Bliži se dirljivi rastanak u Barçi: 'Ljudima je možda teško shvatiti'

Victor Valdes, 32-godišnji vratar Barcelone, ostao je ustrajan u svom naumu napuštanja kluba u kojem je proveo cijelu seniorsku karijeru po završetku ove sezone.

11.3.2014.
11:08
VOYO logo

Valdes je jedan od najtrofejnijih španjolskih nogometaša. U Barceloni je osvojio tri naslova pobjednika Lige prvaka, šest titula u španjolskom prvenstvu, dvije u Kupu kralja, šest u španjolskom Superkupu, dvije u UEFA-inom, te još dva naslova svjetskog klupskog prvaka.

Usprkos odličnog prijema kod navijača katalonskog ponosa, Valdes se nije predomislio i ovo je njegova zadnja sezone na klupi Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove sezone navijači stalno skandiraju moje ime. Na to sam ponosan. Možda je razlog što znaju da mi je ovo zadnja sezona u klubu, ali svejedno dajem sve od sebe. Ljudima je možda teško shvatiti zbog čega odlazim, ali odlučio sam poslušati što mi srce govori. Ne vidim razloga zbog čega bih govorio, 'vidjet ćemo', kada sam odlučio. Želim biti potpuno iskren i zbog toga sam već ranije objavio svoj odlazak."

Prema nekim izvještajima iz medija, karijeru bi mogao nastaviti u Manchester Cityju ili Monacu. Tako pišu mediji, ali Valdes tvrdi da još nije donio nikakvu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još nemam nikakve planove za nastavak karijere."

Prema pisanju španjolskih medija argentinski nogometni stručnjak Gerardo "Tata" Martino napustit će trenersku klupu Barcelone na kraju aktualne sezone, ako ne i ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona navodno već jedno dulje vrijeme traga za njegovom zamjenom, iako istovremeno tvrdi da želi da Martino ostane do isteka svog ugovora, odnosno do ljeta 2015. godine. Sam Martino veli da je i njegova velika želja ostanak u klubu i povratak na pobjedničke staze, no pitanje je koliko će uprava još imati razumijevanja za utakmice poput one u prošlome kolu protiv Valladolida (0-1).

Jürgen Klopp spominje se kao jedan od mogućih nasljednika, ali o tome će se vjerojatno razgovarati tek nakon aktualne sezone koja je sada u punom jeku. Barcelona pred sobom ima borbu za naslov prvaka u domaćem prvenstvu, finale Kupa kralja i osminu finala Lige prvaka. Teoretski, u igri je i dalje za sva tri trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo