ŠPANJOLSKA - RUSIJA 4-5: / Senzacija u Moskvi; Rusija izbacila Španjolsku i plasirala se u četvrtfinale SP-a nakon penala

Image
Foto: AFP

Rusija je senzacionalno u četvrtfinalu SP-a

1.7.2018.
18:43
AFP
VOYO logo

SP, OSMINA FINALA, MOSKVA - STADION LUŽNJIKI, GLAVNI SUDAC UTAKMICE: BJORN KUIJPERS

ŠPANJOLSKA - RUSIJA 1-1, penali 3-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA: De Gea - Nacho, Pique, Ramos, Alba - Koke, Asensio, Silva, Isco, Busquets - Costa

RUSIJA: Akinfeev - Kutepov, Ignjaševich, Kudriyasov, Fernandes - Kuzyaev, Zhirkov, Samedov, Golovin, Dzyuba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Ignjašević autogol (11'), 1-1 Dzyuba penal (41')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometna reprezentacija Rusije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva na domaćem terenu nakon što je u susretu osmine finala u Moskvi svladala Španjolsku sa 5-3 (1-1, 1-1) boljim izvođenjem 11-eraca. Rusija je ostvarila novu senzaciju na SP-u izbacivši favoriziranu Španjolsku, a do tog uspjeha je stigla fanatičnom borbenošću tijekom dva sata igre na Lužnikiju te odličnim reakcijama svog kapetana Akinfejeva prilikom raspucavanja s bijele točke. U četvrtfinalu 7. srpnja u Sočiju u 16 sati, ruski će nogometaši igrati protiv pobjednika susreta Hrvatska - Danska koji se igra u Nižnjem Novgorodu od 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se i očekivalo, Španjolska je dominirala posjedom lopte, na kraju utakmice imala je čak 79 posto vremena loptu u svojim nogama, no taj je posjed bio jalov jer je ruski izbornik Stanislav Čerčesov pripremio odličnu obrambenu taktiku kojom je zatvorio sve prilaze svojim vratima.

IGOR AKINFEJEV – HEROJ RUSIJE: Pogledajte kako je ruski golman obranio dva jedanaesterca i odveo domaćina u četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 90, kao i 120 minuta igre bilo je 1-1, da bi u raspucavanju s bijele točke ruski vratar Igor Akinfejev obranio udarce Kokea i Aspasa dok su sva četiri ruska izvođača bila precizna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Španjolska je povela u 12. minuti autogolom Sergeja Ignaševiča, a na 1-1 je iz kaznenog udarca u 41. minuti poravnao Artjom Dzjuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Rusija je u četvrtfinalu. Iago Aspas uzeo je loptu i promašio, Akinfejev je sjajno obranio i Rusija je izbacila Španjolsku sa Svjetskog prvenstva!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramos je točan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akinfejev brani Kokeu

Ignjašević rutinirano za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pique zabija za 2-1 u lutriji s bijele točke.

Prvi puca Iniesta, Španjolci otvaraju lutriju jedanaesteraca. Iniesta je točan, isto kao i Rusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

121' - GOTOVI SU PRODUŽECI: Na redu su jedanaesterci. Rusi potpuno neočekivano imaju priliku izbaciti Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

120 - Kombiniraju Iniesta i Alba, ništa ni od tog pokušaja.

118' - Kiša pojačava.

117' - Rusi imaju korner. Ništa od toga.

115' - Nema kaznenog udarca, bilo je tu povlačenja, ali Kuijpers to pušta nakon konzultacija s VAR sucima.

108 - Rodrigo je sad mogao Rusiju baciti u očaj, sjajno je Rodrigo prvo propustio loptu, sjurio se s loptom u kazneni prostor po desnoj strani, puvao, ali obranio je to Akinfejev. Ukupno su Španjolci uputili 22 udarca, od toga 8 u okvir gola Rusije.

107' - Iniesta traži prostor za udarac, ali u Akinfejevim rukama je lopta.

106' - Krećemo u drugi produžetak.

105' - Gotov je prvi produžetak.

105' - Hvata Akinfejev. Šest udaraca u okvir ruskog gola uputili su Španjolci.

103' - Asensio ide van, ulazi Rodrigo (27) iz Valencije.

102' - Iniesta je poslao jednu loptu naprijed prema Aspasu koji je bio u naletu, došao je Aspas do nje, ali ju je na kraju izgubio.

98' - Španjolci su neporaženi u 23 uzastopne utakmice, imaju 15 pobjeda i osam remija.

95' - Aspas je probudio igru Španjolske, osvježio ju, podignuo ritam igre.

92' - Odmah Španjolci u prilici, Aspas je na lijevoj strani, skroz s ruba peterca, pokušao ubaciti u sredinu, ali ništa od toga. Imao je Aspas dva opasna dodavanja od kad je zamijenio Diega Costu u drugom poluvremenu.

91': Počinje prvi produžetak: Pobjednik susreta Španjolske i Rusije igrat će u četvrtfinalu protiv slavljenika susreta Hrvatske i Danske.

KRAJ 90 MINUTA: Po prvi puta na prvenstvu igrat će se produžeci.

92' - Čerišev je pokušao ubaciti u peterac s desne strane, ali ništa od pokušaja. No, nekoliko sekundi kasnije griješe Španjolci u predaji, evo Rusa ponovno u prilici, ali ništa ni od toga.

90' - Četiri minute je sudačka nadoknada.

86' - NAJBOLJA PRILIKA ŠPANJOLSKE NA SUSRETU: Aspas je sjajno, povratno odigrao za Iniestu koji je tukao, obranio je to Akinfejev, a odbijenu loptu Jordija Albe, koji je pokušao ugroziti gol, Akinfejev je odlično obranio.

83' - Posjed uvjerljivo na strani Španjolske, 76% u odnosu na 24 % Rusije.

82' - Španjolci dominiraju, publika navijanjem pokušava ohrabiti svoje junake da izdrže pritisak Furije.

80' - Španjolci su se žalili na igranje rukom Ignjaševića u kaznenom prostoru, ali usporena snimka pokazala je da nema govora o penalu.

78' - Svi igrači Rusije povukli su se na 30, 35 metara od gola. Španjolci pletu mrežu, nikako probiti taj blok.

77' - Španjolci u prvom poluvremenu imali su 438 dodavanja što je najviše na SP-u od jedne momčadi još tamo od 1966. godine! Ista slika je i u drugom dijelu, no i dalje Španjolci nemaju rješenja za neprobojnu rusku obranu.

73' - Španjolska napada, Rusi se brane, Furija ide po gol koji im jamči prolaz u četvrtfinale.

70' - I druga promjena na klupi Španjolske. Ušao je Carvajal kojega su, kao i legendarnog Iniestu, svi očekivali od prve minute. Iz igre je izašao Nacho.

61' - Druga zamjena kod Rusa. Evo nam i glavne zvijezde ruske reprezentacije Denisa Čeriševa, a iz igre je izašao Samedov.

59' - Čini se da polako raste nervoza kod Španjolaca koji ne uspijevaju zabiti gol. Kombiniraju i igraju od noge do noge, ali nema tu onog završnog momenta za realizaciju. Upravo nakon jedne takve akcije, prilikom kornera Španjolske, stigla je druga lopta u teren kod Isca. Španjolac ju je primio u ruke i nabio na vrh tribina. Gledatelji su mu zapljeskali sa smješkom.

54' Žuti karton za Fernandesa nakon što je nepropisno zaustavio brzog Isca. Španjolac ga je fino izdriblao, Rus nije imao drugog rješenja nego ga rušiti.

48' - Rusija pokazuje da kratkim dodavanjima mogu izigrati Španjolce.

47' - Odmah poluprilika na jednoj i dugoj strani, igra se dinamično.

46' - Počinje drugo poluvrijeme

45' - Poluvrijeme u Moskvi. Rusija se vratila u utakmicu nakon što je Španjolska vodila od 11 minute nakon autogola Ignjaševića, iskusnog ruskog stopera koji je bio u duelu s kapetanom Španjolske Sergijom Ramosom. Pique je skrivio kazneni udarac, dobio i žuti, a Dzyuba je poslao loptu u jednu, a De Geu u drugu stranu.

41' - GOOOL: Dzyuba u jednu, De Gea u drugu.

40' - Kazneni udarac. Ruka Piquea u kaznenom prostoru. Stoper Barcelone visoko je digao ruku u skoku nakon kornera i ovo je čisti penal. Evo prilike za Ruse za 1-1. Ludnica na tribinama.

39' - Rusija se bacila na glavu i napada. Pala je Španjolska u posljednjih nekoliko minuta.

36' - Prva prilika za Rusiju u susretu u 36. minuti, Golovin, Dzyuba i društvo napravili su pomutnju u obrani Španjolske. Golovin se našao s lijeve strane i primio je loptu na protivničkih 16 metara. Lukavo je pucao pored trojice obrambenih igrača 'furije', gađao je suprotni kut De Geina gola, ali njegov pokušaj je za malo otišao pored lijeve stative. Publika je u euforiji, sa velikim oduševljenjem i uzbuđenjem prate svaki napad svoje momčadi.

31' - Opet Španjolci uzimaju posjed i ritam igre, igraj od noge do noge, sporo, navijači im zvižde. S desna na lijevo, pa opet s lijeva na desno igraju Španjolci.

24' - Rusija ima već posjed lopte u svojim nogama od trenutka kad je dobila gol. Španjolska kao da se malo povukla, prilike vrebaju iz polukontri i kontri, Isco se jako duboko vraća u svoj prostor, kao i svi igrači. Organizirano se brane Španjolci. Imaju rezultat, takva igra im odgovara.

13' - Sergej Ignjaševič je ovim autogolom postao najstariji igrač na SP-u koji je postigao autogol. Ruski stoper ima 38 godina, za točno 13 dana napunit će 39.

11' - GOOOL: Ramos je zabio za 1-0. Čini se da je lopta pogodila nekog ruskog igrača u nogu. Ignjašević ovdje nije imao sreće. Nije lako Ramosa čuvati u kaznenom prostoru. Usporena snimka pokazala je da se lopta odbila od iskusnog ruskog stopera. Furija je vrlo rano povela 1-0, sve ide prema planu za Španjolce.

9' - Španjolska plete mrežu, Isco mijenja stranu, Žirkov ga ruši.

8' - Rusija igra blok na nekih 35 metara od svog gola.

5' - Rusija stvara pritisak. Čim izađu Rusi na svoju polovicu, delirij je na tribinama.

2' - Pobjednik ove utakmice ide na boljeg iz ogleda Hrvatske i Danske večeras u Nižnjem Novgorodu.

1' - Rusija igra u sustavu 5-3-2. Odlučili su se domaći nogometaši za obrambeni strategiju i čekanje prilika za polukontre i kontre.

1' - Počela je utakmica na Lužnjikiju u Moskvi.

Po prvi put od 2010. godine Andres Iniesta nije u udarnoj postavi španjolske reprezentacije na utakmici europskih ili svjetskih prvenstava.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo