HNL UZBUĐENJA / Varaždin i Slaven Belupo podijelili bodove u 'krasotici' s četiri gola: Dinamo i Rudeš jedini bez boda

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na sjajan način je otvoreno drugo kolo elitnog razreda domaćeg nogometa

28.7.2023.
22:22
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici 2. kola HNL-a Varaždin i Slaven Belupo su igrali 2-2 (2-0).

Image
NEMILOSRDNI SU /

UEFA potvrdila kaznu za Juventus, 'pala' je konačna odluka hoće li igrati europska natjecanja

Image
NEMILOSRDNI SU /

UEFA potvrdila kaznu za Juventus, 'pala' je konačna odluka hoće li igrati europska natjecanja

Domaći su nakon prvih 45 minuta vodili sa 2-0 golovima Dimitra Mitrovskog (5) i Frana Brodića, a gosti su s dva gola u samoj završnici preko Arbera Hoxhe (81) i Benedikta Mioča (86-11m) spasili bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin je poveo u samom otvaranju dvoboja prekrasnim pogotkom Mitrovskog. Marina je prekršajem zaustavio Belcara na 18 metara od svog gola, a Mitrovski je izravno iz slobodnog udarca pogdio gornji desni kut za 1-0.

Gosti iz Koprivnice imali su veliku priliku poravnati u 23. minuti, ali udarac Hoxhe iz velike blizine uspio je zaustaviti Zelenika. Kazna za taj promašaj stigla je pet minuta potom kada je Varaždin povisio na 2-0. Pilj je započeo akciju na sredini terena, dodao Šegi koji je odlično proslijedio do Brodića, a centralni napadač domaćih je preciznim udarcem sa 20-ak metara pogodio donji lijevi kut nemoćnog Markovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Varaždin više prilika za povećanje prednosti u prvih pola sata drugog poluvremena, ali što Marković što nepreciznost domaćih igrača zadržala je goste na dostižnom rezultatu.

Naznaka dramatične završnice bio je pogodak Hoxhe za 2-1 u 81. minuti. Napadač gostiju prihvatio je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, napravio nekoliko koraka ka sredini te zatim prizemnim udarcem sa 16 metara pogodio donji lijevi kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 2-2 pet minuta potom postavio je kapetan gostiju Mioč iz kaznenog udarca kojega je izborio Hoxha nakon što je na njega neoprezno startao Kolarić.

Varaždin je sada četvrti na ljestvici s dva boda, dok je Slaven osmi s jednim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo