DANAS NIJE IŠLO / Gorica priredila iznenađenje na Rujevici: Ipak ništa od velike prednosti Riječana na vrhu ljestvice

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

11.12.2021.
19:27
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Gorice iznenadili su vodeću momčad hrvatskog prvenstva i kao gosti svladali Rijeku na Rujevici s 2:1.

Gorica je povela u 64. minuti pogotkom Kristijana Lovrića. Na 2-0 je prednost gostiju povećao Iranac Younes Delfi u 76. minuti. Poraz Rijeke ublažio je Josip Drmić u 78. minuti. Riječani su od 34. minute igrali s igračem manje, kad je zbog drugog žutog kartona isključen Prince Ampem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike prilike za Goričane

Gorica je tradicionalno neugodan suparnik Rijeci, a takvim se pokazala i u 19. kolu, iako je u posljednja četiri međusobna dvoboja momčad iz Velike Gorice doživjela četiri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka - Gorica

Već su početne minute pokazale da su gosti došli na Rujevicu nadigravati se i tražiti put prema pobjedi. Gorica je mogla do vodstva već u 3. minuti, ali je Toni Fruk na rubu peterca loše zahvatio loptu nakon ubačaja Kristijana Lovrića i tako upropastio odličnu priliku.

Samo minutu poslije Fruk je nesretno ozlijedio koljeno, zbog čega je morao napustiti igru, a zamijenio ga je Iranac Delfi koji će se pokazati pravim "džokerom" s klupe za gostujućeg trenera Krunoslava Rendulića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muke za Tomića

Već u 10. minuti Delfi je pokazao svoje umijeće kad je nakon prodora opalio s ruba kaznenog prostora, ali je lopta pogodila gredu. Isti je igrač sedam minuta poslije izborio slobodan udarac na rubu šesnaesterca. Izvođač je bio Kristijan Lovrić čiji je odličan udarac još bolje obranio domaći vratar Nediljko Labrović.

Iz minute u minutu redale su se opasne situacije pred vratima domaće momčadi. U 20. minuti pucao je Musa sa 25 metara, ali je Labrović opet obranio. Minutu poslije je isto učinio s Babecovim udarcem, a u 32. minuti još je jednom zaustavio Delfija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute poslije nove muke za riječkog stratega Gorana Tomića. Ampem je zbog opasnog starta na Mitroviću zaradio drugi žuti karton i ostavio svoju, ionako inferiornu momčad, s igračem manje.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka - Gorica

Dva sjajna gola Gorice

Rijeka je u prvom dijelu ostala bez ijednog udarca na gol, što na Rujevici nije zabilježeno. Brojčanu prednost Gorica je iskoristila u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći pogodak za goste postigao je razigrani i rastrčani Kristijan Lovrić. Sjajno je na 20-ak metara prsima primirio jedan ubačaj s desne strane, u primanju se oslobodio svog čuvara i iz prve potegnuo desnom nogom. Lopta je završila u donjem desnom kutu pokraj nemoćnog Nediljka Labrovića, najzaslužnijeg što je do tog trenutka Rijeka još uvijek bila u rezultatskoj ravnoteži.

Gorica je udvostručila vodstvo u 76. minuti nakon još jedne odlične akcije. Mitrović je odličnom loptom izbacio Delfija koji je ušao u kazneni prostor i vanjskim dijelom kopačke poslao loptu pokraj istrčalog Labrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drmić vratio nadu

Nadu Riječanima vratio je Josip Drmić u 78. minuti. Najbolji strijelac Riječana ukrao je loptu na 30 metara od gola Steenvoordenu, sjurio se sam prema Kotarskom i poslao loptu pokraj njega za smanjenje prednosti gostiju.

Riječani su pokušali doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli ugroziti gostujućeg vratara, dok su Goričani imali još nekoliko situacija za povećanje prednosti. Najbolju priliku propustio je Fran Brodić u 90. minuti, kad je ostao sam ispred Labrovića, ali je s pet metara prebacio vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je potpuno zasluženo došla do pobjede i sa 29 bodova se učvrstila na petom mjestu ljestvice. Rijeka je sa 37 bodova ostala u vodstvu, ali Osijek ima priliku doći na lidersku poziciju, ako će u nedjelju (13 sati) pred svojim navijačima pobijediti Šibenik.

Poraz Rijeke ide na ruku i Dinamu koji će u nedjelju (17.05 sati) ugostiti Slaven Belupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek utakmice

Rijeka - Gorica 1:2 (Drmić 78' / Lovrić 64', Delfi 76')

Sastavi

Rijeka: Labrović, Galović, Velkovski, Smolčić, Selahi, Pavičić, Ampem, Vučkić, Drmić, Čerin, Vukčević

Gorica: Kotarski, Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Doka, Ngouali, Babec, Fruk, Mitrović, Lovrić, Caio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice!

90' Babec je nakon duplog pasa s Golubickasom u idealnu šansu gurnuo Brodića, a on je sa osam metara poslao loptu preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Novi pokušaj Lovrića iz daljine, otišlo je malo pokraj gola.

78' GOOL! Rijeka je uspjela smanjiti na 1:2, a strijelac je Josip Drmić! Oduzeo je loptu braniču Gorice, sjurio se prema golu i zabio za povratak u utakmicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' GOOL! Gorica vodi 2:0, a zabio je Younes Delfi! Fenomenalno je podvalio loptu Josip Mitrović, Delfi je sam izašao ispred Labrovića i rutinski zabio svoj prvi gol ove sezone.

72' Fantastična šansa za Goricu, spasila se Rijeka! Mitrović je dao idealnu loptu za Babeca, koji je s deset metara po sredini pucao u blok, a odbijenu loptu iz odlične situacije preko gola je poslao Younes Delfi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka - Gorica

71' Dvostruka izmjena kod Rijeke. Ivan Tomečak i Matej Vuk ušli su umjesto Hrvoja Smolčića i Nina Galovića.

64' GOOL! Gorica vodi 1:0, a strijelac je Kristijan Lovrić! Fantastična je bila duga lopta Steenvoordena sasvim lijevo za Lovrića, koji je tu loptu primio pa poslao gol u mrežu s 20-ak metara!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Lovrić je konačno došao do udarca, ali bilo je to malo predaleko i nedovoljno precizno.

55' Babec je potegnuo s 18 metara, lopta je pogodila Galovića i otišla u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Pokušala je Rijeka nešto napraviti svojom prvom prilikom na ovoj utakmici, ali ne ide.. Drmić je ubacio, Smolčić ostavio za Čerina, ali udarac sa 16 metara otišao je pored gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Tri promjene odmah na početku. Dvije su kod Rijeke. Murić i Krešić ulaze umjesto Pavičića i Vučkića, dok kod Gorice Brodić mijenja Caija da Cruza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka - Gorica

Kraj prvog poluvremena!

38' U odličnoj poziciji našao se opet Delfi. Spremao se na udarac s 15-ak metara, no Galović je to uspio izbiti u posljednji trenutak. Delfi je pao u šesnaestercu nakon duela s Velkovskim, na kraju su obojica ostala ležati, no kaznenog udarca nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' Crveni karton za igrača Rijeke Princea Ampema! Nasrnuo je na Mitrovića i dobio drugi žuti karton.

31' Nino Galović zaradio je žuti karton.

21' I ponovno Gorica! Sad je nisko pucao Babec, ali je na kraju golman Rijeke to odbio u korner.

20' Gorica je na Rujevicu došla po pobjedu! Musa Muhammed opalio je s lijevog boka desnom nogom, išlo je u suprotne rašlje, ali Labrović je i ovo obranio.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Armada

19' Probao je Lovrić sada pucati na gol, ali je Labrović bio spreman.

18' Prvi žuti karton na utakmici za Princea Ampema, za prekršaj na Delfiju na rubu kaznenog prostora.

10' Delfi je odlično potegnuo s 14 metara, ali je vratnica spasila Riječane.

6' Gorica mora mijenjati nakon samo šest minuta igre. Fruk se ozlijedio, ušao je Delfi.

2' Utakmica je tek krenula, a Goričani su već imali veliku priliku! Lovrić je poslao nisku loptu s desnog boka, gdje se našao Toni Fruk, no nije uspio zahvatiti loptu i propao je čisti zicer.

1' Počela je utakmica.

____________________________________________________________________________

Rijeka ih je dosad pobjeđivala pet puta, dok je Gorica slavila čak sedam puta, a dva susreta završila su remijem. Rijeka se kao pobjedom može odvojiti od drugoplasiranog Osijeka i približiti tituli jesenskog prvaka.

"Sigurno da nam je cilj protiv Osijeka bila pobjeda, poglavito što smo igrali na domaćem terenu. Međutim, ponavljam, Osijek ima izrazito fizički dobru momčad. Mi smo već dugo u tom ritmu s puno utakmica i stvar je u glavi. Praktički nemamo vremena niti za analizu te utakmice. Zato to niti ne spominjemo u svlačionici", rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

"Gorica je uvijek zahtjevna i neugodna momčad. Znamo što nas čeka i naš cilj se zna, naravno da želimo pobijediti. Drukčija utakmica? To ćemo vidjeti. Dosta puta ove sezone smo vidjeli da nam se protivnik prilagođava. Teško je procijeniti kako će utakmica izgledati."

Gorica zasad drži sredinu ljestvice, remizirala je s Osijekom i Lokomotivom, pobijedila Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo u posljednjim utakmica i teže od očekivanog preko Istre 1961 ušla u polufinale Kupa s Hajdukom.

"Gorica je stabilna, puše za vrat velikoj četvorci. Plasirali su se u polufinale Kupa i mogu svakome zaprijetiti. Rendulić je stvarno sve to dobro posložio, tu je i Lovrić koji daje posebnost momčadi. Stvarno su jedna jako dobra momčad."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo