VIDEO: / Barçino čudo na kraju meča, a gdje je nestao Mourinho?

Real je na Camp Nou ipak igrao nogomet, čak je zabio gol Barçi na njezinom terenu, no bolje od časnog remija nije izvukao.

4.5.2011.
0:41
VOYO logo

Barcelona. Camp Nou. Gledatelja: 90.000. Sudac: Frank De Bleeckere.

Strijelci: 1:0 - Pedro (54), 1:1 - Marcelo (64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Villa, Messi, Perdo

REAL MADRID (4-2-3-1): Casillas - Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo - Xabi Alonso, Diarra - Ronaldo, Kaka, Di Maria - Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je amtosfera uoči uzvratnog dvoboja španjolskih giganta u polufinalu Lige prvaka došla do usijanja, za pravu oluju se pobrinula - priroda. Uoči posljednjeg, četvrtog El Clasica u manje od mjesec dana, Camp Nou je poharala snažno nevrijeme. Nebo iznad Barcelone prekrili su tamni oblaci, a munje su u zaglušujućoj buci parale zrak.

To nevrijeme, kao ni 'nabrijana' domaća publika, nisu prestrašili igrače Reala koji su hrabro i vrlo ofenzivno ušli u utakmici i u uvodnim minutama čak dominirali na travnjaku Camp Noua. No, sve je to bilo kratkog daha, a gosti u tom razdoblju niti jednom nisu ozbiljnije zaprijetili Victoru Valdesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=99dfDno0r6hGImdV

Barcelona je sredinom drugog dijela zagospodarila terenom i nakon pola sata igre počele su se redati prilike pred gostujućim vratima. Seriju je otvorio David Villa, probao je i Pedro, a dvaput je sjajno pucao vrlo raspoloženi Messi. Sve te udarce vrhunskim obranama zaustavio je Iker Casillas koji je u tim trenucima pružao možda i najbolju igru u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=A2AE1j9xBEzOwxip

Na odmor se otišlo praznih mreža, no treba reći da Real nije uputio nijedan udarac u okvir Barçinog gola, a domaćini su imali čak 67 posto posjeda lopta. I u nastavak dvoboja je bolje ušao madridski sastav, a čak im je i poništen pogodak Higuaina nakon pomalo čudne situacije. Uglavnom, sudac De Bleeckere je prethodno svirao prekršaj Cristiana Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je u 54. minuti sjevnula klasnična Barçina akcija. Iniesta je teledirigiranom loptom u prostor pronašao natrčalog Pedra, koji se zavukao iza obrane Reala i lakoćom matirao dotad 'svemogućeg' Casillasa.

Real se brzo vratio u igru, već nakon 10 minuta izjednačio je Marcelo, no sve je obavio Di Maria koji je prvo pogodio vratnicu, a potom proigrao svog suigrača u matnoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinhovi igrači pojačali su agresiju nakon izjednačenja, u međuvremenu su ušli Adebayor i Özil, no Barcelona je stala na loptu i lagano čuvala kapital koji je stekla uglavnom u prvom meču u Madridu.

Na kraju smo vidjeli i najdirljiviju scenu na utakmici. U 90. minuti je na travnjak utrčao Eric Abidal, nogometaš koji je prije samo šest tjedana bio na operaciji tumora jetre, te pobrao ovacije oduševljenih tribina Camp Noua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A drugog 'junaka' ove priče nitko nije vidio. Kamere ga nisu uhvatile niti jednom, a razlog je logičan - Jose Mourinho je ispadanje svojih igrača gledao u sobi hotela u kojem je odsjeo Kraljevski klub.

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105030433006 arti-201105020732006 arti-201105020553006 arti-201105010428006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo