese je mogao do novog vodstva, ali je kazneni udarac Di Nataleu odlično obranio Szczesny. Kazna je stigla u 69. minuti kad je Walcott pobjegao obrani domaćina i pogodio za vodstvo Arsenala 2:1 i time potvrdio prolazak Engleza.

Lyon je u Rusiju na noge Kazanu doputovao sa dva pogotka prednosti i sve do 77. minute nije bilo pogodaka. Tada je nadu domaćinima da bi mogli iznenaditi favorizirane Francuze dao Natčo. Ipak potvrdu prolaza Lavova u Ligu prvaka donio je Kone pogotkom glavom u 87. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren za goste je odigrao svih 90. minuta.

Benfica se na svojem terenu lako obračunala sa nizozemskim doprvakom Twenteom. Nakon što je prvi dio završio bez golova, u nastavku su Portugalci u samo 20. minuta zabili tri pogotka i riješili pitanje pobjednika. U 46. minuti zabio je Witsel, na 2:0 je u 59. minuti povećao Luisao, a točku na i je svojim drugim golom u 66. minuti stavio Witsel. Počasni gol za goste u 85. minuti zabio je Ruiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sturm nije iskoristio dobar rezultat iz prve utakmice i na svom je terenu porazom 0:2 protiv BATE-a prokockao veliku priliku da ove sezone u Grazu bude Lige prvaka. Goste je u 36. minuti u vodstvo doveo Volodko, a pobjedu je potvrdio Simic u 69. minuti.

Najmanje neizvjesnosti bilo je u dvoboju Plzena i Kopenhagena, jer su Česi iz Danske donijeli prednost od 3:1. Gosti su poveli u 32. minuti preko Bolanosa, međutim preko Bakosa i Durisa domaćini su preokrenuli susret i upisali i drugu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susreti 4. pretkola Lige prvaka: Plzen - Kobenhagen 2:1 (3:1) Sturm - BATE 0:2 (1:1) Benfica - Twente 3:1 (2:1) Udinese - Arsenal 1:2 (0:1) Rubin - Lyon 1:1 (1:3)

Vezani članci:

arti-201108230934006 arti-201108220486006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo