[VIDEO] BIŠĆAN S MLADIM VATRENIMA NA EURU IDE PO PREKID CRNOG NIZA: / 'Mi zaslužujemo i vrijedimo više...'

Image

Mladi Vatreni plasirali su se na Euro nakon nevjerojatnog raspleta u zadnjem kolu kvalifikacija

19.11.2020.
21:15
VOYO logo

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija u utorak je nakon nevjerojatnog raspleta izborila plasmana na EURO koji će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Image
MLADI VATRENI ČUDESNO IZBORILI EURO: /

Razmontirali Litvu, Bosna i Hercegovina pobijedila Belgiju i osigurala nam plasman

Image
MLADI VATRENI ČUDESNO IZBORILI EURO: /

Razmontirali Litvu, Bosna i Hercegovina pobijedila Belgiju i osigurala nam plasman

Mladi Vatreni su u posljednjem kolu kvalifikacija sa 7-0 pobijedili Litvu, i tako, uz poraz Škotske u drugoj utakmici, osvojili drugo mjesto u skupini te nakon što su se "poklopili" rezultati ostalih utakmica postali jedna od pet najbolje drugoplasiranih reprezentacija i sljedećeg ljeta će nastupiti na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Igor Bišćan dva dana nakon dramatičnog raspleta za kamere RTL-a istaknuo je kako će njegovi momci dobro predstaviti Hrvatsku na velikom natjecanju.

'Zaslužujemo više'

"Sad smo se plasirali i normalno da imamo veće ambicije. Prvi cilj je dobro se pripremiti i napraviti sve da se prođe grupa", izjavio je pa se osvrnuo na činjenicu da mladi Vatreni nisu do sada briljirali na europskim prvenstvima, na kojima do sada imaju skor od tri remija i šest poraza:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama činjenica da nismo do sada niti jednom pobijedili u tri pokušaja na Europskim prvenstvima nije dobra i mi zaslužujemo i vrijedimo više. Ako budemo koliko-toliko na broju, mislim da ćemo biti u stanju na pravi način prezentirati naš nogomet."

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

U trenucima kada će se održavati U21 Euro seniorska hrvatska reprezentacija kreće s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, što znači da Bišćan najvjerojatnije neće moći računati na neke mlade igrače koji imaju važnu ulogu u momčadi Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi igrači koji će biti potrebni izboniku A reprezentacije će se staviti njemu na raspolaganje, a svi koji neće biti tamo će napraviti sve, a i mi skupa s njima, da sve bude sve što je bolje moguće", rekao je Bišćan.

'Oni su ozbiljniji nego što smo mi bili'

Koz cijele kvalifikacije čak 43 igrača su se našla na popisu pozvanih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći tko je 'motor pokretač', bio to neki pojedinac ili par njih. Mislim da taj talent, koji mi kao nacija posjedujemo, dovoljan da se iz generacije u generaciju pojavljuje dovoljan broj kvalitetnih igrača da budemo konkurentni", prokomentirao je Bišćan pa usporedio ovu generaciju sa svojom, koja je također igrala na Europskom prventvu.

"I moja generacija se plasirala na Euro i bila u slčnoj situaciji tako da čovjek malo 'vrti film' unazad i razmišlja što mu se tada vrtilo po glavi kako bi što bolje razumio ove mlade dečke. Mislim da su oni na višoj razini ozbiljnosti nego što smo mi bili, motivirani su, željni i svjesni koliko je to bitno, a mi smo tu da stvorimo okvir u kojemu će nam moći pokazati najbolje od sebe", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo