DALIĆ NAJAVIO ZADNJI TEST PRIJE EURA / 'Igramo s najboljima na svijetu, ne bih imao ništa protiv da Hrvatska - Belgija bude finale...'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija posljednju pripremnu utakmicu uči Eura odigrat će s Belgijom, prvom reprezentacijom na FIFA-inoj ljestvici

5.6.2021.
19:13
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i branič Domagoj Vida održali su konferenciju za medije uoči prijateljske utakmice s Belgijom (nedjelja, 20.45), posljednjeg ispita prije nastupa na Europskom prvenstvu.

Image
OVO BI MU SE MOGLO (PONOVNO) OSVETITI /

Engleski golgeter nabrojao najopasnije momčadi na Euru i jasno pokazao što misli o Vatrenima

Image
OVO BI MU SE MOGLO (PONOVNO) OSVETITI /

Engleski golgeter nabrojao najopasnije momčadi na Euru i jasno pokazao što misli o Vatrenima

Dalić se na početku osvrnuo na sadašnju ekipu Vatrenih i naglasio da postoji velika razlika u odnosu na onu momčad koja je osvojila srebro 2018. u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravili smo povijesni rezultat u Rusiji, ali ovo nije ista momčad. Došlo je nekoliko mladih igrača s velikim talentom, ali trebamo vremena da se uigramo i da nas se zapazi. Nadam se da ćemo na Euru ponoviti dobar rezultat", rekao je Dalić u uvodu pa se osvrnuo na susret s Belgijancima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo protiv najbolje momčadi na svijetu po FIFA-noj ljestvici i jako ih poštujemo. Ta je utakmica jako važna jer dobar rezultat bi nam dao samopouzdanje, sigurnost i motiv te želimo doći do njega. Bit će jako teško, ali veliki je izazov igrati protiv prve momčadi na svijetu. No, moramo voditi računa u svemu, jer je bitno i da ne bude nikakvih ozljeda."

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Zlatko Dalić

Važni izostanci

Hrvatski izbornik potom se osvrnuo na belgijsku reprezentaciju, za koju u susretu s Vatrenima neće igrati najbolji igrač Kevin de Bruyne, za nastup neće konkurirati niti Axel Witsel, koji se još uvijek oporavlja od puknuća Ahilove tetive prošlog siječnja, dok Eden Hazard neće startati, ali će ući u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki igrači nedostaju kod Belgijanaca, žao mi je što je De Bruyne ozlijeđen. Belgija je broj 1 u svijetu, Roberto Martinez je jedan od najboljih trenera na svijetu i imam veliki respekt prema njemu i Belgiji. Malo je iznenađenje što su ispred Francuske, Argentine ili Brazila, ali igraju odlično i jedan su od najvećih favorita za osvojiti EURO", rekao je Dalić i nastavio:

"Nakon Svjetskog prvenstva doživjeli smo da nas protivnici drugačije gledaju kao druge na svijetu i postali smo meta svima. Englezi jako žele pobjedu protiv nas na Wembleyju, sigurno im je ostalo u glavi polufinale SP-a i poraz. Hrvatska ne dolazi na EURO kao autsajder, a prvi cilj je proći skupinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesuđeno finale

Belgijske novinare je zanimalo kakav bi rezultat bio da su se u Rusiji ma SP-u sastali Hrvatska i Belgija.

"Pa mogli smo igrati u finalu. Nemam ništa protiv da to bude finale Europskog prvenstva", kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni vragovi, treći na posljednjem Svjetskom prvenstvu i najbolja selekcija svijeta po FIFA ljestvici, sučeljavaju se s Hrvatskom u nedjelju navečer (20.45) u Bruxellesu, a tekstualni prijenos tog dvoboja moći ćete pratiti na portalu Net.hr. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo