ŠVEDSKA – ENGLESKA 0-2: / Gordi Albion dominantno u polufinalu; ako pobijede Rusiju, Vatreni će igrati protiv Engleza

Image
Foto: AFP

Engleska je u polufinalu SP-a, ako Hrvatska pobijedi Rusiju igrat će za finale upravo protiv Gordog Albiona

7.7.2018.
17:50
AFP
VOYO logo

ČETVRTFINALE SP-A, GLAVNI SUDAC DVOBOJA: BJORN KUIPERS, SAMARA, COSMOS ARENA

ŠVEDSKA - ENGLESKA 0-2

ŠVEDSKA: Olsen; Krafth, Lindelof, Granqvist, Augustinsson; Larsson, Ekdal, Forsberg, Claesson; Berg, Toivonen

ENGLESKA: Pickford; Walker, Stones, Maguire; Trippier, Henderson, Young; Lingard, Dele; Sterling; Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Maguire 0-1 (30'), 0-2 Dele Alli (59.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sweden - England Rezultati uživo


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva 2-0 (1-0) pobjedom protiv Švedske u četvrtfinalu igranom u Samari. Strijelci za Englesku bili su Harry Maguire u 30. i Dele Alli u 59. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba pogotka na utakmici Englezi su postigli glavom, Maguire je u 30. minuti nadskočio Forsberga nakon Youngova udarca iz kuta, dok je Alli u 59. minuti odlično utrčao u švedski peterac i zakucao loptu u mrežu nakon ubačaja Lingaarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali su Englezi još nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali nizom promašaja istaknuo se Sterling. S druge strane, sjajno je branio vratar Pickford koji je s nekoliko bravuroznih reakcija u drugom poluvremenu sačuvao svoju mrežu i osigurao laganiju završnicu engleskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Englesku će ovo biti treći nastup u polufinalu svjetskih prvenstava u povijesti, nakon 1996. kada je kao domaćin osvojila naslov i 1990. kada je u Italiji bila četvrta.

Engleska će u polufinalu 11. srpnja u Moskvi igrati protiv pobjednika utakmice Rusija - Hrvatska koja je na programu od 20 sati u Sočiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u petak polufinale su izborile Francuska i Belgija. Francuska je sa 2-0 u Nižnjem Novgorodu svladala Urugvaj, dok je Belgija sa 2-1 u Kazanu bila bolja od Brazila. Francuska i Belgija će svoj polufinalni ogled igrati 10. srpnja u Sankt Peterburgu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

90' - Igrat će se još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Izlazi Henderson, ulazi Dier.

71' - Berg je promašio čisti zicer nakon odlične akcije Šveđana, u tri poteza su Skandinavci izbacili Engleze, ali sjajne je reflekse pokazao Pickford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Maguire je promašio s nekih sedam metara, bio je u izglednoj poziciji malo više prema lijevo, lopta odlazi na tribine.

59' - GOOOL: Lopta je u mreži! Dele Alli zabija za 2-0. Odlično je s desne strane nabacio Lingard, a na drugoj stativi je nečuvan bio Dele Alli koji je zadržao mirnoću i zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Kakva parada vratara Engleske Pickforda. Sjajno je s lijeve strane nabacio Augustinsson u kazneni prostor Gordi Albiona, a na pet metara najviši je bio Berg i dobro tukao glavom. Njegov udarac išao je prema desnoj stativi dolje, činilo se kako će to završiti u golu, ali se Picford sjajno bacio i lijevom rukom obranio njegov udarac prelijepom paradom. Pickford se pretvorio u jednog od najboljih vratara na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Nema izmjena.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME:Englezi imaju minimalnu prednost nakon što je Maguire u 30. minuti, na ubačaj iz kornera, bio precizan glavom. Nakon toga gola su se Šveđani sve više počeli otvarati, ali nemaju nikakvih rješenja za odličnu obranu Engleske koja sad više vreba iz kontri i polukontri. Na samom kraju prvog poluvremena sjajnu je priliku imao Raheem Sterling za povećanje vodstva, ali se malo spetljao i golman mu je uspio izbiti loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kakva prilika: Raheem Sterling je bio u šesnaestercu i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut. Korner za Englesku.

39' - Nakon primljenog gola Šveđani su se počeli sve više otvarati kako bi što prije došli do izjednačujućeg gola, ali ne mogu probiti obranu Engleske.

35' - Zaprijetio je sada Henderson iz velike udaljenosti. Dočekao je veznjak Liverpoola jednu odbijenu loptu, a onda tukao odmah iz prve. No njegov volej otišaoje preko gola. Napadaju Englezi.

31' - GOOOL: Harry Maguire je postigao zgoditak za vodstvo Gordi Albiona. Poveli su Englezi nakon ubačenog kornera. Lijepo je loptu nabacio Young, a na pet metara je u skoku najviši bio Maguire koji puca glavom i zabija za ludnicu na tribinama, onim engleskim. Lopta odlazi u desnu stranu Olsena koji je bio potpuno nemoćan. Ovo je prvi reprezentativni gol za Maguirea u jubilarnom desetom nastupu.

26'- Igra je zaustavljena, pomoćni sudac označio je ofsajd. Marcus Berg je bio u nedozvoljenoj poziciji.

20 - Ashley Young je centrirao u šesnaesterac, ali je protivnička obrana presjekla loptu.

19' - Harry Kane ostao je nemarkiran na rubu šesnaesterca nakon centaršuta, otišlo je to blizu lijeve stative. Uf, kakva šansa.

17' - Švedska je umrtvila igru Engleske, pokušavaju preko bokova doći do prilike.

13' - Prva prilika na utakmici. Igrač Švedske Claesson tukao je i ugrozio engleska vrata. Vrata Gordi Albiona Pickford poludio je na obranu jer su dozvolili ovaj udarac Šveđanima. Prva ozbiljnija prijetnja danas, doduše, iz daljine...

7 - Egdal je sad oštro srušio engleskog igrača, Šveđani su se čvrsto postavili prema Englezima, bit će ovo tvrda utakmica.

7' - Dele Alli je pokušao pronaći nekoga od suigrača u kaznenom prostoru Švedske, ali je Robin Olsen izašao sa linije i izbio loptu.

3' - Jordan Henderson pokušao je pasom pronaći suigrača, ali obrana Švedske to je presjekla.

6' - U tijeku je početno ispitivanje snaga, niti jedna momčad nije napravila niti jednu priliku.

1' - POČELA JE UTAKMICA NA ZNAK SUCA BJORNA KUIPERSA.

0' - Za očekivati je da će Engleska imati premoć u posjedu i napadati od početka, dok će Šveđani stajati usko i duboko u bloku, sa izlascima u kontra-napade.

0' Stigle su i početne postave obje reprezentacije.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo