Vara se tko misli da nije bitno, Hrvatska mora slaviti

Hrvatska je pobjedom 3:0 u Istanbulu napravila veliki korak prema Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini sljedeće godine.

15.11.2011.
13:58
VOYO logo

Vatreni bi pobjedom i u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Turske preskočili Rusiju i završili u drugoj jakosnoj skupini. Na taj bi način Hrvatska u skupini izbjegla Njemačku, Italiju ili Englesku.

U slučaju poraza ili neodlučenog ishoda u utorak na Maksimiru izabranici Slavena Bilića će ostati u trećoj jakosnoj skupini i na taj način izbjeći sigurno Grčku i Švedsku, dok o četvrtoj momčadi u tom šeširu odlučuje utakmica Portugala i BiH u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xma5va?hideInfos=1

Ako Portugalci pobijede to će biti oni, a ako ispadnu njihovo mjesto zauzet će Danci. Šansu za to mjesto imaju i Francuzi, ali njima treba čudo Turske na Maksimiru i ispadanje Hrvatske, te pobjeda BiH u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad su jedino poznate sve reprezentacije u prvoj jakosnoj skupini. Na ždrijebu u Kijevu 2. prosinca kao nositelji su postavljeni Poljska, Ukrajina, Nizozemska i Španjolska.

Turcima ne ide u prilog ni statistika. Naime, nitko nikada u dodatnim kvalifikacijama za europsko ili svjetsko prvenstvo nije uspio nadoknaditi tri gola manjka iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korak do velikog preokreta bili su baš Turci u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Tada su u prvoj utakmici pobijeđeni na gostovanju u Švicarskoj s 2:0, a u uzvratu u Istanbulu pobijedili su s 4:2, no ispali su zbog toga jer su Švicarci zabili više golova u gostima. Utakmica u Istanbulu imala je i treće poluvrijeme.

Razočarani ispadanjem, Turci su u tunelu fizički napali Švicarce, a najgore je prošao branič Stephane Grichting koji je dobio jak udarac u prepone te je završio u bolnici. Fifa je kaznila Tursku igranjem šest domaćih utakmica na neutralnom terenu i pred praznim tribinama. I to u gradu koji je najmanje 500 kilometara udaljen od turske granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo