VATRENI DAN PRIJE UTAKMICE S CIPROM: / Dalić preuzeo krivicu na sebe, najavio i promjene; Ciprani nisu bezazleni

Image

Hrvatska dan prije utakmice s Ciprom u kvalifikacijama za SP

26.3.2021.
20:04
VOYO logo

Hrvatska spremna dočekuje Cipar svjesna kako u Ljubljani nije bilo dobro i da mora puno bolje. Izbornik Dalić najavljuje promjenu taktike, a Ciprani se ne zavaravaju i poraz Hrvatske u Sloveniji vide samo kao loš dan koji se može dogoditi svakome.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

VATRENI ODRADILI POSLJEDNJI TRENING PRED UTAKMICU 'ISKUPLJENJA': Dalić vježbao i obranu i napad; Cipar na Rujevici mora pasti!

Image

VATRENI ODRADILI POSLJEDNJI TRENING PRED UTAKMICU 'ISKUPLJENJA': Dalić vježbao i obranu i napad; Cipar na Rujevici mora pasti!

Bez prava na kiks protiv Ciprana

Vatreni više nemaju pravo na kiks. RTL s lica mjesta javlja kako se i Zlatko Dalić nada kako je reprezentacija spremna za prve bodove u kvalifikacijama za SP. Izbornik je preuzeo krivicu na sebe za Sloveniju, istaknuo je da trebaju poraditi na obrani. Dalić je kazao da su Ciprani jako dobri i da ih ne treba podcijeniti. Morat će naši i poraditi na igri jedan na jedan a najavljene su i promjene. Izbornik je naglasio kako Ciprani nisu bezopasni, imaju dva kluba u Ligi prvaka, mnoštvo stranaca igraju kod njih...

Stoga, Budimir počinje kao špica a Vrsaljko će isto dobiti svoju priliku. Dalić je kazao kako će protiv Ciprana s dva visoka krilna igrača na bokovima, što je malo drugačije nego protiv Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vratit ćemo se našem starom sustavu igre '

Kako bi postigao ono što nije imao protiv Slovenije, Dalić će posegnuti za promjenom sustava pa će u vrhu napada zaigrati Ante Budimir.

"Vratit ćemo se našem starom sustavu igre u kojem će Budimir biti istureni napadač, jer kad je on ušao u igru protiv Slovenije ipak je bilo drukčije, iako se ne mogu oteti dojmu da je bilo dobro i u prvih dvadeset minuta, kad je bilo prostora i međuprostora. Međutim, kad su Slovenci zabili gol, više nije bilo prostora. Protiv Cipra ćemo pokušati stvoriti višak preko bokova, jer će protivnik opet biti zgusnut, u formaciji 5-4-1, s pokušajem kontre i polukontre, što uvijek može biti nezgodno", istaknuo je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za proboje po bokovima će na desnoj strani biti zaduženi Josip Brekalo i Šime Vrsaljko, a na lijevoj Ivan Perišić. Oporavljenik Vrsaljko je i protiv Slovenije odigrao 90 minuta.

"Šime će igrati, pokazao je dobru energiju, spreman je i počet će utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hrvatska na papiru izraziti favorit, Dalić se ne zavarava da će se Cipar predati bez velike borbe.

'U prvih jedanaest imaju osmoricu igrača iz ciparske lige'

"U prvih jedanaest imaju osmoricu igrača iz ciparske lige, a znamo da je ona ispred HNL-a po koeficijentima. Tu činjenicu ne smijemo shvatiti olako. Moramo ući u utakmicu kao da igramo protiv najbolje momčadi", upozorio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kvalitetu Cipra ukazao je i Ante Budimir, čijim je pojavljivanjem na konferenciji za medije razotkriveno da će upravo on predvoditi hrvatski napad.

"Cipar je gusta i organizirana ekipa. I za ovu i za prošlu utakmicu dogovarali smo da treba napadati dubinu. Trebamo biti skoncentrirani i strpljivi. Nadam se da ćemo prema naprijed biti bolji. Oni su dosta živi kad je rezultat neizvjestan. Dobra su ekipa, imaju dobrog napadača. Vidjeli smo koliko je reprezentacija već kiksalo, poput Španjolske i Portugala. Neće nam biti nimalo lagano", izjavio je napadač španjolskog prvoligaša Osasune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cipar iznenadio Slovačku

S kakvim ambicijama su Ciprani doputovali u Hrvatsku nakon što su iznenadili Slovačku i što je izbornik Zlatko Dalić još rekao na presici pogledajte u prilogu RTL-a.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo