Hrvat ih odjednom oduševio: 'On je naš daleko najbolji napadač!'

'Bio je to dugi period patnje za Srđana Lakića koji se 'odrekao' proslave pogodaka 630 dana. No, to je sada prošlost...', stoji u uvodu teksta eminentnog njemačkog dvotjednika Kickera...

4.2.2013.
13:31
VOYO logo

Dubrovčanina je, podsjetimo, u utorak Wolfsburg posudio Eintrachtu do ljeta 2014. godine. Nakon sezone i pol patnje u dresu Vukova (uključujući pola sezone posudbe u Hoffenheimu), Lakić se očito pronašao u Eintrachtu čiji je trener Armin Veh inzistirao ne njegovom dolasku. Već u Hamburgu (pobjeda 2:0) se vidjelo i zašto.

Lakić je već u devetoj minuti bio u sjajnoj prilici, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored vratnice. Bila je to samo najava onoga što je uslijedilo u 22. minuti. Stefan Aigner je s desne strane šesnaesterca ubacio loptu pred gol, a domaći vratar Rene Adler ju nije uspio spriječiti da dođe do Lakića koji se protegnuo i ugurao je u mrežu iz neposredne blizine. Bio mu je to prvi pogodak u Bundesligi nakon 14. svibnja 2011. godine kada je zabio za Kaiserslautern protiv Werdera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 36. minuti se još jednom plodonosnom pokazala suradnja Aigner - Lakić. Njemački veznjak je nabacio s desne strane, a hrvatski napadač glavom smjestio loptu u mrežu.

http://rutube.ru/video/embed/6131406

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Lakića je u subotu započela nova era. Nakon samo 36 minuta igre postigao je više pogodaka od dvojice igrača koji su prvi dio sezone igrali u klubu - Oliviera Occeana i Erwina Hoffera. Svaki je postigao po pogodak, a stručni stožer povukao je mudar potez kada je potonjeg poslao u Kaiserslautern, te istovremeno doveo Lakića", piše Kicker.

"Ovo je start iz snova za mene. Maštao sam da ću jednog dana ponovno osjetiti ovo što sam osjetio kada sam postizao pogotke. Presretan sam da sam zabio, a tek sam stigao u klub. Moram nastaviti naporno raditi. Još nisam na razini na kojoj bi volio biti", zaključio je sada ponovno potencijalni hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener koji je inzistirao na njegovom dolasku, Armin Veh, nije mogao sakriti oduševljenje, ali i sreću zbog hrvatskog napadača.

"Bilo je to vrlo važno za njega. Sjajna priča na kraju krajeva. Nešto potpuno neočekivano sa sretnim završetkom", rekao je Veh, te pojasnio malo sadašnju hijerarhiju kod napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Livaju smo htjeli, ali izabrao je Inter. Što se naših napadača tiče, Occean je druga opcija, daleko iza Lakića!".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo