SVE JE SPREMNO / Večeras nas čeka pravi spektakl na Maksimiru! Sastaju se Dinamo i Hajduk nakon uspješnih europskih epizoda: Ovo su mogući sastavi

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Večeras od 21:05 na Maksimiru će se sastati Dinamo i Hajduk

13.8.2022.
9:22
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U Europi su svoj dio napravili, a sad je vrijeme za spektakl u HNL-u! Večeras od 21:05 sastaju se Dinamo i Hajduk na Maksimiru, u sklopu petog kola nove sezone HNL-a.

Image
ČAČIĆ NAJAVIO DERBI /

'Hajduk dolazi jači nego prošli put, ali mi svaku utakmicu ciljamo na pobjedu. Očekujem pravi spektakl'

Image
ČAČIĆ NAJAVIO DERBI /

'Hajduk dolazi jači nego prošli put, ali mi svaku utakmicu ciljamo na pobjedu. Očekujem pravi spektakl'

Na Maksimiru bi trebalo biti oko 15 tisuća navijača koji bi trebali stvoriti atmosferu dostojnu prvo Vječnog derbija u novoj sezoni HNL-a. Dva najjača hrvatska kluba sastali su se uoči sezone u sklopu Superkupa, koji je osvojio Dinamo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, valja naglasiti kako je Hajduk bio uspješniji protivnik prošle sezone. Ostvarili su dvije pobjede i remi u prve tri utakmice, dok je Dinamo pobijedio 3:1 u posljednjoj utakmici sezone.

Nekoliko nepoznanica

"Čestitam Hajduku na plasmanu u play-off Konferencijske lige, držim da je to odličan rezultat, to je dobro za hrvatski nogomet, a naposljetku i za sam Hajduk. I ta činjenica da smo i Hajduk i mi napravili dobar rezultat u Europi govori u prilog tome da nas u subotu, nadam se, čeka zaista pravi hrvatski derbi, da su obje momčadi u dobrom raspoloženju. Očekujem pravi nogometni dekor u kojem će nam naši navijači biti podrška svih 90 minuta. Pred nama je zahtjevna utakmica. Ponavljam, igramo protiv vječnog rivala Hajduka koji je plasmanom u play-off Konferencijske lige donio veću draž ovoj utakmici", najavio je susret trener Dinama Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A trener Modrih imat će nekoliko dvojbi uoči derbija. Na vratima će krenuti Livaković, a sudeći prema posljednjim utakmicama, Čačić bi u obrani mogao izvesti Boška Šutala i Perića, jer je Josip Šutalo i dalje ozlijeđen. Ristovski i Ljubičić najvjerojatnije će krenuti na bokovima.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Moguća dvojba je i ona hoće li zaigrati Ivanušec ili Baturina. Tu bi se Čačić mogao osloniti na odmornijeg i iskusnijeg Ivanušeca, dok bi na krilima trebali biti Špikić i Oršić. Prema posljednjoj formi, vjerujemo kako će u napadu krenuti Josip Drmić, a ne Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojbe Valdasa

I kod Hajduka ima dvojbi. Posljednjih nekoliko utakmica, Valdas Dambrauskas često je mijenjao obranu, ali je davao priliku novopridošlom Chidozieu Awaziemu, koji bi danas uz Borevkovića mogao početi susret. Mikanović i Melnjak praktički su osigurani u prvom sastavi.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U veznoj liniji trebali bi gledati standardne Vukovića, Grgića i Krovinovića, dok bi su u napadu sigurni Livaja i Biuk. Desno krilo mogao bi pokriti Emir Sahiti, ali ne bi čudilo ni da Dambrauskas da priliku Janu Mlakaru, koji mu je nekoliko derbija počinjao na krilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastavi:

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić - Mišić, Ademi - Špikić, Ivanušec, Oršić - Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić - Mikanović, Borevković, Awaziem, Melnjak - Grgić, Vuković - Sahiti, Krovinović, Biuk - Livaja

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo