DINAMO PROSUO BODOVE NA ŠUBIĆEVCU: / Majer sjajno zabio iz slobodnjaka, a onda je uslijedio hladan tuš

Image

Novi trener Šibenika Sergi Escobar uspješno je debitirao na klupi Šibenčana, uzeo je bod hrvatskim prvacima. Pogodak odluke zabio je Kolumbijac Mesa

3.4.2021.
18:55
VOYO logo

U susretu 27. kola Prve HNL Šibenik i Dinamo su na Šubićevcu igrali 1:1. Dinamo je poveo golom Majera (70'), a poravnao je Mesa (77').

Šibenik i Dinamo su na Šubićevcu odigrali ravnopravan dvoboj s podjednakim brojem izglednih prilika za postizanje pogotka, pa su na kraju i zasluženo podijelili bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo i Osijek se poravnali

Oba gola postignuta su nakon odlično izvedenih slobodnog udaraca, Dinamo je poveo u 70. minuti kada je Majer izravno iz slobodnog udarca sa 20-ak metara pogodio sam gornji desni kut Rogićevih vrata. Šibenik je uzvratio samo sedam minuta potom iako nije poentirao izravno iz slobodnog udarca, Bulatov pokušaj s gotovo 30 metara zatresao je okvir gola, a na odbijenu loptu najbolje je reagirao Mesa i pogodio nebranjenu mrežu jer se Livaković nije stigao pridići.

Šibenik je tako prekinuo Dinamov niz od osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda koji je krenuo nakon poraza upravo od Šibenika u siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se i s ovim bodom vratio na vrh ljestvice poravnavši se s Osijekom, koji je ranije u subotu sa 2-0 svladao Istru 1961, oba sastava sada imaju po 61 bod s tim da je Dinamo odigrao susret manje, dok je Šibenik šesti sa 27 bodova, dva više od sedmog Slavena Belupa, a sedam više od posljednje Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Šibenik - Dinamo 1:1

Šibenik: Rogić; Batarelo, Bulat, Ćurić, Jurić, Kvesić, Martin, Mesa, Pajić, Sahiti, Schildenfeld

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković; Atiemwen, Gavranović, Jakić, Lauritsen, Leovac, Majer, Mišić, Oršić, Stojanović, Teophile-Catherine


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

87' Prince, koji je ušao s klupe u međuvremenu za Šibenik, puca iz daljine, ali nije precizan. Još nas malo dijeli od kraja ove utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Izjednačuje Šibenik! Mesa je zabio za 1:1. Bulat je gađao iz slobodnjaka, lopta je išla u same rašlje, ali se odbila od okvira gola do Mese koji je zabio za poravnanje razultata!

70' Sjajan potez Lovre Majera donosi vodstvo Dinamu. Majer je pogodio iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Uletjela je lopta u rašlje Rogićevih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Šansa za Gavranovića, ali brani Rogić. Razigrale su se sad obje momčadi na Šubićevcu.

60' Ide Atiemwen van za Dinamo, a ulazi Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Sijevnula je kontra Šibenčana. Bulat je opet bio u sjajnoj situaciji, ali Livaković je odličnom intervencijom zadržao rezultat na nuli.

50' Bulat ponovo pokušava, pucao je, a lopta je nekog iz Dinama pogodila u ruku. Sudac Zebec nije smatrao da je tu bilo materijala za kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Majer je pucao glavom nakon centaršuta Oršića, ali otišlo je to pored vrata. Sjajna prilika Modrih u završnici prvog dijela.

39' Bulat je dobio loptu nakon visokog presinga Šibenika, pucao je vrlo dobro, morao se protegnuti Livaković da dođe do te lopte, ali ipak ju je uspio odbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Uspio je Šibenik odbiti pritisak Dinama i trenutno ne gledamo baš uzbudljiv susret. Ova postava Modrih nikad nije igrala zajedno u ovom sastavu, tako da nisu u potpunosti uigrani i to se vidi.

20' Dinamo zasad bolji, vrše Modri pritisak na obranu Šibenika. Uglavnom se odlučuju na centaršuteve koje zasad dobro odbijaju domaćini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' Odlična prilika za Dinamo, Atiemwen je pucao glavom nakon centaršuta Oršića, ali brani domaći vratar Rogić.

1' Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon reprezentativne stanke Dinamo nastavlja lov na novu titulu. Damir Krznar i njegova momčad ide na Šubićevac, gdje će igrati protiv Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Šibenik idemo sa svim najboljim raspoloživim snagama. To nam je bitna utakmica kao sve ostale. Nećemo kalkulirati, idemo sa svim snagama", rekao je Krznar uoči utkamice.

No, neće biti lako Modrima. Dinamo se još uvijek sjeća poraza protiv Šibenika na Maksimiru, a nedostajat će Krznaru neki vrlo važni igrači - Petković i Moharrami sigurno, dok će Gvardiol vjerojatno dobiti manju minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo smo tim porazom protiv Šibenika ostali svojevrsni dužnici našim navijačima. Istina je da su nam možda nepoznanica u nekom eventualnom novom stilu, sustavu. Ali, ono što znamo, imaju dvojicu iznimno brzih igrača na krilima, iznimno dobru špicu, vezni red s Markom Bulatom na čelu... Osnovne njihove karakteristike znamo, radimo na tome da ih neutraliziramo, ali i na tome da se nametnemo našom igrom, gardom i dominacijom", rekao je Krznar uoči utakmice.

Šibenik ima novog trenera. Nakon odlaska Krune Rendulića, Sergi Escobar preuzeo je klupu, a danas ćemo ga vidjeti u u prvom izazovu, najtežem mogućem u Prvoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Šibenika i Dinama možete pratiti u tekstualnom prijenosu uživo od 17:05 na portalu Net.hr.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo