NEKI ĆE SE IZNENADITI / Već se zna gdje će Messi nastaviti karijeru? 'On je već krenuo pregovarati s tim klubom'

Image
Foto: Profimedia

Glavno je sada pitanje gdje će Messi nastaviti karijeru

6.8.2021.
9:30
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi (34) nakon više od 20 godina u katalonskom velikanu Barceloni morat će napustiti klub zbog - financijskog "fair-playa".

Ranije u četvrtak Barcelona je objavila kako neće potpisati novi ugovor s Messijem zbog "ekonomskih i strukturalnih prepreka". Messiju je u lipnju istekao prošli ugovor s Barcelonom te je kao slobodan igrač mogao potražiti novi klub, no i njegova želja i želja kluba bile su da ostane u Barceloni u koju je stigao kao 13-godišnji dječak. Messi je čak pristao i na pola svoje plaće te je preostalo još da Barcelona njegov novi ugovor uskladi s pravilnikom o financijskom "fair playu" La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Barcelonin dug iznosi više od milijardu eura, pokazalo se nemogućim uskladiti novi Messijev ugovor s pravilnikom La Lige.

"Usprkos tome što su FC Barcelona i Lionel Messi postigli dogovor te što su obje strane imale jasnu namjeru potpisati novi ugovor, to se ne može dogoditi zbog financijskih i strukturalnih prepreka. Kao posljedica ove situacije, Messi neće ostati u Barceloni. Obje strane duboko žale što želje igrača i kluba u konačnici neće biti ispunjene. FC Barcelona svesrdno iskazuje zahvalnost igraču na njegovu doprinosu uveličavanja kluba i želi mu sve najbolje u budućem osobnom i profesionalnom životu", objavila je Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je počeo pregovarati

Glavno je sada pitanje, gdje će Messi nastaviti karijeru. Nagađa se kako bi to mogao biti Manchester City, neki vele možda i Juventus pa da Messi i Cristiano Ronaldo zajedno zaigraju, ali najrealnija i čini se najbolja opcija jest PSG. A kako tvrdi poznati francuski novinar Mohamed Bouhfasi i kako potvrđuju još neki ugledni mediji, PSG već pregovara s Messijevim ocem i intenzivno radi na njegovu dolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Messi zadnjih nekoliko sati razgovara s PSG-om. Pregovori su u tijeku. PSG je svjestan situacije u kojoj se igrač nalazi i traži rješenje", objavio je Bouhafsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Messi je prije nekoliko dana viđen u društvu bivšeg i možda budućeg suigrača Neymara s kojim se družio na Ibizi, a Neymar je već nekoliko puta naglasio kako bi želio ponovo igrati s Argentincem.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo