LUDA UTAKMICA U GRADSKOM VRTU: / Rijeka nakon preokreta došla do tri boda u sjajnom derbiju s Osijekom

Image

U derbiju 21. kola HNL-a koji je u nedjelju poslijepodne odigran u Gradskom vrtu u Osijeku, nogometaši Rijeke preokretom su došli do tri boda protiv odličnog Osijeka.

19.2.2017.
16:51
VOYO logo

OSIJEK - RIJEKA 2:3

OSIJEK(4-3-3): Mikulić - Pušić, Lukić, Barać, Barišić - Mioč, Lesjak, Škorić - Boban, Ejupi, Lopa

RIJEKA(4-4-2): Prskalo - Ristovski, Elez, Šofranac, Žuta - Mišić, Bradarić, Vešović, Andrijašević - Gorgon, Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Gavranović (18'), 1-1 Lopa (23'), 2-1 Ejupi (31'), 2-2 Andrijašević (56'), 2-3 Andrijašević (85')


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo jedna od najboljih utakmica ove sezone u HNL-u. U to definitivno nema sumnje. Rijeka, nakon što je povela u 8. minuti pogotkom Gavranovića, bila je u podređenom položaju zbog dva gola Osijeka u periodu od 23. do 31. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bijeli s Rujevice pokazali su kako su prava momčad koju krasi jedno zajedništvo. Riječani su se bacili na glavu i zahvaljujući genijalnosti Franka Andrijaševića koji je zabio u 56. i 85. minuti, uspjeli uzeti tri boda u ovom derbiju i tako povećati prednost pred drugoplasiranim Dinamom na +6. No, idemo redom.

Otvorena utakmica, oba sastava igrala na pobjedu

Osijek i Rijeka zaigrali su otvoreno, na pobjedu, pa je 4219 gledatelja u Gradskom vrtu moglo uživati u sjajnom nogometu i, za hrvatske pojmove, vrhunskoj utakmici. I Osijek i Rijeka imali su puno prigoda za pobjedu. Ali pobjeda ide u ruke Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka povela u 8. minuti

Rijeka je povela iz akcije u kojoj su Vešović i Bradarić lijepo kombinirali po desnoj strani, reprezentativni veznjak loptu je bio prebacio prema drugoj vratnici gdje je usamljeni Gavranović bez problema doveo goste u vodstvo.

Image

Osijek iz prve prave akcije izjednačio

Osijek je ipak iz prve prave akcije stigao do izjednačenja! Igrala se 23. minuti, Ejupi je probio desnu stranu, pa prizemnom loptom na drugoj vratnici proigrao Lopu, a Ukrajinac iz blizine lakoćom zabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ejupi zabio za ludnicu u Gradskom vrtu

Nakon toga gola, Rijeka kao da se pogubila. Osijek je, s druge strane, zaigrao bolje. Nagrada je došla u 31. minuti kad su domaći nogometaši zabili za ludnicu u Gradskom vrtu, 2-1. Gabrijel Boban je na lijevoj strani dobio loptu u dubinu, "izvrtio" Šofranca i snažno pucao, no vratar Rijeke Prskalo obranio je njegov pokušaj. Međutim, na odbijenu loptu natrčao je Ejupi koji nije dobro zahvatio loptu, ali ona je ipak na kraju prevarila Prskala i Eleza, pa završila u mreži bijelih s Rujevice.

U 56. minuti Riječani izjednačili

Na početku drugog poluvremena, trener Rijeke Matjaž Kek u svlačionici je ostavio Žutu, a umjesto njega u igru uveo povratnika Bezjaka koji je još uvijek u konkurenciji za najboljeg strijelca lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. minuti susreta, Rijeka je izjednačila na 2-2. Gorgon i Vešović kombinirali su na lijevoj strani. Vešović je idealno ubacio prema drugoj vratnici, a Andrijašević tamo glavom zakucao loptu u mrežu za veselje gostujućih navijača Armade kojih je u Osijek doputovalo oko 300.

Image

Andrijašević matirao Mikulića za tri boda

I onda u 85. minuti, gosti su konačno stigli do toliko željenog zgoditka koji ih ostavlja na +6 u odnosu na Dinamo. Ristovski je uputio dugu loptu na Gorgona, austrijski napadač samo ju produžio do Andrijaševića koji je izašao sam na domaćeg vratara Mikulića i mirno pogodio za 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek se nakon toga pogotka bacio na glavu i srčanost im se skoro isplatila u sudačkoj nadoknadi kad je Petrović tukao prizemno po golu, a u posljednjim sekundama susreta Boban je mogao zabiti, ali je Šofranac klizećim startom odbio loptu u korner.


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90' - GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - GOOOL, RIJEKA JE PREOKRENULA SUSRET! Gorgon je prenio svijeću Franku Andrijaševiću koji je utrčao iz drugog plana i zabio drugi gol na današnjoj utakmici, deseti u ovom prvenstvu. Ovog puta možda i pobjednički.

76' - Pucao je Franko Andrijašević, a čisti gol spašava Mile Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73'- Strašan udarac Romana Bezjaka! Slovenac je u padu pogodio loptu koja mu je išla iza leđa. Bezjak je pucao u sam donji kut, ali Mikulić je to skinuo.

67' - Dobro je pucao Gorgon, lopta je otišla tik uz desnu vratnicu Mikulićevog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Pušić je zbog neopreznog starta dobio žuti karton. Slobodni udarac za Osijek s nekih 25 metara od gola.

56' - GOOOL, RIJEKA SE VRATILA U UTAKMICU! Franko Andrijašević zabio je za 2-2. Marko Vešović ubacio je s lijeve strane na drugu stativu gdje je najbolji nogometaš HNL-a za prošlu sezonu pobjegao je Ukrajincu Lopi i glavom zakucao loptu u mrežu! Ovo je njegov deveti gol ove sezone za čovjeka koji je prije mjesec dana nastupio za Hrvatsku na Kina kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - POČEO JE DRUGI DIO SUSRETA. Kek je napravio jednu izmjenu, u svlačionici je ostao Žuta, a na terenu je Bezjak, slovenski nogometaš koji se vratio u klub na posudbu pola godine nakon odlaska u njemački Darmstadt. I još je u utrci za najboljeg strijelca.

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Osijek vodi 2-1 nakon preokreta. Utakmica je zanimljiva, pravi derbi. Na terenu sve frca od duela i prilika, Rijeka je u prvom dijelu ipak bila bolja. No, domaći nogometaši na poluvrijeme su otišli zadovoljniji. Očekujemo zanimljivu utakmicu i u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - STRAŠAN POTEZ ANDREJA LUKIĆA! Igrač Osijeka napravio je pravi dar-mar Rijeci. Provozao je trojicu Riječana u šesnaestercu i pucao s 15-16 metara, završilo je to od bloka iznad prečke!

31' - GOOOL, GRADSKI VRT JE U DELIRIJU: Muzafer Ejupi je zabio za vodstvo Osijeka u Gradskom vrtu! Gabriel Boban je prošao po lijevoj strani i uputio udarac koji je skinuo Prskalo, ali nije uspio i popravni pokušaj Makedonca, najboljeg strijelca Osječana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' - GOOOL: Osijek uzvraća na sjajan način. Najbolji mogući! Ejupi je dobio jednu dubinsku loptu u prostor i primijetio Lopu na drugoj stativi koji je bez zadrške pogodio na drugoj stativi za 1-1. To je Ukrajincu prvijenac za Osijek u osmom nastupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - KAKVA JE TO SAD BILA PRILIKA ZA GOSTE! Alexander Gorgon našao se jedan na jedan s Mikulićem nakon jedne ukradene lopte, a domaći golman dvaput je spašavao čisti gol. Moglo je to biti 2-0 već na samom startu.

18' - GOOOL, 1-0 ZA RIJEKU: Bijeli s Rujevice poveli su u Gradskom vrtu! Zabio je Mario Gavranović! Vešović je ubacio s desne strane za Bradarića na petercu koji je prebacio na drugu stativu, a Gavranović je tamo bio sam i bez problema zabio. To mu je sedmi prvenstveni gol u sezoni, a drugi uzastopni Osijeku.

5' - Vatreno je odmah na početku. Rijeka je imala dvije dobre šanse. Gavranović je izbio pred Mikulića nakon proigravanja Andrijaševića i gađao suprotni kut, ali blokirao je to Barać. Već u sljedećoj minuti gađao je Franko Andrijašević s ruba šesnaesterca, Mikulić je i to odbio!

1' - Na stadionu Gradski vrt ima oko 3000 gledatelja.

1' - POČELA JE UTAKMICA.

Prva je to službena utakmica ove godine za oba sastava nakon dvomjesečne stanke i bit će zanimljivo vidjeti kako će se prezentirati publici. Dinamo je u subotu smanjio zaostatak na tri boda za bijelima s Rujevice, dok je Osijek na bod ispred Hajduka.

Kako bilo, ako se nekog pita u taboru Rijeke za nastavak sezone, dobar dio nogometaša Matjaža Keka kazat će kako za njih tek sad počinje prvenstvo. Rijeka je u nastavak sezone ušla sa značajnim kapitalom od šest bodova više u odnosu na Dinamo.

Međutim, opuštanja na Kvarneru - nema. Proljetni dio sezone ima ukupno 16. kola. Znači dosta je bodova još u igri. Jedan kiks i već si na tri boda. Nakon jučerašnjeg slavlja Dinama protiv Slaven Belupa, Rijeka želi ponovno pobjeći Dinamu na šest bodova razlike, dok su Osijeku oni neophodni u borbi za treće mjesto s Hajdukom i mjesto u Europi.

Zanimljivo je da u Osijeku tijekom zime nije bilo niti jedne promjene u momčadi! Slavonci nisu doveli niti jedno pojačanje, ali nisu ni prodavali pa je Zoran Zekić imao priliku uigrati dobro momčad koja je skupa od početka sezone. S druge strane, Rijeka je ostala bez važnog reprezentativnog braniča Mitrovića, ali se pojačala Kulušićem, Župarićem i Slovencem Bezjakom.


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo