[FOTO, VIDEO] AEK OČITAO LEKCIJU RIJEČANIMA USRED RUJEVICE! / Milan poslao zastrašujuću poruku prvaku Hrvatske

Image
Foto: PIXSELL

U 1. kolu skupine D Europske lige, nogometaši hrvatskog prvaka Rijeke u četvrtak navečer, na svojoj Rujevici, izgubili su od grčkog AEK-a s 2-1.

14.9.2017.
20:47
PIXSELL
VOYO logo

RIJEKA - AEK 1-2

Rijeka: Prskalo - Vešović, Župarić, Elez, Zuta - Bradarić, Mišić - Heber, Gorgon, Kvržić - Gavrnović

Aek: Anestis - Čosić, Lopes, Vranješ, Bakakis - Simoes, Johansson - Christodoulopoulos, Mantalos, Klonaridis - Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Mantalos (16.), 1-1 Elez (29.), 1-2 Christodoulopoulos (62.)

Utakmicu na stadionu Rujevica pred 6,100 gledatelja vodi Škot John Beaton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica u skupini D:

AUSTRIA BEČ - MILAN 1-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Riječani su već u trećoj minuti mogli razveseliti više od 6000 svojih navijača koji su do kraja ispunili kapacitet stadiona na Rujevici, čija je sjeverna tribina ostala zatvorena, zbog UEFA-inih sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVO SVE DOKAZUJE: Evo zašto AEK drhti pred večerašnji veliki ogled sa Rijekom

Tada je Mario Gavranović primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, u poziciji iz koje je mogao i pucati, ali je dodao Heberu. Brazilac je bio neometan na 12-13 metara od gola, ali je njegov udarac bio mlak i nedovoljno precizan pa ga je grčki vratar Anestis lakoćom obranio.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ROVOVSKA BITKA NA RUJEVICI: Osjetite dašak atmosfere iz Rijeke

Image

ROVOVSKA BITKA NA RUJEVICI: Osjetite dašak atmosfere iz Rijeke

AEK poveo u 16. minuti

Ono što nije napravila domaća momčad, uspjelo je gostima u 16. minuti. Loše je reagirala riječka obrana, koja nije uspjela izbaciti loptu nakon ubačaja s lijeve strane. Nakon nekoliko odbijanja glavom, lopta je došla na sedam metara iskosa s desne strane, gdje je na nju natrčao Petros Mantalos i hladnokrvno pogodio suprotni donji kut riječkog gola. Vratar Andrej Prskalo bio je nemoćan.

TREĆI DOMAĆI PORAZ RIJEKE U MALO VIŠE OD MJESEC DANA : ‘Moramo pronaći igru koja nas je krasila prošle sezone’

Elez izjednačio na 1-1

Srećom, momčad Matjaža Keka nije ostala šokirana nakon pogotka, iako su gosti više imali loptu u nogama. Napori hrvatskog prvaka nagrađeni su u 29. minuti. Josip Mišić izveo je udarac iz kuta, a njegov imenjak Elez, koji je loše reagirao kod vodećeg pogotka AEK-a, iskupio se preciznim udarcem s desetak metara, pogodivši desni donji kut gostujućeg gola za izjednačenje na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci su u prvom poluvremenu uputili osam udaraca prema riječkom kapetanu Prskalu, koji je u 41. minuti odličnom reakcijom spriječio Mantalosa da postigne i drugi pogodak. Grčki napadač je nakon ubačaja s desne strane precizno zahvatio loptu iz voleja, ali je vratar Rijeke uspio obraniti te se momčadi izjednačene otišle u svlačionicu nakon prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je u početnim minutama nastavka napravila pritisak na grčku obranu, ali bez konkretnih prilika za postizanje vodećeg pogotka.

Ono što Kekova momčad nije uspjela iz igre, AEK-u je napravio iz prekida u 63. minuti. Na 24 metara od riječkih vrata Mišić je srušio Bakasetasa. Slobodni udarac izveo je Christodoulopoulos te preciznim i snažnim udarcem prebacio živi zid, a Andrej Prskalo se zajedno s loptom zakoprcao u mreži za novo vodstvo gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 70. minuti i 71. minuti Grci imali dvije prilike za treći pogodak

U 70. minuti i 71. minuti Grci su imali dvije prilike za treći pogodak, a u oba je slučaja inicijator akcije i dodavač bio Marko Livaja. U prvom slučaju se probio po desnoj strani i ubacio na 10-ak metara, gdje je usamljen bio Simoes.

No, Portugalac je mlako pucao glavom i ravno u Prskala. U drugoj akciji Livaja je povukao kontranapad, na desnoj strani pronašao strijelca drugog pogotka Christodoulopoulosa koji je opalio iz prve, a lopta je prohujala iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan pomeo Austriju u Beču s 5-1

Matjaž Kek je ubacivanjem Acostyja i Mateija pokušao povećati napadačku moć svoje momčadi u čemu je djelomično i uspio, jer je Ganac dvaput našao u izglednim situacijama. U 80. minuti je prošao do ruba kaznenog prostora, izborio prostor za udarac, ali je lijevom nogom poslao loptu daleko pokraj vratnice. Tri minute poslije Acosty je istom nogom poslao loptu visoko preko gola, nakon dobrog ubačaja Hebera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja Grci su se uspješno obranili i odnijeli sva tri boda s Rujevice. Milan se 'prošetao' Bečom i pitanje pobjednika je razriješio već nakon 20 minuta golovima Hakana Calhanoglua (7) i Andrea Silve (10, 20). Silva je u 56. minuti zabio i svoj treći pogodak, dok je peti pogodak zabio Suso u 63. minuti. Strijelac utješnog pogotka za domaćine bio je Alexandar Borković u 47. minuti.

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić je započeo utakmicu od prve minute i u sedmoj minuti je asistirao Calhanogluu za vodstvo Milana. Kalinić je na terenu proveo 62. minute. Marko Pejić nije nastupio za Austriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva tjedna, 28. rujna (21.05 sati), Rijeka gostuje na San Siru kod Milana.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A Slavi Prag (Češ) - Maccabi Tel Aviv (Izr) 1-0 Villarreal (Špa) - Astana (Kaz) 3-1

LJESTVICA: 1. Villarreal 1 1 0 0 3 1 3 2. Slavia Prag 1 1 0 0 1 0 3 3. Maccabi Tel Aviv 1 0 0 1 0 1 0 4. FC Astana 1 0 0 1 1 3 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B Young Boys (Švi) - Partizan (Srb) 1-1 Dynamo Kijev (Ukr) - Skenderbeg (Alb) 3-1

LJESTVICA: 1. Dynamo Kijev 1 1 0 0 3 1 3 2. Partizan Beograd 1 0 1 0 1 1 1 3. Young Boys 1 0 1 0 1 1 1 4. Skenderbeg 1 0 0 1 1 3 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA C Istanbul Basaksehir (Tur) -Ludogorets (Bug) 0-0 1899 Hoffenheim (Njem) - Braga (Por) 1-2

LJESTVICA: 1. Braga 1 1 0 0 2 1 3 2. Ludogorec 1 0 1 0 0 0 1 2. Istanbul Basaksehir 1 0 1 0 0 0 1 4. TSG 1899 Hoffenheim 1 0 0 1 1 2 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA D Austria Beč (Aut) - AC Milan (Ita) 1-5 RIJEKA (HRV) - AEK (Grč) 1-2


Tekst se nastavlja ispod oglasa


SKUPINA E Apollon Limassol (Cip) - Lyon (Fra) 1-1 Atalanta (Ita) - Everton (Eng) 3-0

LJESTVICA 1. Atalanta Bergamo 1 1 0 0 3 0 3 2. Olympique Lyon 1 0 1 0 1 1 1 3. Apollon Limassol 1 0 1 0 1 1 1 4. Everton 1 0 0 1 0 3 0

SKUPINA F Fastav Zlin (Češ) - Šerif (Mol) 0-0 KC Kopenhagen (Dan) - Lokomotiv Moskva (Rus) 0-0

LJESTVICA: 1. Fastav Zlin 1 0 1 0 0 0 1 1. FC Copenhagen 1 0 1 0 0 0 1 1. Lokomotiv Moskva 1 0 1 0 0 0 1 1. Šerif Tiraspol 1 0 1 0 0 0 1


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

90' - Četiri minute je sudačka nadoknada.

Galerija

86' - Livaja je svoje odigrao za AEK u večerašnjoj utakmici, šepajući napušta teren. Mijenja ga Araujo.

81' - Napadaju Riječani, Vešović, Gorgon i Mišić kreirali su šansu, ali nije to završilo u golu AEK-a.

80' - Nevjerojatna šansa za Acostyja! Prošetao se do šesnaesterca kroz obranu Grka i onda, kad je trebalo "samo" naciljati gol, promašio loptu. Hvataju se navijači za glavu, vremena je sve manje za hrvatskog prvaka. Uf, da je to ušlo...

73' - Mišić je okušao udarac nakon što se lopta odbila od živog zida. Neprecizno je to bilo.

73' - Izmjena kod Rijeke - Izlazi Kvržić, ulazi Ganac Acosty.

71' - André Simões mogao je riješiti pitanje pobjednika u ovom dvoboju. Bio je nečuvan na točki penala nakon ubačaja Livaje s desne strane, ali loše je pucao glavom. Rijeka je pritisnula nakon primljenog gola, ali nije uspjela doći do prave prilike. Sve u svemu, zanimljivo je na Rujevici, ali za sad se raduju Grci.

70' - Strijelac Christodoulopoulos odapeo je s ruba šesnaesterca, fijuknulo je to iznad grede Riječana. Živi nada i dalje za domaćine, ali vremena je sve manje.

63' - Milan je zabio za velikih 5-1. Suso je zabio nevjerojatan gol! Primio je pas, izborio se za poziciju i pucao s distance. Lopta je ušla u lijeve rašlje. Uf, kakva je to ovo poruka Riječanima koji u sljedećem kolu igraju upravo protiv Milana na San Siru.

62' - AEK ZABIO ZA 2-1: Nakon dugog natezanja Vešovića i Vranješa, Christodoulopoulos je briljantno odapeo iz slobodnjaka s 25 metara iskosa i pogodio prvi kut.

Galerija

56' - André Silva zabio je hat-trick Austriji, Milan ima velikih 4-1 na Ernst-Happelu.

52' - Odlično je Rijeka ušla u nastavak, konstatno pritišće, uglavnom po desnoj strani na kojoj je Marko Vešović. Imao je i Gavranović jednu polupriliku, ali nije uspio pucati.

50' - Rijeka je u ofenzivi. Pritisnio je prvak Hrvatske od početka drugog dijela.

47' - Austria je smanjila u Beču na 1-3.Raphael Holzhauser je poslao ubojiti centaršut u šestnaesterac iz kornera, a tamo se perfektno snašao Alexander Borković koji od zemlju šalje loptu glavom u donji lijevi kut.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Za sad još nema izmjena.

45+1' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Rijeka je odigrala jedno dobro prvo poluvrijeme. Uspijela se brzo vratiti nakon šoka Mantalosa u 16. minuti, napadala je hrabro. Grci su dobro otvorili utakmicu, sjajno su se kretali bez lopte i upravo zbog toga su kreirali nekoliko šansi u prvom dijelu, posebno krajem prvog poluvremena. Što se tiče druge utakmice u skupini D u Beču, Milan je nakon 20 minuta potopio Austriju.

45' - Jedna je minuta sudačke nadoknade. Mantalos ponovno iznuđuje slobodni udarac u opasnoj poziciji za bijele s Rujevice, na desnoj strani. Skraćeni korner.

42' - Velika šansa za AEK: Mantalos je dobio loptu na lijevoj strani šesnaesterca i lijepo pucao, ali Prskalo je odlično reagirao i spasio Rijeku! Taj Mantalos je opak napadač, on je definitivno prvo ime AEK-a u dosadašnjem tijeku dvoboja. Zabio je gol, imao dvije dobre prilike.

40' - Mantalos je sa 16 metara, iz izgledna pozicije iz slobodnog udarca, tukao visoko preko gola. Možemo odahnuti...

38' - Josip Mišić dobio je žuti karton zbog opasne igre. Prvi je to žuti za Rijeku u ovom dvoboju.

35' - Ako bi ovako ostali rezultati u obje utakmice do kraja, situacija na ljestvici u skupini D nakon 1. odigranog kola bila bi ovakva.

29' - GOOOL - Samo 13 minuta bilo je potrebno Rijeci da se vrati u utakmicu. Josip Elez vratio je stvari na početak, za ludnicu na Rujevici. Josip Mišić je ubacio iz kuta s desne strane, a bivši igrač Hajduka desnom nogom iz voleja od trave pogađa drugi kut za erupciju oduševljenja.

20' - GOOOL - Milan je već osvojio Austriju, vodi 3-0 nakon 20 minuta. Nova asistencija Çalhanoğlua i gol Andréa Silve. Talijani su, tako, već nakon 20 minuta indirektno poslali opaku poruku Rijeci koja u 2. kolu, 28. rujna, gostuje na San Siru.

16' - GOL ZA AEK - Petros Mantalos je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kao bi došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko uz lijevu stativu. AEK vodi 0-1. Kao da smo urekli Rijeku kazavši kako dobro igra.

15' - Vraćamo se događanjima na Rujevici. Još uvijek je u Rijeci 0-0. Rijeka igra dobro, napadački, čini se kako je strategija Keka s "viškom" veznjaka na travnjaku, za sad, dobar potez.

13' - Kad smo kod Milana, jedan nogometni fan na društvenim mrežama istaknuo je, prema njemu, svu surovu stvarnost nekad najbolje momčadi Europe i svijeta, veliki Milan. Prema njemu, Milan je u skupini D sa s*anjima od momčadi i to je "jako tužno".

11' - Milan je poveo protiv Austrije u Beču u drugoj utakmici skupine D s 2-0.Nikola Kalinić ukrao je jednu loptu na sredini terena i potom asistirao Hakanu Çalhanoğluu za vodeći gol "rossonera".

7' - Frca sa svih strana na Rujevici! Odapeo je Ćosić, ali promašio je cijeli gol. Odlično se igra na početku utakmice, obje momčadi traže rani gol.

6'- Rijeka je sjajno počela susret. Odmah je dala do znanja tko je šef na Rujevici.

3' - Kolosalna prilika za Rijeku! Heber je, nakon kombinacije u kaznenom prostoru, tukao s nekih 11 metara, ali obranio je to Anestis. Kakva je to šansa bila za Rijeku!

2' - Gorgon je ubacio Gavranoviću naprijed u for, Gavranović je primio loptu, ali sustigla su ga dva igrača Aek-a u kaznenom prostoru.

1' - Livaja je pokušao odrigrati kombinaciju s Christodoulopoulosom. Napad je za Rijeku.

1' - POČELA JE UTAKMICA. AJMO RIJEKA

18.58 - AEK je spao u 3. pretkolu Lige prvaka u dva susreta od CSKA iz Moskve.

18. 56 - Igrači su spremni za utakmicu. Sjajna atmosfera vlada na Rujevici, teško osvojivoj tvrđavi za svakog.

18.30 - Objavljeni su i sastavi Rijeke i AEK-a. Kek je odlučio s najjačim snagama napasti AEK. Jimenezće, s druge strane, u napadu imati našeg Livaju.

Rijeka treći nastup u skupini Europske lige otvara na Rujevici protiv AEK-a. Utakmica je to kojom Matjaž Kek želi neporažen započeti ovosezosku Europsku ligu. Sjeverna je tribina zatvorena zbog Uefine kazne, ali je južna otvorena za domaće navijače jer dolazak nije najavio ni jedan AEK-ov.

NITKO KAO MATJAŽ KEK: Kako god završila utakmica Rijeke i AEK-a trener hrvatskog prvaka večeras ispisuje povijest

Trener AEK-a Manolo Jimenez odlučio je od prve minute suprostaviti Rijeci Marka Livaju. Livaja je ovog ljeta prešao iz Las Palmasa u AEK i sad će biti jedan od aduta Jimeneza u lovu na bodove na Rujevici.

Skupinu s AEK-om, bečkom Austrijom i Milanom mnogi su okarakterizirali skupinom “u rangu Lige prvaka” i već bi sraz s grčkim predstavnikom mogao reći mnogo o riječkim mogućnostima. Upravo zbog toga, ovaj susret je bitan za Rijeku.

Jimenez je već bio na bio na Jadranskom moru 2010. godine i to poslovno. Protivnik AEK-a tada je biospliotski Hajduk, Grci su slavili s 3-1 na Poljudu u sklopu skupine Europske lige. Uostalom, igrao je Španjolac s aktualnim predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom u Sevilli od 1991. do 1996. godine, trenirao je Dinu Drpića i Tomislava Dujmovića (Zaragoza), a ako mu je trebala pomoć u pripremi večerašnje utakmice, mogao je u svakom trenutku okrenuti broj Besnika Hasija, trenera Olympiakosa.

Jimenez je na presici uoči susreta nahvalio svog protivnika kazavši kako je Rijeka velika i kvalitetna momčad. Trener AEK-a gledao je susret Olimpiakosa i Rijeke u Pireju i uvidio kako Rijeka igra, uvidio je da Riječani imaju kvalitetu. Stoga, Grci su itekako oprezni uoči početka dvoboja. Znaju kako se u Rijeci teško osvajaju bodovi, kako se teško - pobjeđuje! O tom više možete pročitati OVDJE.

U drugom susretu skupine također od 19 sati u Beču igraju Austria i Milan.


TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo