VATRENI PRED PONOROM: / Pogled na tablicu drugoplasiranih dovoljno govori o drami koja čeka Hrvatsku

Image
Foto: AFP

Pred reprezentacijama koje se natječu za popunu mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji još je jedno, posljednje kolo.

7.10.2017.
23:40
AFP
VOYO logo

U kombinacijama je i Hrvatska koju je tijekom dana preuzeo Zlatko Dalić nakon otkazivanja suradnje Anti Čačiću nakon kompromitiranja lijepe situacije koja je postala takva da će hrvatski navijači trebati drhtati u ponedjeljak kada budu gledali ogled protiv Ukrajine u Kijevu.

Uz već sigurne sudionike i one koji će tek osvojiti prva mjesta u svojim kvalifikacijskim skupinama i time osigurati direktan odlazak na Mundijal, zanimljivo će biti vidjeti borbu za druga mjesta u grupama. Od devet takvih ukupno, osam njih će u dodatne kvalifikacije, a pogled na ljestvicu trenutačnog stanja kazuje da baš Vatreni drže tu posljednju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Wikipedia
Image
Foto: Screenshot/Wikipedia

Kao i posljednjeplasirana Škotska, Hrvatska ima 11 bodova (nakon oduzimanja bodova osvojenih protiv Kosova, najslabije momčadi skupine), srećom i bolju razliku od nje (Hrvatska +2, Škotska -1) što je prva sljedeća stvar koja se uzima kao kriterij u slučaju bodovne izjednačenosti. Škotska u zadnjoj utakmici gostuje kod Slovenije i ne smije pobijediti pri čemu bi onda Hrvatskoj i bod u Kijevu trebao biti dovoljan za razigravanje za popunu posljednja četiri mjesta.

Međutim, remi Hrvatske nudi šansu Slovačkoj da zauzme drugo mjesto u svojoj skupini (u slučaju pobjede protiv Malte), a postoji još nekoliko utakmica koje mogu zakomplicirati situaciju (poput susreta u Cardiffu između Irske i Walesa gdje za Hrvatsku neodlučno nosi sreću), a idealna bi bila ona da Slovačka svlada Maltu, tada bi i remi protiv Ukrajine (uz remi Škotske u Sloveniji) uvjetovao da Hrvatske ne ispadne iz kombinacija za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje bi, jasno, bilo slaviti u Ukrajini što bi sigurno donijelo dodatne kvalifikacije, možda i direktan plasman iznenadi li Kosovo na Islandu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo