VIDEO: / Evo zašto je Modrić svjetska igračina!

Bloger Tottenhama Daniel Grigg napravio je detaljnu analizu igre i vrijednosti Luke Modrića nakon minimalne pobjede Spursa protiv Sunderlanda.

20.12.2011.
17:47
VOYO logo

Tottenham je u 16. kolu Premiershipa pobjedio Sunderland 1:0, a dio navijača će susret pamtiti i po velikom promašaju Luke Modrića. Međutim, promašaj se može dogoditi svakome, ono što treba gledati je igra.

A pravu vrijednost Modrićeve igre počeli su shvaćati i Englezi. U tekstu pod nazivom 'Pobjeda Spursa pokazala je koliko je statistika nepoštena prema Modriću', Tottenhamov bloger Daniel Grigg objašnjava zašto je Modrić svjetska igračina, iako to možda nije uvijek tako izraženo u brojkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gullEkryb5fxnnD3
szólj hozzá: T

"Taj gol je pokazao svu veličinu Luke Modrića. Hrvat nije ni zabio ni asistirao, kao što često i bude slučaj, ali njegovo iznenadno dodavanje preko svih linija obrane Sunderlanda izbacilo je mnoštvo protivničkih nogometaša iz igre, i ukratko, dovelo obranu O'Neilla u šah-mat situaciju. Modrićev ključni doprinos golu je dobar primjer zašto statistika o asistencijama ne može dočarati istinsku kvalitetu i doprinos nekog igrača", napisao je Grigg te zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogućnost razbijanja organizirane obrane, sposobnost da se jednim potezom ili dodavanjem unese zbunjenost u protivničke redove, to je karakteristika koja vrhunske veznjake razdvaja od svih ostalih. A Modrić je sasvim sigurno vrhunski! Nasreću, Hrvat nije bio kažnjen za veliki promašaj nešto poslije, kada je sa sedam metara pucao preko gola. To je, zapravo, jedino područje u kojem se Modrić nije značajno popravio otkako je došao u Spurse, ali sigurno smo da će mu navijači to oprostiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo