PRIMILI ČETIRI KOMADA / Neprepoznatljiv Dinamo potopljen u Pragu: Plavi će europsku jesen igrati u Konferencijskoj ligi

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je u Pragu izgubio 4-1 te će europsku jesen nastaviti u Konferencijskoj ligi.

31.8.2023.
17:36
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Sparta - Dinamo

4-1

Sparta: Vindahl, Sorensen, Panak, Krejči, Wiesner, Laci, Kairinen, Ryneš, Olatunji, Kuchta, Haraslin
Dinamo
: Nevistić, Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić, Mišić, Bulat, Baturina, Špikić, Marin, Petković

Dinamu 3-1 iz prve utakmice s Maksimira protiv Sparte u Pragu nije bilo dovoljno. U uzvratu Česi su slavili 4-1 i izborili skupine Europske lige, dok će Plavi u Konferencijsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKA PODRŠKA /

Bad Blue Boysi nisu mogli u Prag, ali zato mogu u Osijek: Rasprodan gostujući sektor Opus Arene za derbi

Image
VELIKA PODRŠKA /

Bad Blue Boysi nisu mogli u Prag, ali zato mogu u Osijek: Rasprodan gostujući sektor Opus Arene za derbi

Nije moglo gore početi za Dinamo, već u 2. minuti Sparta je povela. Haraslin je primio loptu u šesnaestercu na nekih 14, 15 minuta, blok obrane Plavih je malo zakasnio na precizan udarac koji je završio u kutu Nevistićevog gola. Česi su nastavili s napadima, a već u 5. minuti u novoj prilici našao se Olatunji čiji je udarac sa šest, sedam metara srećom otišao preko gola. U 8. minuti napokon smo vidjeli nešto i od Dinama, čak je Špikić preciznim udarcem zatresao mrežu Sparte, ali je sudac opravdano zbog zaleđa poništio gol. Plavi su opet opasni u 15. minuti kada je s 20-ak metara opalio Marin, no Jensen se ispružio i to zaustavio. Isti je igrač opet opasan u 22. minuti kada njegov udarac, ovog puta glavom odlazi preko gola.

Sparta je bolju igru na otvaranju utakmice okrunila i drugim golom u 25. minuti. Nakon udarca iz kuta najviši je bio Sorensen, koji je s pet metara glavom pogodio, iako treba istaknuti i da je Nevistić 'zaplivao' u prazno. Dinamo je odgovorio u 29. minuti kada je Špikić prošao po desnoj strani i dao za Baturinu koji s desetak metara puca ravno u Vindahla. U 35. minuti Česi su mogli i do trećeg gola, kada je Krejči bio najviši u petercu Plavih, no srećom njegov udarac otišao je pokraj gola. U samoj završnici prvog poluvremena vidjeli smo obećavajuću akciju Dinama, no posljednje dodavanje Špikića prema Baturini nije bilo dobro. Na drugoj strani Sparta je dobila slobodan udarac na 25 metara malo iskosa s lijeve strane, no Haraslin je pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah na početku nastavka Jakirović se odlučio na dvije promjene, u svlačionici su ostali Moharrami i Marin, a ušli su Šutalo i Mihajličenko. Na prvu priliku čekali smo u nastavku do 54. minute kada je udarac Bulata iz daljine bio lagan zadatak za golmana Sparte. U 56. minuti vidjeli smo još jedno majstorsko podvaljivanje Petkovića, ovog puta za Ljubičića, koji je izbio sam pred Vindhala, no golman domaćina mu brani udarac. U 60. minuti nova duga akcija Dinama, Baturina je dugo tražio prostor za udarac, pa ga pronašao s ruba šesnaesterca, no prohujalo je to pokraj gola. Sparta je u 68. minuti zabila i treći gol, brzo su izveli jedan prekid, nakon nekoliko dodavanja Panak je ostao sam na sedam, osam metara te nije imao težak zadatak zabiti za 3-0. U sljedećem napadu Plavi su mogli primiti i četvrti gol nakon što je Zeleny napravio pomutnju na lijevoj strani, no udarac je na sreću otišao iznad gola. Promašaj je kažnjen u 71. minuti kada je novu sjajnu loptu dao Petković za Baturinu, a on se sjajno oslobodio čuvara pa pogodio za 3-1. Nakon gola gledali smo bolji Dinamo, a u 83. minuti pao je Petković u šesnaestercu, pogledao prema sucu, koji je samo pokazao da se igra dalje. I onda u 87. minuti Česi su u nekoliko poteza izigrali obranu Dinama, Olatunji je pobjegao obrani Plavih i bez većih problema pogodio kraj Nevistića za 4-1. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa će Dinamo europsku jesen nastaviti u Konferencijskoj ligi.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo