VELIKA ANKETA NET.HR-A: / Recite nam: Tko je kriv za šokantan poraz hrvatske reprezentacije od Islanda?

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je u 6. kolu kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine iznenađujuće poražena od Islanda u Reykjaviku sa 1-0 (0-0).

12.6.2017.
8:29
PIXSELL
VOYO logo

Strijelac jedinog gola bio je Hordur Magnusson u 90. minuti. Sad nakon poraza koji je zakomplicirao Hrvatskoj sudbinu u skupini I na putu za Mundijal, traži se krivac. Daleko od toga da je katastrofa, budući da ova grupa sadržava četiri momčadi koje su igrale na Euru u Francuskoj.

Prvi na udaru izbornik Čačić

Tu su još Ukrajina i Turska pa će se između nabrojane četiri zemlje tražiti jedan putnik za Rusiju, odnosno jedan koji će ići u razigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to već biva, prvi je na udaru izbornik Ante Čačić, neki će istaknuti da su porazu ipak više kumovali igrači sa neuvjerljivim stavom, a treba uključiti i faktor peha u obliku ozljeda. Hrvatska je uoči utakmice ostala bez četvorice prvotimaca koja nam je mogla u velikoj vjerojatnosti omogućiti to prvo mjesto.

Nije na vrijeme mijenjao?

Ponovno se pojavila ona priča s Eura prošle godine nakon susreta s Portugalom, kako izbornik Ante Čačić nije na vrijeme mijenjao, onda kad je to bilo potrebno i nužno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČAČIĆU SE PONOVIO PORTUGAL: ‘Ne slažem se da sam kasno mijenjao. To je kibi dabi’

Na stranu Čačić, Vatreni su protiv Islanda bili sterilni. Hrvatska je imala tijekom susreta samo jedan udarac u okvir gola. Island je imao dva. Isto tako, domaćin je u imao 5 udaraca unutar kaznenog prostora, Hrvatska svega 2.

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

ŠOKANTAN PORAZ U REYKJAVIKU: Islanđani u zadnjoj minuti stigli do velike pobjede protiv Hrvatske

Isto tako, Čačić je utakmicu započeo s Kovačićem u sredini, a ne s Brozovićem koji je briljirao u onoj zagrebačkoj prvoj utakmici s Islandom u Zagrebu u stuedenom prošle godine (pobjeda Hrvatske 2-0), a odmah po ulasku u igru u Reykjaviku zaprijetio JE po golu Islanda sjajnim udarcem s 18 metara. Upravo je to bio taj jedini udarac Hrvatske u okvir gola na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, tim povodom u našoj anketi vas pitamo: "Tko je kriv za poraz Hrvatske od Islanda?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anketi je ponuđeno šest odgovora: Izbornik Ante Čačić; igrači; umor, ozljede, nitko od navedenih, ne znam.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo