VAHA JE DO JUČER TRENIRAO IGRAČA ČIJI JE AVION NESTAO: / 'U šoku sam, kao da sam izgubio sina, imali smo poseban odnos'

Image
Foto: AFP/Twitter

'Ne mogu vam opisati u kakvom sam stanju', rekao nam je legendarni trener

22.1.2019.
17:27
AFP/Twitter
VOYO logo

Vahid Halilhodžić do jučer je trenirao Emiliana Salu (28), glavnog napadača Nantesa koji se nalazio u avionu koji je nestao u ponedjeljak navečer dvadesetak kilometara sjeverno od otoka Guerneseya.

Sala je ovog mjeseca prešao u Cardiff City, a Halilhodžić je utučen. Vaha kaže kako je sa Salom bio jako blizak. Od kad je početkom listopada prošle godine preuzeo posrnulog francuskog prvoligaša Nantesa, on i Sala imali su fantastičan odnos...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKA POTRAGA U TIJEKU: /

Između Francuske i Walesa nestao avion s najskupljim nogometašem Cardiffa!

Image
VELIKA POTRAGA U TIJEKU: /

Između Francuske i Walesa nestao avion s najskupljim nogometašem Cardiffa!

Jedan od najtežih trenutaka

U tih nekoliko mjeseci jako su se zbližili. Kad je Vaha došao u Nantes, on je bio u teškoj situaciji, neraspoložen, nije bio u formi. Puno je razgovarao s njim, mentalno ga osnažio, a on mu je vratio pogocima...

Javio nam se Vaha, tužan. Pitali smo ga kako se drži? Osjetili smo preko telefona svu tugu i gorčinu koja je prisutna kod njega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vam opisati u kakvom sam stanju. To je takav jedan šok, to je jedan od najtežih trenutaka u mojoj sportskoj karijeri. Ma, ovo je možda i najteži trenutak ikad u mojoj karijeri. S tim sam igrač po mom dolasku u klub imao poseban odnos.

Kad sam došao bio je u lošoj formi, mentalno je bio 'down'. Bio je nezadovoljan. Puno smo pričali, puno radili, odradio je odličnu polusezonu. Jučer je bio na oproštaju u klubu. Zahvalio se svima, posebno meni. A danas ne znamo što je s njim. Doduše, nije još ništa povrđeno, ali situacija je takva kakva je", kazao nam je Vahid Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao da sam izgubio sina'

"Ma, kao da sam izgubio sina. Za sad se još ništa ne zna. Znate, najviše bi volio da mu možemo pomoći. Da, to bi najviše volio. Jer, kad se ovako nešto dogodi, ma ništa više nije bitno. To je strašno. On je oličenje jdnog poštenog mladića koji je marljivo trenirao. Tako skromnog momka rijetko kad sam u svojoj karijeri imao priliku vidjeti. Ma, njega bi svatko poželio imati kao sina", završio je Vaha Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednoj od posljednjih objava na društvenim mrežama Sala je objavio fotografiju sa suigračima iz Nantesa i napisao:

'Ciao'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rekordnom transferu otišao u Cardiff

Od početka sezone zabio je ukupno 13 golova za Nantes u francuskoj ligi, a velika želja mu je bila igrati u Premier ligi. Nakon tri i pol godine u dresu Nantesa, Sala je potpisao za Carfiff City koji nikad nije toliko platio za pojačanje. Transfer je u visini od 17 milijuna eura, rekordnom za taj klub koji igra u Premiershipu.

Francuska policija rekla je kako vjeruje da je u avionu, koji je nestao s radara blizu Alderneya, bio Emiliano Sala. Glasnogovornik zračne luke u Cardiffu potvrdio je da je avion iz Nantesa trebao sletjeti u ponedjeljak navečer. Strahuje se kako se avion srušio iznad Le Manchea, a argentinski napadač iz Nantesa je letio prema Cardiffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo