Vatreni se na groblju poklonili Draženu Petroviću

Hrvatski nogometni reprezentativci su dan uoči utakmice protiv Škotske posjetili grob Dražena Petrovića.

6.6.2013.
13:20
VOYO logo

"Iskoristli smo slobodno jutro za obilazak groba Dražena Petrovića. Imamo razlog više pobijediti Škotsku i tu pobjedu pokloniti našem velikom pokojnom sportašu", poručio je hrvatski izbornik Igor Štimac i okrenuo se utakmici:

"Što se tiče kadra i atmosfere - digli smo na najvišu razinu. respektiramo suparnika, drage goste iz Škotske, ali s mišlju da moram doći do tri boda. Moćniji smo i tako ćemo se ponašati. Pokušat ćemo pritisnuti suparnika da ne može ugroziti naša vrata. Iako zvuči kao fraza, želimo što ranije dati gol. Nećemo razbijati glavu tko će dobiti kartone i izostati s narednih utakmica, imamo kadar koji je sposoban zamijeniti bilo kojeg igrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojbe oko sastava Hrvatske će biti rješene na dan utakmice, a na pitanje škotskih kolega Štimac je rekao koju rečenicu i o suparniku:

"O Škotima znamo sve, nema tu pomoći od velikih analiza, uostalom momčad joj je promijenjena. No, nema lakih utakmica za nikoga, pa ni za nas. Ne smijemo misliti da će biti lako. Moramo biti ozbiljni, nema druge. Ne mogu brinuti škotske brige jer imam svoje. Znam da nikad nismo pobijedili Škotsku, sjećam se tih utakmica i nisu bile lake. Naprotiv, za mene su bile baš teške. Ne znam i kako pomoći škotskom nogometu iz hrvatskih iskustava. Nisam 'unutra' da bih to znao, imate dva velika kluba i potom prazninu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotske novinare hoće li Alen Halilović startati u petak, Štimac je ostao 'zakopčan'...

"Možda. Mi smo odgovorni za njegovu budućnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi dio priprema odrađen je jako dobro, sjajno nam je bilo u Hercegovini. U ovom periodu znali smo ne igrati dobro. Škotska dolazi bez puno igrača, a to je nekad gore za nas, novi se žele pokazati i svom treneru i navijačima. Moramo biti nametljivi, izbjeći svaku slučajnost u utakmici Moramo napraviti pritisak, pa mi smo prvi u skupini i to moramo zadržati", kazao je kapetan naše reprezentacije Darijo Srna i dodao: "Škoti imaju i ponos i karakter. Zašto igramo teško protiv Škotske? Zbog obrane, igrao sam protiv Celtica i znam kako se bore i 'bacaju na glavu'. Zadali su Škoti muka i Belgiji, mogli bi i nama i zato moramo pripaziti. Tri boda su bitna i protiv prvog i protiv posljednjeg"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo