GRAD GORIO / Vatreni opet imao spektakularan doček: Tisuće u 3 ujutro izašle na ulice kako bi pozdravile svoje heroje

Image
Foto: Screenshot

Nogometaši Osasune će po drugi put u klupskoj povijesti igrati u finalu španjolskog Kupa kralja, nakon što su u uzvratnom polufinalnom dvoboju u Bilbau odigrali 1-1 protiv domaćeg Athletica te time obranili prednost od 1-0 iz prve utakmice

5.4.2023.
10:34
Screenshot
VOYO logo

Athletic je poveo golom Inakija Williamsa u 33. minuti. Kako do isteka osnovnog dijela utakmice više nije bilo pogodaka, momčadi su ušle u produžetak. U 26. minuti produžetka, odnosno 116. minuti utakmice, Pablo Ibanez je volejem s ruba kaznenog prstora pogodio lijevi kut domaćeg gola i tako donio prolaz Osasuni u drugo finale Kupa kralja. Hrvatski napadač Ante Budimir ostao je na klupi za pričuvne igrače Osasune.

Image
LUDNICA /

Osasuna ispisala povijest i ušla u finale Kupa kralja

Image
LUDNICA /

Osasuna ispisala povijest i ušla u finale Kupa kralja

Momčad iz Pamplone je prvi put bila u finalu 2005. kad su u dvoboju za pehar poraženi od Betisa u produžetku (1-2). Zanimljivo, Osasuna je ove sezone od šesnaestine finala sve prepreke na putu do finala prošla ili u produžetku ili raspucavanjem sa 11 metara. Prvo su u produžetku izbacili trećeligaša Gimnastica (2-1), potom u osmini finala u raspucavanju s bijele točke bili bolji od Betisa, a u četvrtfinalu su u produžetku izbacili Sevillu (2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasmanom u finale Kupa kralja Osasuna je osigurala plasman na turnir španjolskog Superkupa u sljedećoj sezoni.

Po povratku u Pamplonu u 3 sata ujutro tisuće navijača na gradskom trgu dočekale su svoje heroje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu (21 sat) će biti poznat i drugi finalist, kad je na rasporedu novi El Clasico treći u nešto više od mjesec dana, u kojem će Barcelona na Camp Nou ugostiti Real Madrid. U prvoj utakmici odigranoj u Madridu katalonska momčad je pobijedila s 1-0.

Finale Kupa kralja će, kao i u prošla tri izdanja, biti odigrano na stadionu La Cartuja u Sevilli, a dvoboj je na rasporedu 6. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo