Velika drama na Poljudu: Hajduk izbjegao sramotu!

U 25. kolu hrvatske lige Hajduk je na Poljudu slavio protiv Ćirinog Zagreba s 3:2. Pjesnici su umalo šokirali Splićane nakon od dva gola rezultatskog minusa došli do izjednačenja.

30.3.2013.
21:04
VOYO logo

Hajduk je imao sve, u 12. minuti Bijeli su vodili s 2:0, imali lagodnu situaciju, a onda su si u 58. minuti zakomplicirali život. Zagreb je izjednačio na 2:2, ali je Splićane spasio Ivan Vuković. No, krenimo redom!

U 6. minuti Vuković je srušen u kaznenom prostoru Zagreba, sudac je dosudio jedanaesterac, a loptu je u mrežu zakucao kapetan Mario Maloča. Šest minuta poslije, ubačaj KouassijaCaktaš je poslao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se tada kako će Hajduk bez problema doći do tri boda. Dva je puta prijetio Abdurahimi, ali bez pravog učinka. S druge je strane vodstvo Bijelih mogao povećati Maglica, ali napadač Miše Krstičevića nije bio precizan.

U drugom se dijelu nastavila inicijativa Hajduka, čekao se treći gol Splićana, najviše je prijetio Maglica, no lopta nije htjela u mrežu. I onda preokret! U 58. minuti Oremuš je pred Blaževićem srušio Bevaba, sudac dosudio penal, a Šovšić smanjio na 2:1. Samo 9. minuta poslije Jurendić je pogodio za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Splićanima je prednost samo minutu poslije vratio Vuković, nakon što ga je sjajnom loptom uposlio Jozinović. Do kraja susreta Pjesnici ipak nisu imali snage kreirati novi preokret, a Splićani su obranili i došli do nova tri boda, koja ih vraćaju na drugo mjesto i nastavak borbe za Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo