JEDINSTVENI KAO UVIJEK / Vatreni su 'uljezi' u četvrtfinalu: Hrvatska je jedina kojoj je ovo uspjelo na SP-u u Kataru

Image
Foto: Profimedia.hr

Vatreni su po tom kriteriju 'uljezi' u četvrtfinalu no zasigurno se neće zadovoljiti ulaskom među osam najboljih jer sad slijedi ono što Zlatko Dalić i njegova momčad najviše vole – bitka protiv najboljih

7.12.2022.
8:51
Profimedia.hr
VOYO logo

Nakon što su odigrane sve utakmice osmine finala poznato je posljednjih osam selekcija koje su ostale u borbi za trofej. Hrvatska je još jednom prošla na svoj, sad već uobičajen način, pobijedivši Japan nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nizozemci su rutinski pobijedili SAD s 3:1, a Argentina je s 2:1 bukirala svoje mjesto u borbi za polufinale. Francuzi su očekivano svladali Poljake s 3:1, a tricu su zabili i Englezi protiv Senagala od kojeg se očekivao ipak nešto bolji otpor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVI U JURIŠ /

Stižu Hrvati: Ovo je stadion na kojem će Vatreni u epskom ogledu pokušati srušiti moćni Brazil

Image
SVI U JURIŠ /

Stižu Hrvati: Ovo je stadion na kojem će Vatreni u epskom ogledu pokušati srušiti moćni Brazil

Pobjede favorita i šok za Španjolce

Naši sljedeći protivnici Brazilci su potvrdili status prvog favorita turnira nakon što su Korejcima utrpali četiri komada u samo 35 minuta i pustivši gas u drugom dijelu pobijedili s konačnih 4:1. U zadnjoj utakmici osmine finala vidjeli smo nevjerojatno ubojit Portugal. Poigrali su se sa Švicarskom puno lakše od očekivanog (6:1) zalijepivši Ronalda na klupu.

U četvrtfinale je prošlo sedam papirnatih favorita, a veliko iznenađenje kreirali su Marokanci izbacivši Enriqueov 'dječji vrtić'. Španjolci su još jednom pali u osmini finala nakon penala kao što je to bilo i prije četiri godine kada je kobna bila Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina F s dva predstavnika i podvig Vatrenih

Prolaskom Maroka, skupina F je postala jedina koja ima dva četvrtfinalista dok je grupa E ostala bez predstavnika što pokazuje da su Vatreni i u grupnoj fazi imali puno teži posao no što je to na prvu izgledalo.

Zanimljivo je i da su izabranici Zlatka Dalića jedina reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu koja je do četvrtfinala stigla s druge pozicije te na taj način potvrdili da mogu pobijediti svakog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su po tom kriteriju 'uljezi' u četvrtfinalu no zasigurno se neće zadovoljiti ulaskom među osam najboljih jer sad slijedi ono što Zlatko Dalić i njegova momčad najviše vole – bitka protiv najboljih.

Utakmica Hrvatske i Brazila na rasporedu je u petak u 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo