Varaždinski heroji na korak do čuda

Nogometaši Varaždina izgubili su u uzvratnom susretu pred 4.500 gledatelja od Dinama iz Bukurešta 1:2.

4.8.2011.
15:16
VOYO logo

Varaždin. Stadion: Stadion Anđelko Herjavec. Gledatelja: 4.000. Sudac Jan Valasek

Strijelci: 0:1 -Dănciulescu (7.'), 1:1 - Golubar (14.'), 1:2 - Munteanu (26.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin: Krklec, Aganović, Sačer, Šafarić, Šimek, Tkalčić, Glavina, Golubar, Conjar, Gluhak, Vugrinec

Dinamo: Balgradean, Diabate, Kone, Munteanu, Niculae, Alexe, Scarlatache, Torje, Danciulescu, Rus, Moti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Varaždin je porazom od Dinama 1:2 završio svoj europski put u ovoj sezoni.

Europski put Varaždinaca prekinut je usred Varaždina. Iznenađenje koje su najavili izabranici Samira Toplaka nije se dogodilo, hrvatski predstavnik izgubio je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige 1:2. Rumunji su s ukupnih 4:3 izborili plasman u sljedeći kvalifikacijski krug ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivan rezultat iz prvog susreta (2:2), odigranog prije tjedan dana u Bukureštu, na varaždinski je stadion privukao rekordnih 4500 gledatelja. I Dinamo je imao potporu stotinjak svojih, izuzetno grlatih navijača.

Gosti su stigli do prednosti već u 7. minuti. Niculae je ostao sam na pet metara od gola, pucao glavom, Krklec brani, no na odbijenu loptu natrčava kapetan Danciulescu i pogađa za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rano vodstvo gostiju nije smelo domaćine. U 14. minuti Glavina je pucao snažno s desne strane, a na odbijenu loptu rumunjskog vratara najbolje je reagirao Golubar, koji donosi izjednačenje.

Kako su navodili rumunjski novinari krilni napadači Torje i Alexe, uskoro bi mogli obući dresovi europskih divova, Real Madrida i Chelsea, no Dinamo svojom igrom nije odavao reputaciju momčadi za čijim se igračima otimaju najveći svjetski klubovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne previše uvjerljivom izvedbom, gosti su u 26. minuti po drugi put na utakmici došao do prednosti. Torjeov udarac iz slobodnog udarca odlično brani Krklec, no, ponovno je bila kobna odbijena lopta na koju je natrčao Munteanu za vodstvo od 2:1.

U nastavku susreta Varaždin je zagospodario terenom. Ali dobra igra donijela je tek tri izgledne prilike, Gluhak je nakon kornera iz blizine pucao visoko iznad gola, Šafarić je iz slobodnog udarca tukao tik uz lijevu vratnicu, a u sudačkoj nadoknadi s desetak metara pucao je i Trojak, ali prijetnju je otklonila Dinamova obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toplakovi igrači mogu žaliti zbog propuštenih prilika, jer unatoč tome što su Rumunji slovili kao izraziti favoriti, Varaždinci su se predstavili kao vrlo zrela momčad koja se, da je bilo malo više sreće i koncentracije, mogla naći u ždrijebu četvrtog pretkola Europske lige.

90' + 3 - Tucudean požutio. Rumunji se u završnice ne libe raditi grube prekršaje, a zbog jednog takvog požuti je Tucudean.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 1 - Trojak pucao u blok. Veliku priliku za produžetke imali su u samoj završnici nogometaši Varaždina, ali udarac Trojaka završio je u bloku.

88' - Sačer srušio vratara i požutio. Napadač Varaždina želio je presjeći jednu loptu upućenu prema rumunjskom vrataru, ali je zakasnio, srušio vratara i zbog toga dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Dinamo mogao sve riješiti. Nakon ubacivanja s desne strane, sam je na drugoj vratnici ostao Scarlatache, ali je pucao točno u Krkleca. Na odbijenu loptu došao je Niculae, ali je njegov udarac blokiran.

76' - Šafarićev udarac otišao tik uz vratnicu. Odličnu priliku dobili su Varaždinci da izjednače nakon što su Rumunji napravili prekršaj na 20 metara od svojih vratiju, ali je Šafarićev udarac otišao nekoliko centrimetara od vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Požutio Torje. Zbog grubog prekršaja na Šimeku na sredini terena požutio je Torje.

67' - Udarac Munteanua. Iskosa s lijeve strane pucao je igrač Dinama, ali bilo je to točno u vratara Krkleca, koji se odlučio na odbijanje lopte u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Iz igre je izašao strijelac jedinog pogotka za Varaždin. Umjesto Golubara u igri je Cerovečki.

64' - Prva izmjena u Dinamu. Umjesto Alexe u igru je ušao Patrascu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Munteanu dobro pucao iz daljine. Oslobodio se Munteanu svojeg pratitelja i dobro pucao sa 25 metara, ali uspio je Krklec to uz male probleme zaustaviti.

53' - Žuti za Munteanua. Dobro je povukao Aganović, a na 25 metara od gola Rumunja ruši ga Munteanu. Ipak iz slobodnog udarca Šafarić je samo pogodio igrača u živom zidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Požutio Niculae. Rumunjski napadač napucao je jednu loptu nakon sučevog zvižduka, zbog čega mu je opravdano pokazan žuti karton.

46' - Na poluvremenu u svlačionici ostao Vugrinec. Varaždin će u nastavak ući oslabljen jer je u svlačionici ostao Vugrinec. Umjesto njega u igri je Trojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Kraj prvog dijela. Nakon prvih 45 minuta Dinamo je uspio napraviti veliki korak ka četvrtom pretkolu Europske lige, dok Varaždinci sada moraju zabiti dva pogotka žele li dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Pokušaj Tkalčića iz daljine. Udarac je sa 25 metara oprobao Tkalčić, ali bilo je to neprecizno i otišlo je daleko od vratiju.

34' - Pogodak presjekao Varaždince. Nakon pogotka Dinama, Varaždinci pokušavaju ponovno uspostaviti ravnotežu na terenu, ali ne ugrožavaju ozbiljnije gol Rumunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' GOOOOOOOLLLL za Dinamo. Torje je izveo slobodan udarac sa 25 metara od gola Varaždina. Krklec je dobro obranio, ali na odbijenu loptu prvi je došao Munteanu i pospremio loptu ispod varaždinskog vratara.

25' - Požutio je Conjar. Igrač Varaždina sprečavao je jednu kontru i zbog toga je dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Prijetnja Varaždina iz prekida. Nabacio je je Šafarić s desne strane, ali uspjela je obrana Rumunja otkloniti tu opasnost.

18' - Sačer propustio veliku priliku. Pogodak je probudio Varaždince, a već u 18. mogli su i voditi, ali Sačer je jako loše pucao nakon odlične asistencije Vugrinca.

14' - GOOOOOOLLLL za Varaždin. Pucao je dobro Sačer iskosa s desne strane, ali njegov udarac uspio je odbiti vratar gostiju. Ipak do lopte je prvi došao Golubar i bez problema posremio u mrežu.

13' - Požutio Alexe. Zbog grubom prekršaja na sredini igrališta požutio je rumunjski igrač.

7' - GOOOOOOLLL za Dinamo. Iz prve prave prilike Dinamo je zabio pogodak. Nakon ubacivanja s desne strane, prvo je Niculae pucao glavom, ali je odlično obranio Krklec. Ipak lopta se odbila do Dănciulescua, koji je pogodio nebranjeni dio mreže.

6' - Rumunji imaju inicijativu. Dinamo je preuzeo inicijativu od prve minute susreta, ali lopta je uglavnom u nogama njihove zadnje linije.

1' - Počela je utakmica u Varaždinu. Prvi su sa centra krenuli Rumunji.

Momčad Samira Toplaka bit će oslabljena neigranjem dvojice mladih reprezentativaca Punčeca i Glavice, a zbog žutih kartona ne može računati ni na Brlečića. Ipak, dobra je vijest da su se vratili Tkalčić, Šimek i Šafarić.

U pet utakmica Europske lige Varaždinci su ostvarili tri pobjede i dva remija, i ukoliko uspiju ostati neporaženi i u susretu protiv Dinama, napravit će jedan od najboljih rezultata u klupskoj povijesti.

Varaždinci ne kriju da ih je u Rumunjskoj u velikoj mjeri poslužila i sreća, ali su spremni poginuti na terenu za obranu sjajnog rezultata.

"Dinamo je promašio mnogo prilika, ali i mi smo u obrani odradili dobar posao. No, želimo li izbaciti odlične Rumunje, u uzvratu će trebati napraviti daleko više u napadu", kaže trener Varaždina Samir Toplak.

Najveća opasnost prijeti preko dvojice krilnih napadača, Torjea i Alexea, za koje su zainteresirani europski divovi Real Madrid i Chelsea.

"Ključ dobra rezultata leži upravo u njihovu zaustavljanju. Dinamo ima ogromnu individualnu kvalitetu, ali je očito kako ih novi trener još nije stigao uigrati. Većina njihovih akcija svela se na pojedinačne pokušaje Torjea i Alexea. Možemo im se suprotstaviti jedino kolektivnom, agresivnom i hrabrom igrom. Upravo onako kako smo odigrali drugu polovicu prvog poluvremena u Bukureštu. Tada smo bili ravnopravni, kontrolirali smo igru, u konačnici i postigli dva pogotka. Jedno je sigurno, pokušamo li se samo braniti, nećemo se lijepo provesti!".

Navijači najviše nade polažu u kapetana Davora Vugrinca. Ove sezone u Europi kraj svojeg imena već ima četiri pogotka.

"Izbacimo li Dinamo, bit će to prvoklasna senzacija, jedan od najvećih klupskih rezultata u povijesti. No, jako osciliramo u igri. Ohrabruje tek činjenica što smo u svim europskim utakmicama bili odlični", zaključio je Vuga.

Za utakmicu vlada i veliko zanimanje navijača. U pretprodaji je otišlo tisuću ulaznica, dvije su tisuće otkupili sponzori, pa bi se na stadionu moglo okupiti do četiri tisuća navijača. Iz Bukurešta je najavljen dolazak stotinjak Dinamovih navijača.

Preskoče li Dinamo, ulaskom u 1. kolo Varaždin će biti bogatiji za još 120 tisuća eura. Do sada je klub već zaradio 270 tisuća.

"Čekamo taj novac kao ozebli sunce! Nadam se kako će nam uskoro sjesti nešto na račune", poručuje Toplak, koji ne može računati na trojicu igrača, Punčeca, Glavicu i Brlečića.

SASTAVI:Varaždin: Krklec - Tkalčić, Conjar, Gluhak, Šimek - Šafarić, Aganović - Sačer, Glavina, Golubar - Vugrinec.

Dinamo: Balgradean – Scarlatache, Rus, Kone, Diabate – Danciulescu, Munteanu - Torje, Moti, Alexe - Niculae.

Vezani članci:

arti-201107210877006 arti-201108030120006 arti-201108020502006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo